tarta - 42848 przepisów (strona:1510/2857)

CIASTO CHAŁWOWE 806

piana stanie się błyszcząca a cukier rozpuszczony. Stopniowo dodawać żółtka a gdy się połączą wsypać wszystkie sypkie składniki. Delikatnie wymieszać szpatułką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszki. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. Upieczony biszkopt pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Z mleka , budyniu i maki ugotować budyń i do gorącej masy dodać

Pieguskowa Kuchnia
BABKA MARCHEWKOWA Z SEREM 175

będzie bardzo gęste, ale takie właśnie ma być. W mniejszej misce zmiksować ze sobą wszystkie składniki nadzienia serowego. Blaszkę do babki z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Przełożyć do niej 2/3 porcji ciasta marchewkowego. Dużą łyżką stołową zrobić wgłębienie i wyłożyć w nie masę serową. Na wierzch wyłożyć resztę ciasta marchewkowego. Piec

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z owocami i galaretką. 153

jajku cały czas miksując. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować żeby składniki dokładnie się połączyły. Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 35-40 minut. Do suchego patyczka. Na wystudzonym cieście poukładać obrane i pokrojone owoce. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki

Agusiowe smakołyki
Przepis #60 Domowe FIT ciastka Delicje 188

spęcznieje. Truskawki blendujemy. Następnie żelatynę rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do truskawek. Tak przygotowaną masę przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (ja użyłam takiej do tarty). Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Polewa W rondelku rozpuszczamy  olej kokosowy oraz czekoladę.  Pozostawiamy na chwilę do przestudzenia. Z  przestudzonego biszkoptu wycinamy kółka, które możemy podzielić

Health-Fit-Life
Pasztet z dorsza kalafiora i cukinii 181

jajko. Bułkę namaczam w mleku, odciskam z jego nadmiaru i dodaję do ryby. Doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryb, dodaję koper pokrojony. Foremkę aluminiową smaruję masłem, posypuję bułka tartą. Wykładam 1/3 farszu, układam różyczki kalafiora, i resztę farszu rybnego. Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na godzinę

wesoła kuchnia
Bardzo delikatne gotowane klopsy z cukinią, pyszne 191

solą. Położyć cukinię na sitku i zostawić na 30 minut. Następnie wydusić całą wodę. Mięso mielone wrzucić do miski. Dodać posiekaną drobno cebulkę, odciśniętą cukinię,majeranek, jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować okrągłe klopsiki. Przygotowanie sosu – Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Położyć cukinię na dużym sitku, lekko posypać solą

Kuchnia Pokoleń
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 153

pszennej 2 op. suszonych drożdży 1 szkl. cukru 3 jajka 4 czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj

Różne smaki w kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 320

Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem budyniowym i owocami Smacznego

paapilotkaa
Pieczony patison z nadzieniem serowym 145

krojonej papryczki chili 5 gałązek tymianku 3 łyżki dowolnego sera żółtego Patisona umyć, wydrążyć pestki. Włożyć do piekarnika na 40 minut 180 stopni Celsjusza. Podpiec. W miseczce wymieszać tarty ser żółty, ser brie, przeciśnięty przez praskę czosnek,paprykę chili, tymianek. Po upływie 40 minut wyjąć podpieczonego patisona, włożyć serowe nadzienie. Kontynuować podpiekanie przez kolejne 20minut. Podawać samego

mecooks
PANIEROWANY CAMEMBERT FASZEROWANY SZYNKĄ I PIECZARKAMI 197

już nie trzeba nic więcej ;) Składniki: 1 ser Camembert Classic la Polle   MLEKOVITA 10 sporych pieczarek 2 grube plastry szynki sól pieprz 1 jajko bułka tarta do panierowania Wykonanie: *Z sera ścinamy z jednej strony wierzch, tworząc przykrywkę.  *Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo szynkę, zrumieniamy na patelni. Doprawiamy do smaku. *Tak przygotowany farsz wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Jabłecznik z budyniem i ananasami 237

równe części i włożyć do lodówki na 30 minut. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ananasy odcedzić, pokroić drobno i wrzucić do jabłek. Dodać bułkę tartą i wymieszać. Budyń ugotować jak pisze w instrukcji na opakowaniu, tylko z tą różnicą że dodać o 1 szklankę mniej mleka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (o wymiarach

Kuchnia Pokoleń
Kolorowa tarta na spodzie kurkowym z kurczakiem, z warzywami i z kurkami 249

stoi na przeszkodzie, aby coś pysznego z nich zrobić. Szukałam różnych inspiracji na kurki, ale nie znalazłam tego, co by mnie zainteresowało i postanowiłam zrobić coś innego - tarta na spodzie kurkowym, a na to farsz z fileta z kurczaka, z papryki, cebulą, a to wszystko posypane startym parmezanem i mozzarellą. Ale żeby już nie przedłużać zapraszam po przepis

Gotuj z Mąką
Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. 343

kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje w naszej kuchni, podawałam Wam ostatnio stripsy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza orkiszowa z kurkami, boczkiem, mozzarellą i jajkiem sadzonym 193

kurkami i jajkiem może być pomysłem na wiele potraw. Zarówno tłustą sałatkę z ziemniakami, jak i Carbonarę w nowej odsłonie. Z tych składników byłby również świetny quiche czy tarta lub zwyczajna i banalna zapiekanka. Ja postawiłam dziś na orkiszową pizze. Proste połączenie, które można zastosować w wielu daniach. U mnie tym razem w taki sposób. A wiesz już

Mango Papaja
Jogurtowe ciasto z truskawkami 151

truskawki 60 g erytrol lub inne słodziwo 4 łyżka mąka ziemniaczana 1 szt jajko Sposób przygotowania Składniki na ciasto zagniatamy dokładnie. 3/4 ciasta wykładamy na spód formy do tarty lub tortownicy o średnicy min. 26 cm. Pozostałą 1/4 wkładamy do lodówki. Truskawki siekamy/kroimy na większe kawałki, mieszamy z mąką ziemniaczaną. Jogurt mieszamy z jajkiem i erytrolem. Na spód

Kucharzyca