Niesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały
Rozpustne gotowanieDziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego
Rozpustne gotowanieDzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki
Rozpustne gotowanieDziś przedstawię mój sposób na bardzo proste przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą
Rozpustne gotowaniePyszny! Idealny do naleśników, kanapek, ciast. Mi posłużył jako nadzienie do ciasteczek. Idealnie się sprawdził, bo jest gęsty i nie wypływa. Dodatek skórki
Rozpustne gotowanieDziś propozycja na pyszny, ciepły posiłek, idealny na śniadanie lub kolację, a mianowicie jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. Jest to
Rozpustne gotowanieDziś przepis na coś, co mi niezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak
Rozpustne gotowanieLangos, czasami zwany Langoszem, to pyszny, drożdżowy chlebek smażony na tłuszczu, podawany najczęściej z sosem czosnkowym lub śmietaną, czasami w towarzystwie warzyw, mięs
Rozpustne gotowanieŚwięta Wielkanocne zawsze były hucznie obchodzone, o wiele bardziej niż Boże Narodzenie. Śniadanie Wielkanocne zaczynało się po rezurekcji i trwało baaardzo długo
Rozpustne gotowanieBardzo lubię kuchnię śródziemnomorską, a w szczególności bałkańską. Kiedy byłam jeszcze panienką (jak mówiła moja babcia), często wyjeżdżałam nad Morze Śródziemne, czy Egejskie
Rozpustne gotowanieMacie ochotę na pyszną sałatkę? Zapraszam! Dziś będzie sałatka z wędzoną rybą, choć równie dobrze można ją zastąpić na przykład tuńczykiem z puszki
Rozpustne gotowanieDziś na śniadanie przygotowałam pyszną pastę na kanapki z wędzonego łososia. Jako, że staram się urozmaicać posiłki i cięgle wymyślam nowe dania
Rozpustne gotowanieNo kochani dzisiaj zaszalałam i wzięłam udział Wypiekanie na śniadanie - drożdżówki z domową masą makową Razem z Pawłem i Madzią oraz z innymi
Różowa kuchniaSkłądniaki: 150 g ogórków kiszonych 4 jajka 100 g kiełbasy 5 łyżek majonezu sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę i ogórki kiszone pokroić
magiczna kuchnia KasiDomowe, zdrowe i aromatyczne pieczywo- czyli coś, od czego jestem uzależniona ;) Chlebek jest mięciutki i puszysty, wykonany na drożdżach. Ma pysznie chrupiącą skórkę i ciemny
Nastoletnie Wypiekanie