Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami

Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami

Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami

Przepis na : obiad

Przedwczoraj usłyszałam na straganie z warzywami jak sprzedawca mówił do kupującego przede mną – „trzeba brać szparagi bo jeszcze dwa tygodnie i się skończą”. Pospiesznie więc wzięłam pęczek bo rzeczywiście jakoś w tym sezonie mało poszalałam ze szparagami. Powstały więc kluski z ricotty i parmezanu pływające ze szparagami w rosołkowo-maślanym sosie. Baaardzo fajne. Kupujcie i jedzcie szparagi bo jeszcze chwila i znów będziemy musieli czekać rok aż się pojawią. Emilka dziś wyjechała na waka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cooking for Emily

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.