tarta - 42848 przepisów (strona:1516/2857)

Zawartość łyżki i łyżczki 242

poniżej wartości odnoszą się do płaskiej łyżki lub łyżeczki. Są to oczywiście wartości przybliżone ze względu na wielkość i głębokość łyżki lub łyżeczki. Produkt Łyżka stołowa Łyżeczka Bułka tarta 6g 3g Cukier 15g 6g Cukier puder 9g 4g Cynamon mielony 5g 2g Kakao 25g 13g Masło 12g 6g Mąka

AleTorcik
Drożdżowe ślimaczki (bułeczki) z rabarbarem 232

lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa (klik). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe

Kulinarne przygody Gatity
Tarteletki mango z truskawką 193

truskawki dlatego takie połączenie :-) ciasto kruche: 170 g mąki pszennej 2 żółtka 80 g masła zimnego szczypta soli 2 łyżki zimnej wody 1 łyżka skórka z pomarańczy tarta kandyzowana warstwa mango: 1 mango duże 2 łyżeczki pełne żelatyny warstwa truskawkowa: 20 dkg truskawek 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny pełne pozostałe

wesoła kuchnia
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 183

Polecam to danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach

Kuchnia Pokoleń
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 567

Cały czas miksując lub mieszając rózgą dodawać po 1 jajku. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać. Spód i boki tortownicy (24 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać brownie i piec ok 15 minut w 180 stopniach. Sernik: Gdy brownie się piecze ucieramy w misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone

Smakołyki Asi
TRUSKAWKOWA TARTA JAGLANA – bezglutenowa , wegańska , bez laktozy 207

Sezon na truskawki trwa, więc staram się w pełni z niego korzystać przygotowując w kuchni przeróżne smakołyki! Dziś mam coś pysznego, ale przy okazji zdrowego –

Ostra na Słodko
Burgery wołowo-jagnięce z marchewką 197

Burgery wołowo-jagnięce z marchewką powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do mięsa tartą marchewkę, którą bardzo często dodaję do kotletów mielonych lub pulpetów, co bardzo urozmaica ich smak. Domowy soczysty burger to najlepsze antidotum na wilczy apetyt! Dodatki, które wykorzystałam to domowe kiszone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z indyka z cukinią 229

sezon na nią trwa!)- w sam raz! 😊 Około 8 sztuk: * pierś z indyka- 300 g * starta cukinia- 130 g (pół średniej) * jajko- 1 szt. * cebula- 1 mała * bułka tarta- 4 czubate łyżki * sól, papryka czerwona- po 1 łyżeczce * pieprz- 1/2 łyżeczki * olej rzepakowy- 1 łyżeczka + do smażenia Na 1 łyżeczce oleju zeszklić drobniutko posiekaną cebulę. Pierś z indyka

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto jogurtowe z czekoladą i wiśniami (szybkie i tanie) 160

olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Na końcu wmieszać aromat i posiekaną czekoladę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki należy przełożyć masę. Na wierzchu ułożyć owoce. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (do tzw. "suchego patyczka") około 50 minut w 180 stopniach. Jeszcze

Di gotuje
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 269

jest wymagane tu długie mieszanie . Ciasto wyjdzie dość rzadkie - nie przejmować się, takie ma być! Na koniec wmieszać delikatnie świeże jagody.   Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wylać do niej ciasto.  Wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec około 40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan upieczenia sprawdzać testem

Grunt to przepis!
Jogurtowe ptasie mleczko z truskawkami na kakaowym biszkopcie 335

delikatnie wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao przesiać przez sitko i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Mieszając już bardzo delikatnie. Dno blaszki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy. Blaszka o wymiarach 20 x 25 cm. Biszkopt thermomix nałożyć motyle, dodać żółtka i trochę cukru, ubijać 1 minuta, obroty 3,5 wylać żółtka, umyć

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z chrzanem i musztardą francuską 242

wyrazistym smaku, z musztardą i chrzanem, faszerowane suszonymi pomidorami i świeżą papryką. Składniki: Schab Boczek parzony Zielona świeża papryka Suszone pomidory w oleju Kilka pieczarek Musztarda francuska Chrzan tarty Sól Pieprz Olej Bulion/ kostka bulionowa Wykonanie: Schab kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy płasko i z jednej strony

Smaki Ewy
Marmurkowa babka z truskawkami 206

owijam jak cukierka. Końce sklejam, i górę też. Chodzi o to żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia i nie przykleiło się do formy. Formę smaruję masłem, wysypuję bułka tartą, i układam roladę sklejonym do góry. Odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Na wierzchu układam połówki truskawek. Kruszonka: Do miski przesiewam mąkę, dodaję masło i zarabiam palcami. Na końcu dodaję

wesoła kuchnia
Śniadanie jak z płatka, czyli truskawki z płatkowym miksem 151

śmietany 30% 30 g płatków migdałowych 100 g płatków owsianych WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Truskawki umyć, przekroić na pół i umieścić w formie do tarty o średnicy 29 cm (forma musi być szczelna, nie może być to forma z nakładaną obręczą). Do truskawek dodać ksylitol, płatki kukurydziane czekoladowe, mleko i śmietanę, po czym dobrze wymieszać

Passions hobbies life
Placek drożdżowy bez wyrabiania. 173

podgrzane mleko i olej. Całość zasypujemy mąką i odstawiamy na 2 godziny (nie mieszać). Po 2 godzinach składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto kładziemy umyty owoc. W osobnej misce ugniatamy ze sobą masło, cukier i mąkę tworząc kruszonkę. Posypujemy nią wcześniej ułożony owoc. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Magia jedzenia.