Przepis na : obiad
Składniki :1300 g łopatki wieprzowej, jeszcze lepszy będzie schab3-4 ząbki przeciśniętego czosnkusól, pieprz, papryka mielona ostra, oliwa, Przygotowanie :Mięso umyć, przygotować marynatę z olejem i wymienionymi składnikamiNasmarować marynatą przygotowane mięso, nakłuć mięso ostrym widelcem, zawinąć w folie i pozostawić na co najmniej 12 godzPrzygotować ciasto z około 15 dag mąki pszennej i 15 dag mąki żytniej- zagnieść z wodą jak na kluski, rozwałkować na płat, którym należy mięso oblepić, nakłuć ciasto w ki... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula