tarta - 42848 przepisów (strona:1505/2857)

Pizza 4 sery 201

części i wałkujemy na podsypanej niewielką ilością mąki stolnicy. Formujemy okrągłe pizze i przenosimy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pizze smarujemy cienką warstwą sosu pomidorowego. Rozkładamy tarty parmezan, ementaler oraz plastry mozzarelli. Za pomocą 2 łyżeczek wykładamy porcje koziego serka. Na koniec posypujemy plasterkami oliwek. Pizzę pieczemy jedną po drugiej w piekarniku nagrzanym do 220 stopni

Smaki Na Talerzu
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 306

kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Owoce myjemy , kroimy na kawałki. Ciasto wylewamy na blachę, p rzez sitko posypujemy bułką tartą, u kładamy jabłka. Pieczemy ok. 45 minut w 180C

Ostra na Słodko
Babka keksowa na białkach 180

proszku do pieczenia kilka kropel olejku waniliowego mieszanka keksowa pół opakowania budyniu malinowego łyżka kakao           Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić z cukrem na sztywno.  Dodawać porcjami, na przemian mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodać olejek i bakalie

Praktyczna pl
Cynamonowy ryż zapiekany z jabłkami 138

Mieszamy, przykrywamy, zmniejszamy ogień na bardzo wolny i gotujemy aż ryż wchłonie mleko i będzie miękki. Ja nie odkrywam garnka w czasie gotowania. W podobny, jak do tarty , sposób przygotowujemy jabłka. Dzielimy je w ćwiartki, wykrawamy gniazda ziaren i obieramy ze skórki. Kroimy na plasterki, przekładamy na suchą patelnię i stawiamy na wolnym ogniu. Smażymy pod przykryciem

Lamarida.pl
ciasto kakaowe z owocami i śmietaną galaretkową... 194

dobrze roztrzepać jajka, olej, mleko, cukier, cukier waniliowy, wsypać mąkę z proszkiem, sodą, kakao i połączyć składniki nie za długo mieszając tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką, połowę ciasta wylać do formy, poukładać połowę owoców i wylać resztę ciasta na owoce piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaki zapiekane z gruszką i serem pleśniowym 198

Bywają takie dni gdy mój piekarnik działa prawie cały dzień. Tak zdarzyło się miedzy innymi w ubiegłą niedzielę. Oprócz łakoci i chleba powstała wytrawna tarta oraz te, prezentowane tutaj, zapiekane ziemniaki. Przepis pochodzi z książki Rachel Khoo "moja mała paryska kuchnia". Danie jest łatwe w przygotowaniu i szybko się robi a smak jest wprost niesamowity! Ziemniaki zapiekane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Roladki z kabanosem 206

Składniki: 6 plastrów schabu 2 kabanosy 6 plasterków sera kawałek papryki konserwowej ajwar ostry Podravka do panierowania: jajko sól, słodka papryka, zioła prowansalskie bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu rozbić i … Czytaj dalej Roladki z kabanosem

czarrna od kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKA, MAKARONU I PIECZAREK + FILMIK 3667

część makaronu, na to rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe.  Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto malinowo czekoladowe 118

temperatury 170 stopni z termo obiegiem na 15-18 minut. Ja ciasto upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Silikonowej formy nie trzeba smarować tłuszczem, ani wysypywać bułką tartą. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą ustawić

królestwo garów
Babka drożdżowa z konfiturą 168

pszenna 40 dag Cukier puder 15 dag Drożdże 5 dag Masło 10 dag Żółtko jaja 5 szt. Mleko ¾ szklanki Szczypta soli Konfitura 1 słoiczek Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Wykonanie: Drożdże, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru wraz ze szczyptą soli wymieszać w ¼ szklance ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce.  W między czasie roztopić

Tradycyjna Kuchnia
Zupa „Chrzanica” 157

Błyskawiczne i smaczne danie na Wielkanoc. Składniki: Woda 6 szklanek Chrzan tarty 4 łyżki Kiełbasa własnego wyrobu ½ kg Kwaśna śmietana 1 szklanka Mąka pszenna 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku Jajka 5 szt. Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Wodę zagotować z pokrojoną kiełbasą, zalać śmietaną rozmąconą

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z białą kiełbasą 159

makaronu spaghetti (około pół opakowania) 2-3 surowe białe kiełbaski 250 ml śmietany 30% 2 ząbki czosnku 3 żółtka 2 łyżki oleju garść posiekanej natki pietruszki pieprz sól tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Na gorącą patelnię z odrobiną tłuszczu wyciskamy z osłonki małe kawałki kiełbasek. Smażymy kilka minut

PatiGotuje
Piegusek na białkach. 155

koniec olejek, oraz roztopioną i wystudzoną margarynę. Zmiksować mikserem na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40-45 minut. Wystudzone ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Chleb pszenno-żytni bez zagniatania 131

wodzie. Mieszać do czasu połączenia składników, można zrobić to łyżką. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przemieszać łyżką i rozłożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą keksówek. Ugnieść mokrą ręką lub łyżką i wygładzić powierzchnię. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia, spryskać wodą i posypać np. słonecznikiem lub otrębami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

talerz przyjemności
Curry z kurczaka 125

mleczku kokosowym z żółtą pastą curry i przyprawą orientalną curry. W kuchni unosi się zapach cynamonu, kminu rzymskiego, goździków, imbiru, kardamonu, oregano. Podobne curry, lecz z pomidorami i tartym imbirem lub papryką i fasolką zieloną podaję często. Każda wersja i danie palce lizać! Mówcie co chcecie, ja bym to curry jadła codziennie! z mięsem lub bez Składniki: 1 podwójna(...)kostkę. Marynuję je w kilku łyżkach oliwy i przyprawach. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Warzywa obieram, cebulę i czosnek siekam w drobną kostkę, marchew, pietruszkę i selera trę na tarce o dużych oczkach. Na oliwie podsmażam kurczaka, gdy lekko zmieni kolor dodaję cebulę i czosnek. Chwilę podsmażam, następnie dodaję pozostałe warzywa. Duszę kilkanaście minut do gotowości mięsa

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania