Domowy zapiekany pasztet, często gości na naszym stole. Jest to spowodowane pewnie tym, że uwielbiamy kurczaka z grilla w różnych wersjach. Zawsze można wtedy przy okazji
Gosia gotujeNie lubię kupnych pasztetów ani past do pieczywa. Zawsze gdy gotuję zupę czy rosół, zostaje gotowany kurczak, z którego z niewielkim nakładem sił i środków, wychodzi
Gosia gotujeMoim zdaniem wszystko co zrobi one w domu jest najlepsze, nie muszę więc Was chyba namawiać do zrobienia samodzielnie pysznego białego sera.Jest coraz cieplej, mleko po
Gosia gotujeSzynkę piekłyśmy z Mamą na niedzielny obiad, ale jak to u mnie bywa, mam mały poślizg na blogu:) Wrzucam jednak ten przepis dzisiaj
Gosia gotujeJak już wspominałam wielokrotnie, rzadko kiedy kupujemy wędliny. po pierwsze ich oferowana jakość nie ma nic wspólnego z proponowaną ceną. Po drugie zaś my po prostu
Gosia gotujePyszne i bardzo łatwe do przygotowania bułeczki pszenne. Oczywiście jak to bywa w przypadku drożdży, wszystko od nich zależy, ale gdy już nam wyrosną, pozostałe czynności
Gosia gotujeSezon na nowalijki w pełni i na straganach można spotkać coraz to inne zioła. Ja dzisiaj przyniosłam do domu między innymi lubczyk czy jak kto woli
Gosia gotujeDo zrobienia twarożku z warzywami użyłam domowego białego sera z tego przepisu . Sam serek już jest przepyszny, a dodanie do niego ziół i warzyw, tylko
Gosia gotujeUwielbiam pasty do pieczywa i robię je dosyć często. Z kurczaka, jajek, czy taką jak ta typowo wegetariańską. Są świetną alternatywą dla kupnych serów czy wędlin
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na kolejną pastę do chlebka idealną na śniadanie czy kolację. Takie domowe przysmaki, to coś nieporównywalnego z najlepszą kupną pastą czy wędliną. Ważne jest
Gosia gotujePrzepis ten dostała moja Mama od mojej Cioci, która go wielokrotnie wykorzystywała i mogła nam szczerze polecić. Mięso tak przygotowane jest delikatne i absolutnie nie przesuszone
Gosia gotujeCzyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo
Gosia gotujeSKŁADNIKI: 1 l maślanki 520 g mąki razowej 140 g orkiszowej 160 g mąki z nasion amarantusa 180 g mąki kukurydzianej 1/2 szklanki
w mojej kuchniPomysł wlasny..Polecam Składniki 150g maślanka 230g letniej wody 150g orkisz mąka razowa
w mojej kuchniKochani, jakaś mgła nas spowiła. Dodatkowo pada deszcz ..ale całe szczęście, na oczach mgły już nie mam i wyszperałam u Marzenki smaczną drożdżówkę, bo na drożdżowe
Z Kuchni Do Kuchni