tarta - 42848 przepisów (strona:1294/2857)

Babka na białkach z majonezem. 97

przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń.  Wymieszać wszystko łyżką do połączenia składników.  Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę, nasmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą.  Do pozostałego ciasta dodać kakao i mleko, wymieszać łyżką do połączenia  składników. Następnie wyłożyć na jasne ciasto.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

Agusiowe smakołyki
Przepisy na Walentynki 96

koktajl czekoladowy Coś na deser Budyń migdałowy Ciasteczka z serduszkiem Fondant czekoladowy Jogurtowa panna cotta Mango lassi Mus czekoladowy z czereśniami Orientalny deser z ryżu i mango Shake owocowy Tarta z kremem kawowym z kaszy jaglanej i orzechami Zimowa sałatka owocowa Coś na kolację Krewetki z guacamole Krewetki z warzywami Makaron z warzywami Pad thai z krewetkami Pizza

Z notatnika dietetyka
Proste, kruche, dwusmakowe ciasto na niedzielę 107

zamrażarki. Tortownicę smarujemy masłem. Po wyciągnięciu z lodówki ciasto dzielimy na pół.  Jedną częścią wylepiamy dość cienko spód i boki tortownicy,  nakłuwamy widelcem, posypujemy łyżką bułki tartej.  Na połowę powierzchni wykładamy plasterki  jabłuszka, na drugą połowę konfiturę lub powidło. Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach  i posypujemy nim dokładnie, cały(...)minut. Wyciągamy, studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Jak wspomniałam - polecam i ciepłe i zimne i odgrzewane. Ciasto kruche z polecanego przepisu sprawdzi się w wielu innych kombinacjach - do kruchych tart,  jako spód do sernika, baza do owoców sezonowych. Powideł, dżemów, konfitur.  Życzę smacznego dogadzania gustom wielu

Kronika Piekarnika
Serca brownie z kremem chałwowym 107

ciasta wykrawam serduszka. To samo robię z galaretką. Ciasto w kształcie serduszka smaruję cienką warstwą kremu. Następnie kładę serduszko z galaretki, a wierzch dekoruję kremem. Całość posypałam jeszcze tartą czekoladą i ozdobiłam truskawką. Czekoladowe serca z kremem chałwowym gotowe. Smacznego Artykuł Serca brownie z kremem chałwowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Przetworzone i nieprzetworzone węglowodany. Które są dla nas dobre, a które nie? Dlaczego? Plus 8 wspaniałych przepisów z uwzglę 82

węglowodany To tylko kilka wybranych propozycji z bloga podpłomyki orkiszowe pełnoziarniste , kasza gryczana z łososiem i warzywami, gotowana kasza jaglana z jabłkiem, kakaowa gryczanka z kiwi i słonecznikiem , wytrawna tarta meksykańska , owsianka wzmacniająca odporność , komosanka z bananem i masłem orzechowym, owsiane tartaletki z nadzieniem waniliowym i granatem. Podsumowując Mam nadzieję, że powyższy wpis pozwolił Wam dostrzec zasadniczą różnicę

Natka Pietruszki
Kremowe risotto z krewetkami i szpinakiem 139

szklanki bulionu lub wody 1 mała cukinia (lub pół większej) 1/2 czerwonej papryki ok 450g krewetek 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chilli ok 300g świeżego szpinaku tarty parmezan do posypania 1 łyżka oleju       *** W garnku rozpuszczamy dwie łyżki masła, wsypujemy suszone zioła prowansalskie, dodajemy kurkumę, paprykę mieloną oraz po pół łyżeczki soli i pieprzu

Blog z Apetytem
Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie 390

obsypujemy cukrem pudrem, podajemy najlepiej jeszcze ciepłe. Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Odrywany chlebek ziołowo czosnkowy Chałka – przepis | Ksiega-Smaku.pl Kapuśniaczki drożdżowe Tarta z lemon curd i bezą – przepis Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zapiekany filet z kurczaka z serem i warzywami 87

mniejszych naczyniach, wtedy każdy dostanie swoją porcję, albo wszystko zapiec w większym naczyniu. Kurczaka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut. Następnie wyjmujemy, posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy na kolejne 12-15 minut. W tym czasie ser powinien się nam ładnie rozpuścić. Zobaczcie jak pięknie wygląda to danie, a smakuje równie pysznie. Koniecznie spróbujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Trójkolorowa babka z białek 107

Powstałe ciasto podzielić na 3 części Do każdej dodajemy oddzielnie dodajemy kakao, wiórki i mak. Mieszamy łyżką. Podłużną formę keksówkę (25 cm) smarujemy masłem i oprószamy mąką lub bułką tartą. Na spód przelewamy masę z makiem, następnie z wiórkami kokosowymi, a na wierzch z kakao. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45-55 minut

To co lubię - gotuję i polecam
Restauracje w Warszawie - Gdzie warto zajrzeć? 77

polsku – oto wybrane dania z karty. Miłośnicy dań mięsnych mogą sięgnąć po żebro wołowe, fani kuchni roślinnej — po sznycel z kapusty włoskiej z jajkiem sadzonym. U Wieniawy czeka też tarta ze śliwkami i ptasie mleczko z truskawkami. 2. Restauracja Stara Kamienica Na spokojnej ulicy Widok, w murach Starej Kamienicy, każdy gość może odpocząć w pięknym otoczeniu i nacieszyć

Kuchcik gotuje
Babka Czekoladowa 83

wchłonięcia. 4. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i roztopioną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników. 5. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną lub bułką tartą.  Wykładamy ciasto.   Pieczemy w 180 stop przez 40 minut do suchego patyczka.     Polewa 6. Mleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę

Gotowanie...to proste !
Babka wielkanocna – skąd pochodzi i jak ją przygotować? 160

olej i zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodajemy bakalie, kandyzowaną skórkę pomarańczową lub kawałki czekolady. Masę przekładamy do foremki do babki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto pieczemy przez około 45 minut. Po upieczeniu wyjmujemy wypiek, studzimy i dekorujemy według uznania. Sprawdź przepis na  https://schroniskobukowina.pl/blog/babka-wielkanocna-na-kilka-sposobow-sprawdz-nasze-przepisy Jak udekorować babkę wielkanocną? Czym

ProstePesto.pl
Ziemniaczana zapiekanka z serem i cebulą 343

niedrogi posiłek dla 2-3 osób. około 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 200 g żółtego sera majeranek mielona papryka sól, pieprz masło Cebulę kroimy w piórka. Ser trzemy na dużych oczkach tartki. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki. Gotujemy przez około 5 minut w lekko osolonym wrzątku, odcedzamy. Połowę ziemniaczanych plasterków rozkładamy w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym. Oprószamy niewielką ilością(...)roztartego w dłoniach majeranku, mieloną papryką oraz solą i pieprzem. Ziemniaki posypujemy piórkami cebuli oraz tartym serem. Następnie wykładamy pozostałe ziemniaki. Na wierzchu rozkładamy starte na tarce wiórki masła (nie za dużo). Wierzchnią warstwę ziemniaków również doprawiamy majerankiem, mieloną papryką oraz solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę (do miękkości ziemniaków

Smaki Na Talerzu
Kopytka pełnoziarniste z palonym masłem 90

podanej wyżej temperaturze białka i cukry zawarte w maśle poddają się karmelizacji. Takie masło wspaniale pasuje do ryb, warzyw przygotowanych na parze, wzbogacają smak zup oraz do deserów ( serniki, tarty, naleśniki). Ja używam mąki orkiszowej ale pszenna też będzie dobra jsśli jej nie unikacie.  Składniki: Kopytka : 500 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków  jajko

AZgotuj!
Kotlety z wątróbki 93

ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy dokładnie, a następnie mielimy razem ze słoniną, cebulą i czosnkiem. Do powstałej masy, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy dokładnie. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu, wykładając łyżką na patelnię (jak placuszki). Podajemy z ulubionymi dodatkami.    Zobacz inne pomysły na obiad: Siekane kotleciki

Cynamonowe szczęście