tarta - 42848 przepisów (strona:1291/2857)

Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami 338

Obłędny mazurek wielkanocny w oryginalnym i wyjątkowym wydaniu, który stał się hitem na moim wielkanocnym stole w poprzednim roku. Jest to pomysł mojego autorstwa. Mazurek przygotowany

Kuchnia MagdaLeny
Makaronowa szarlotka 81

kostkę, dodać cukier, cukier waniliowy i poddusić, aż uzyskamy marmoladkę. ? Makaron gotować przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odcedzić. ? Średnią tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. ? Makaron wymieszać z roztopionym masłem, podzielić na 2 części. ? Do jednej dodać marmoladkę i posiekane orzechy. Kilka odłożyć do dekoracji. ? Połowę makaronu

To co kocham
Pieczone krokieciki z dorsza z bobem 100

dymki ? 1 czerwona papryka ? 1/2 pęczka koperku ? 1/2 pęczka natki pietruszki ? 1/2 pęczka bazylii ? 4 kromki chleba tostowego ? 1 jajko ? 2 ząbki czosnku ? sól, pieprz ? bułka tarta do panierowania Bób ? bób mrożony 300 g ? 100 g boczku wędzonego ? 1 cebula ? 1/2 pęczka mięty ? sól, pieprz ? olej do smażenia Wykonanie: ? Filet z dorsza posolić i popieprzyć, ułożyć na papierze

To co kocham
Babka z gotowanych ziemniaków trójkolorowa 67

podzielić na 3 części. ? Do jednej dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak. ? Do drugiej dodać startego na drobnej tarce buraczka. Trzecia bez zmian. ? Małą tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Wykładać po kolei trzy masy wygładzając każdą. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 1 godzinę. Sprawdzić patyczkiem. ? Podawać z gęstym jogurtem posypanym szczypiorkiem. ? Babka najlepiej

To co kocham
Zapiekanka z brukselki i kurczaka 88

kawałki. ? Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ? W miseczce roztrzepać jajka ze śmietaną, majonezem i vegetą, dodać połowę sera żółtego i wymieszać. ? Blaszkę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. ? Włożyć brukselkę, kurczaka i ser pleśniowy. Zalać masą jajeczną. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut. ? Po tym czasie posypać wierzch resztą startego sera

To co kocham
Babka krówkowa 76

jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. ? Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierając. ? Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. ? Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. ? Piec 40 minut w 180 st.C. ? Po wyjęciu babki z formy i lekkim przestudzeniu polać gotową masą kajmakową

To co kocham
Ciasto jogurtowe 79

Wbić jajka, olej i dodać jogurt. ? Całość wymieszać w jak najkrótszym czasie aż do połączenia składników. ? Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piekarnik nagrzać do 170 st.C, wstawić ciasto i piec przez 40 minut. ? Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem

To co kocham
Surówka z marchewki i brzoskwini 85

Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 1 puszka brzoskwiń ? sok z 1 cytryny ? 1/2 szklanki słodkiej śmietanki ? sól do smaku Wykonanie: ? Marchew obrać i zetrzeć na średniej tarce – ja starłam

To co kocham
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 72

kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami. ? Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. ? Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. ? Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Rolada z jabłkami 82

szklanka cukru ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 łyżka octu winnego ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Dużą prostokątną blaszkę wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i posypać tartą bułką. ? Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie rozłożyć równo na dno blaszki. ? Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. ? Białka ubić na sztywną pianę, dodawać

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 88

dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. ? Na koniec wymieszać z suszoną żurawiną i rozłożyć do aluminiowych, jednorazowych foremek, uprzednio wysmarowanych masłem i posypanych delikatnie bułką tartą. Wyszły mi 3 pasztety. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-40 minut

To co kocham
Babka cytrynowa z jogurtem 82

proszkiem do pieczenia. ? Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny. ? To jest porcja na dużą babkę, ja zrobiłam dwie mniejsze. Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piec 40 minut w temp 160 st.C. ? Po wystygnięciu wyjąć babkę z formy, polukrować i ozdobić

To co kocham
Zapiekanka z czerstwych bułek 68

bułki zostały zjedzone, a już dzień czy dwa później nikt już nie chce na nie patrzeć. Oczywiście można je dosuszyć i użyć do kotletów mielonych, pasztetów lub zetrzeć na tartą bułkę. Ja mam inną propozycję, mianowicie zapiekankę serowo-jajeczną. Zrób remanent w lodówce i zobacz, które sery nadają się recyklingu, by po niedługim czasie cieszyć się pachnącą zapiekanką

To co kocham
Kulki serowo-orzechowe (keto, bez cukru) 358

sztuk. Jeszcze więcej keto słodyczy! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów

WegePrzepis