mielone - 47549 przepisów (strona:1482/3170)

Muffiny dyniowe z serem 164

dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 20 dkg mąki 20 dkg brązowego cukru (jasny) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczka soli 1/2 szklanka oleju słonecznikowego 2 jajka (temperatura pokojowa) 20 dkg puree z dyni Nadzienie serowe: 250 dkg białego sera 60 dkg cukru kryształu 1 jajko

mecooks
Tarta francuska z kurczakiem 180

przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. Ciasto: 15 dkg mąki pszennej 1 jajko 10 dkg masła (bez laktozy) 1/4 łyżeczka soli szczypta imbiru mielonego szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka margaryny do wysmarowania formy (bądź inny dowolny tłuszcz) Nadzienie: 30 dkg porów 30 dkg ugotowanych ziemniaków 1 pierś z kurczaka 10 dk surowego boczku

mecooks
GOFRY PIZZOWE Z KURCZAKIEM, SEREM I KUKUKURYDZĄ 284

kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pieczemy w maksymalnie nagrzanej gofrownicyna rumiano. Podajemy na gorąco z przygotowanym wczesiej jakiem po benedyktyński, świeżo mielonym pieprzem i ziolami. Smacznego

Ostra na Słodko
Placki ziemniaczane z chrzanem 132

młodych ziemniaków 1 biała cebula 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego chrzanu (może być ze słoiczka) ½ łyżeczki sody oczyszczonej ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 6 łyżek oleju do smażenia masła do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać mąkę z bułką tartą, jajka, starty chrzan, pieprz i sodę oczyszczoną. Całość

Tradycyjna Kuchnia
Gulasz z kurczaka z makaronem soba i groszkiem cukrowym 161

porcje: 2 piersi kurczaka 2 garści cukrowego groszku 2 małe marchewki 2 garści pieczarek 2 połówki cukinii (haha, niech będzie na dwa ) 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego kolendra mielona, bazylia suszona i sól do smaku 2 porcje makaronu soba (2x75g) Mięso kroimy w kostkę. Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. marchewki i pieczarki czyścimy. Rozgrzewamy patelnię lub woka. Dodajemy mięso

Kucharzyca
Hamburgery z mięsa drobiowego 250

zdrowe. Dodałam tylko szczyptę naturalnych przyprawek , sól i nic więcej . Można je sobie opiec na kamiennej  patelni nawet bez tłuszczu. Jak kto lubi... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 400g mielonej piersi z kurczaka lub indyka szczypta soli, curry i rozmarynu ząbek czosnku 2 łyżki oleju z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Dodać do miesa sól ,szczyptę curry (tylko odrobinkę), szczyptę

zielonacukinka
Biała fasolka w pomidorach po hiszpańsku 253

łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 liście laurowe 2 pełne łyżeczki papryki słodkiej wędzonej 1 niepełna łyżeczka chili w płatkach 1 niepełna łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu garść szpinaku baby albo sałata rzymska mini

Karo in the Kitchen
Marynowane kotlety schabowe 317

kotlety: ok 40 dkg schabu- 3-4 plastry 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku suszonego 1 czubata łyżka ketchupu 1 łyżeczka (mała) musztardy 2 łyżki oleju   *** W misce umieszczamy wszystkie

Blog z Apetytem
Surówka z kiszonej kapusty 229

Buraczki przygotowywane na ciepło bezsprzecznie pasują do kotletów mielonych. Tak samą nieodłączną surówka do pary z ryba jest u mnie kiszona kapusta. Pasuje również do wielu innych dań, ale głównie jest u mnie w domu znakiem rozpoznawczym ryby. Surówka jest prosta w wykonaniu, kwaskowata, aromatyczna i posiada wiele witamin. Jedzmy Kochani kapustę :) Składniki: 30dag kiszonej kapusty marchewka słodkie jabłko

ChilliJemy
Kremowa zupa fasolowa z migdałami 217

Składniki na 6 porcji: 600-700 g ugotowanej białej fasoli (3 puszki) 250 ml mleka migdałowego 2 cebule czubata łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka rozmarynu łyżeczka soli 50 g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni Przygotowanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 5 minut w garnku w którym będziesz gotować zupę (4-5 litrów) , dodaj kozieradkę i rozmaryn

greenscarf
BAGIETKA ZE SZPINAKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM I MIGDAŁAMI 173

nieduże bagietki (lub 8 dużych kromek chleba) ●   2 Garście młodego szpinaku ● kawałek sera roquefort lub innego sera z błękitną pleśnią (np. Lazur lub Saint Agur) ● pieprz świeżo mielony ● oliwa z oliwek Przygotowanie: Umyj i osusz liście szpinaku. Upraż migdały na suchej patelni. Ser pokrój na plastry. Bagietki pokrój na 4 równe kawałki, każdy z nich rozetnij i przełóż

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pomidorkami 302

kostkach w zalewie 1 czubata łyżeczka mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 łyżka oliwy z oliwek 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki płatków chilli (można pominąć) sól morska, świeżo mielony pieprz Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Oczyszczamy z błon i ewentualnie chrząstek. Ząbek czosnku wyciskamy do 1 łyżki oliwy, mieszamy i nacieramy kurczaka z obu stron. Posypujemy solą

Poezja smaku
Zapiekanka ryżowa z mielonym mięsem i wędzonym serem 164

jedynego w swoim rodzaju Kuby, który prowadzi sklep Wyroby Naturalne :) Potrzebujemy:  2 szklanki ugotowanego ryżu 5 liści kapusty pekińskiej 1 jajko pieprz, sól, pieprz ziołowy 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 cebula 300 g przecieru pomidorowego 50 g oscypka Wyroby Naturalne 2 łyżki oliwy sól, pieprz, rozmaryn 3 serki wędzone owcze Wyroby Naturalne Kapustę szatkujemy

MamaOskarka
Muffiny marmoladowe misia Paddingtona... 168

masła lub margaryny do pieczenia 50g drobnego cukru 2 jajka 150g marmolady pomarańczowej 200g maki razowej z proszkiem do pieczenia (wholemeal self-raising) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25g mielonych migdałów 125g jogurtu naturalnego Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki wyłożona 12 papilotkami. Wyłóż masło i cukier do sporej miski i ubij mikserem, aż masa będzie kremowa

Lejdi of the house
Faszerowany kurczak 429

pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę  usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę.  Pieczarki pokroić w talarki i przesmażyć

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania