tarta - 42848 przepisów (strona:1507/2857)

Ciasto na maślance ze śliwkami 170

drugiej misce wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka). Do składników mokrych dodajemy stopniowo suche i mieszamy. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i lekko obsypaną bułką tartą, wylewamy masę. Na wierzchu układamy śliwki Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu, przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem

Lena Gotuje
Krokiety z pieczarkami 339

Najlepiej smakują z barszczem czerwonym... Składniki: na naleśniki: 2 szklaki mąki, 2 szklanki mleka, jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i cukru dodatkowo: jajko i bułka tarta do obtaczania farsz: 500 g pieczarek, cebula, sól, pieprz Przygotowanie : Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem. Ciasto nie może być zbyt rzadkie, konsystencja typowa dla naleśniki - w razie

Lena Gotuje
Roladki z podudzia kurczaka z cebulą 189

kruchą cebulą. Składniki: 4 filety bez skóry i kości z podudzia, pół średniej wielkości cebuli, łyżeczka słodkiej papryki w proszki, 50 g masła, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej do smażenia Przygotowanie: Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym kawałkiem masła i zawijamy

Lena Gotuje
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 376

dokładnie go nią pokrywamy i ostawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc. Czerstwą bułkę rwiemy na kawałki i mielimy w malakserze – zwykła bułka tarta do tego przepisu się nie nadaje, potrzebne nam lekkie i większe okruszki bułki. Startą bułkę mieszamy z mąką pszenną i kukurydzianą, słodką albo ostrą papryką i wybraną przyprawą

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem 188

wapń, cynk czy potas, które pomagają przywrócić równowagę organizmu po infekcji, dlatego warto ją dodać do swojego jadłospisu. Przyznam się, że fasolkę najczęściej jadam z masłem oraz bułką tartą, a w takiej wersji przygotowywałam ją pierwszy raz – ale na pewno nie ostatni. Danie bardzo mi smakowało Fasolka szparagowa z kurczakiem na pewno Wam posmakuje – zachęcam

Kuchnia Bazylii
Makaronowa a'la tarta z pomidorami 269

pomidory! Że do siebie pasują to chyba wiecie, w końcu lato, korzystajmy z jego darów, zerwałam z ogródka pasiastą odmianę małych pomidorków i przygotowałam tą zapiekankę w formie tarty, wyszła bardzo smaczna o aromatycznej bazyliowej nucie, suszone w słońcu pomidory tylko podkręciły jej smak a rozpływająca się mozzarella dodała jej delikatności. Wyszła pyszna! #Lubella inspiruje! #lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata

Wanilia i Kardamon
Leśny mech bez cukru i bez glutenu 236

wlewam olej i dalej ubijam. Dodaję mąkę z proszkiem i   odsączony, zblendowany szpinak. Miksuję aż wszystko się połączy. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Piekę w 180 st. C aż do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki

Bon Appetit Małgorzaty
AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY 238

zewnątrz. Całość smaku podkreślał mus z szarej renety. Jednak tak zachwalając pierś nie można zapomnieć o knedlach – delikatne, mięciutkie i dzięki temu, że były po wierzchu posypane tartą bułką miały wyjątkowy smak. Połówkę kaczki po polsku, faszerowaną kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą Połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą Połówka kaczki po polsku, faszerowana

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 236

intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy, pychotka

Mała Cukierenka
Kalafior pieczony 323

Kalafior pieczony . Kalafior pojawia się u nas na stole od czasu do czasu, najczęściej podaję ugotowany kalafior z bułką tartą i masłem, uwielbiam też surówkę z surowego kalafiora i warzyw. Kalafior pieczony w piekarniku to chyba najsmaczniejsza jego postać, to zdecydowanie mój Nr 1! Jest chrupiący, aromatyczny i pikantny . Przed pieczeniem dzielę kalafiora na różyczki co znacznie skraca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kwiaty cukinii nadziewane krewetkami 253

jadłam -, możemy je  smażyć  same albo w cieście naleśnikowym, faszerować  przeróżnymi  farszami, zapiekać w  piekarniku  lub robić omlety albo wytrawne tarty. Należy  pamiętać , że  przed  ich przygotowanie z kwiatu należy usunąć pręcik. Na blogu znajdziecie inne przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii i dyni

Kulinarne przygody Gatity
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 183

pianę. Ubitą pianę dodać do masy i wymieszać delikatnie. Pieczenie – formę o wymiarach 22 x 12 cm, wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C 40-50 minut. Jak już ciasto będzie wyrośnięte i nabierze lekko brązowego koloru oznacza że jest upieczone

Kuchnia Pokoleń
Szybkie Ciasto Z Borówkami ( Bez Miksera) 176

proszkiem do pieczenia, część oleju i mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy resztę oleju. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (np. taka jednorazową lub zwykłą wysmarowaną masłem i wysypaną bułka tartą ) ciasto jest dość gęste ! Na wierzch wykładamy owoce. Pieczemy w 190 stop. przez około 40-45 minut Ciasto jest wtedy gotowe, gdy patyczek do niego wbity jest suchy ! Gotowe

Gotowanie...to proste !
Ciasto ryżowo pomarańczowe 190

pomarańczy, mieszamy i łączymy z wystudzonym ryżem. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do przygotowanej masy i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28 cm. Pieczemy około 1 godziny. Posypujemy cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Po wystygnięciu ciasto przechowujemy w lodówce. Jeżeli w trakcie pieczenia góra szybko się przyrumieni

Kulinarne życie
Jagodowa rozkosz 422

wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, przykrywamy drugim plackiem. Składniki na masę śmietanową miksujemy ze sobą, aż do utworzenia się gęstego kremu. Wykładamy go na wierzch ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu