Jadłam kiedyś gotowe grissini i tak mi zasmakowały, że postanowiłam je sama upiec. Przepis znalazłam na tej stronie. . Z podanego przepisu wychodzą 4 blachy wspaniałych
Na słodko lub wytrawniePysznie aromatyczny, mięciutki chlebek, w żółciutkim kolorze dzięki kurkumie. Polecam :D Składniki: Zaczyn: ok.20 g drożdży kubek wody ( letniej) łyżeczka cukru Na ciasto: 3/4 kg mąki
Moje pyszne gotowanieIdealne bułeczki na weekendowe śniadanie. Przepis pochodzi z bloga „Tak sobie pichcę ...” http://atinabc.blox.pl/2008/09/Nocne-buleczki.html . Autorka napisała, że przepis jest na 12 bułeczek ale ja
IMPRESJA SMAKUDo drożdżówek podchodziłam jak do jeża, no ale czas było się i z tym rodzajem ciasta zmierzyć. Przepis ten przeszedł wszelkie moje oczekiwania. Jest to kolejny
IMPRESJA SMAKUKolejny przepis który musiałam przetestować na moim blogu. Przepis pochodzi z bloga "moje wypieki", jednak w oryginalnym przepisie użyty jest karmelizowany rabarbar, ja natomiast z braku
IMPRESJA SMAKUKażdy uwielbia czekoladę, ponieważ daje szczęście- podnosi poziom endorfin oraz jest jednym z najpopularniejszych afrodyzjaków. Jednak czy wszystkie wyroby
Życie na widelcuJecie śniadania? Podobno to najważniejszy posiłek dnia. Przez całe lata byłam wyznawczynią kultu „kawa i papieros”. Potem rzuciłam palenie i przez jakiś czas rano
Gotuj z Blue RavenDuże sylwestrowe pieczenie :D Pyszny, chrupiący i puszysty chlebek razy dwa Składniki: 6 szklanki mąki pszennej 750 4 szklanki mąki żytniej 720 2.5 kubka wody
Moje pyszne gotowanieTydzień kuchni meksykańskiej uważam za otwarty! Z okazji ugotowania całej paczki (czytaj całego garnka) czerwonej fasoli postanowiłam przygotować parę dań z czerwoną fasolą. Czerwona fasola, dzisiejsza
Pełna LodówkaSezon na jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do
Pełna LodówkaPamiętacie poprzednia wersję pasty jajecznej, którą dla Was przygotowałam jakiś czas temu? Tym razem w roli głównej jej starsza siostra - pasta jajeczno-twarogowa. Jest pyszna na
Pełna LodówkaSzparagi, szparagi i jeszcze raz szparagi! Maj to właśnie ich miesiąc, dlatego szkoda byłoby tego nie wykorzystać i zmarnować szansę na zjedzenie tych pysznych sezonowych warzyw
Pełna LodówkaW mojej lodówce warzywem, które zawsze zajmuje jedną z szuflad jest marchewka. Zawsze kupuję jej więcej niż przewiduję zjeść, ale u mnie nic się nie marnuje
Pełna LodówkaNo i przyszła. Jesień oczywiście. Zdążyła już pokazać swoją ciemną stronę przyciągając za sobą gnane podmuchami arktycznego powietrza, ołowiane chmury niosące deszcz. Brr! Aura z dnia
Pełna LodówkaDziś przygotowałam specjalnie dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową z awokado. Do jej przygotowania nie potrzebujecie blendera, wystarczy widelec. Dojrzałe awokado bardzo łatwo się rozgniata
Pełna Lodówka