tarta - 42848 przepisów (strona:1289/2857)

Tarta pomidorowa z jajkiem 46

natka pietruszki Wykonanie: ? Składniki ciasta zagnieść, przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. ? Piekarnik nagrzać do 180 st.C. ? Kruche ciasto rozwałkować, wyłożyć nim spód i boki formy na tartę, uprzednio posmarowanej olejem. ? Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na 10 mniut. ? Ugotowane jajka pokroić na plasterki, umyte pomidory pokroić w grubsze plastry. ? Wyłożyć na ciasto jajka, pomidory(...)wierzch znów jajka. ? Surowe jajko roztrzepać ze śmietaną, dodać przyprawy i zalać tartę. ? Na wierzchu ułożyć kawałeczki serka topionego i piec przez 20 minut. ? Podawać zaraz po upieczeniu posypane natką pietruszki.{jcomments

To co kocham
Tarta cebulowa 45

wymieszać dokładnie aby nie było grudek. ? Powoli wlewać zimne mleko, mieszać i gotować, aż powstanie gęsty sos. ? Patelnię odstawić na bok, wbić dwa żółtka, przyprawy i wymieszać. ? Formę na tartę posmarować masłem, rozwałkować ciasto i wyłożyć nim tortownicę. ? Na ciasto wylać sos cebulowy, rozsmarować i polać na wierzchu trzecim żółtkiem. ? Piec w 210 st.C przez 20 minut. ? Gotową tartę posypać

To co kocham
Tarta z bigosem i kaszą gryczaną 54

Nowa odsłona starego bigosu! Jeśli zostało Wam trochę bigosu i nie macie już na niego ochoty, to proponuję ugotować kaszę gryczaną i zrobić tartę z ciasta francuskiego. Składniki: ? resztki bigosu ok. 1 kg ? 1 płat ciasta francuskiego ? 2 torebki kaszy gryczanej ? 1 jajko Wykonanie: ? Formę na tartę wyłożyć ciastem francuskim – dno i boki. ? Kaszę gryczaną gotować przez 15 minut

To co kocham
Zapiekanka makaronowa z szynką i porami 145

zwykłe penne lub świderki sprawdzą się najlepiej. 250 g makaronu np penne 2 pory 150 g szynki, u mnie prosciutto cotto 200 ml śmietanki 30% 2 jajka 200 g tartego żółtego sera gałka muszkatołowa sól, pieprz oliwa/masło Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy. Pory kroimy na ćwierćplasterki. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym 77

ząbki czosnku 1 słoik passaty pomidorowej (u mnie Mutti, polecam) oregano, bazylia, tymianek cukier do smaku sól, pieprz Dodatkowo: 1 op. pszennych tortilli (5 sztuk) około 400 g tartego żółtego sera (u mnie cheddar z mozzarellą) 5 łyżeczek kwaśnej, gęstej śmietany 18% cebulka dymka Obie cebule kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Połowę cebuli podsmażamy w rondelku

Smaki Na Talerzu
Knedle ze śliwkami. Przepyszny i oszczędny obiad na słodko. Jedna porcja to zaledwie kilka złotych. PRZEPIS 689

śliwkami Składniki: Około 10 niezbyt dużych śliwek – najlepsze będą dojrzałe węgierki, 1 kg ziemniaków, Mąka pszenna pół na pół z mąką ziemniaczaną, 1/3 kostki masła, 3 łyżki bułki tartej , cynamon, cukier , cukier puder. Jak zrobić knedle ze śliwkami? Ziemniaki obierz, ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź, pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Ziemniaki bardzo dokładnie ugnieć lub przeciśnij przez praskę

Kulinarna Polska
Ogród na cztery pory roku - recenzja książki, a także przepis na Galette z owocami jesieni. 82

końcu każdego miesiąca podaje jeden lub dwa przepisy które powstały z sezonowych warzyw, owoców bądź ziół.  Ja patrząc na to co dzieje się za oknem przygotowałam pyszną rustykalną tarte z jesiennych owoców.  Radzę przygotować podwójną porcje, znika w oka mgnieniu! Galette z owocami jesieni.  Składniki;  1 i i/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta z budyniem i borówką amerykańską 84

tego przepisu zostało mi trochę kruchego ciasta i upiekłam z niego kruche mini babeczki, które później nadziałam bitą śmietaną ;) Możecie upiec ciasteczka lub kilka spodów do mini tart. Takie spody można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez około tydzień.  Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 250 g zimnego masła jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu(...)papier do pieczenia i wysypujemy groch lub ryż. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Gorący wylać na podpieczony spód, posypać borówkami i ułożyć poskubane kawałki ciasta.  Tartę piec jeszcze przez około 20-30 minut do zarumienienia. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Krążki z cukinii z mięsem mielonym 71

zrobić krążki z cukinii z mięsem mielonym panierowane? Jaka cukinia jest najlepsza do przygotowania krążków? Krążki z cukinii z mięsem Smażone krążki z cukinii panierowane w bułce tartej, to jeden z najszybszych sposobów na przygotowanie pysznego warzywa. Tak przyrządzona cukinia jest chrupiąca z zewnątrz i mięciutka w środku. Proponujemy dziś przepis na smażone plastry cukinii faszerowane mięsem mielonym

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania