tarta - 42848 przepisów (strona:1509/2857)

BISZKOPTOWY PLACEK Z JAGODAMI 160

końcu  olej. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Przesypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszaj całość łyżką. Przelewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypana bułką tartą lub mąką. Na ciasto wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok. 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Zupa z czerwonej soczewicy na żeberkach 144

mięso zmięknie). Soczewicę płuczemy na sitku, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z zupy odławiamy mięso i kroimy je na małe kawałki. Wrzucamy z powrotem razem z soczewicą, tartą marchewką i ziemniakami. Dodajemy zioła (kolendra, oregano, kminek i tymianek) i gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec gotowania zupę doprawiamy koncentratem pomidorowym

Qchnia po prostu
Najlepsze rozgrzewające napoje na zimę 226

Hintigo. 1. Lemoniada cynamonowa Raczej nie wypilibyśmy tradycyjnej lemoniady przy minusowej temperaturze za oknem. Ale to wersja na ciepło, z cynamonem i na dodatek zdrowsza. Napój o smaku tarty cytrynowej, czyli hot buttered lemonade, ale ze zdrową kurkumą. Przecież każda rzecz, do której dodaje się masło staje się od razu 10 razy pyszniejsza, a każda potrawa z kurkumą

Ugotowane pozamiatane
Chlebek bananowy 139

minut Temperatura: ok. 180° C Wymiary foremki: używam keksówki o wymiarach: ok. 14 x 27 x 7 cm Przygotowanie foremki: można wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Ja jednak wykładam ją tylko papierem do pieczenia. Smacznego

rozgotowana
Ciasto cynamonowe ze skórką pomarańczy 132

soli Przygotowanie: Do miski przesiewam suche składniki. Dodaję mokre składniki, mieszam trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji aczkolwiek jeśli zostaną grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą lub mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Piekę ciasto w keksówce w temp. 180 C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą krakowską, papryką oraz cukinią 195

Naprawdę polecam. op. makaronu (np świderki) 400 g kiełbasy krakowskiej 2 czerwone papryki 2 cukinie 1 cebula 1 szkl. śmietanki 30% 100 g startego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) zioła prowansalskie 3 żółtka sól, pieprz czosnek granulowany Cebulę kroimy w drobną kostkę. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, cukinie oraz kiełbasę kroimy na cienkie paseczki. Na suchej patelni podsmażamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Zebra 182

mąki, oleju i wody. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao. Zmiksować do połączenia składników. Blaszkę 24×28 wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Na środek blaszki na przemian wlać po 4 łyżki masy ciemnej i jasnej aż do końca całej masy. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez

magiczna kuchnia Kasi
DOMOWE PALUSZKI RYBNE 186

prawdziwą rybą. Najczęściej jest to mielonka rybna, która zawiera różne gatunki ryb, a także ości oraz skórę i wymieszana jest z różnymi dodatkami, jak: skrobia modyfikowana, bułka tarta, wzmacniacze smaku i inne.  W niektórych paluszkach nawet nie ma 50% ryby, a większość to gruba panierka, która z łatwością wchłania tłuszcz. A przecież bez problemu takie paluszki rybne

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 158

posiekane kilka posiekanych, wędzonych śliwek ulubione przyprawy np.: 1 łyeczka pieprzu czarnego, mielonego kumin rzymski na czubek łyżeczki 1-2 łyżeczki soli maggi do smaku jajka i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, sól i na początek 2 szklanki wody gazowanej. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką

Moja Książka Kucharska
Roladki kurczaka z chrzanem i mieszanką chińską 159

chrzanem i faszerowane mieszanką chińską. Szybki i smaczny obiad. Nic dodać nic ująć, trzeba spróbować. Składniki: 2 filety z kurczaka ( pojedyncze ) ½ opakowania mieszanki chińskiej, mrożonej Chrzan tarty w słoiku Sól Pieprz Serek almette chrzanowy olej Bulion/ woda Wykonanie: Filety z kurczaka przekrawamy tak aby powstały po dwa duże płaty. Rozbijamy tłuczkiem przez folię. Przyprawiamy solą z obu stron

Smaki Ewy
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 122

SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć

Dziś Ja gotuje
Tartaletki sernikowo mandarynkowe 111

wstawiam do lodówki na godzinę. Foremki od tartaletek smaruję. Ciasto dzielę na siedem części i każdą rozwałkowuję, przekładam do foremki i formuję palcami. Spody ciasta nakłuwam widelcem. Wstawiam tarty do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut aż się zarumienią. Ser: Ser miksuję blenderem, ale można go zmielić. Dodaję do niego śmietanę, jajka, cukier cytrynowy, puder, skórkę

wesoła kuchnia
Surówka colesław z łodygi brokuła i marchewki 260

grubych oczkach. Migdały uprażyć na suchej patelni na brązowo (nie przypalić). Majonez utrzeć z octem w małej miseczce. Posiekać 2 łyżki natki pietruszki. W dużej misce wymieszać tartą marchewkę z puree z łodygi brokuła, prażonymi migdałami, natką pietruszki i sosem. Sprawdzić smak, po czym doprawić szczyptą soli i odrobiną świeżo mielonego pieprzu, jeśli potrzeba. W surówce użyłam majonezu

Dietolog
Tort kokosowo-czekoladowy z wiśniami 172

trzeba pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki zostawiamy bez papieru. Nie posypujemy ich też bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka oddzielamy dokładnie od żółtek. Wlewamy białka do suchego naczynia i wsypujemy szczyptę soli. Ubijamy je mikserem na najwyższych obrotach na sztywną pianę

Dieta bez mleka

Proponowane wyszukiwania