tarta - 42848 przepisów (strona:1298/2857)

Chili con carne 160

Dusimy na małym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 5 minut.  Tradycyjnie podajemy np. z nachosami lub w placku tortilli, ja przełamałam przepis i podałam z makaronem oraz tartą mozzarellą i natką pietruszki dla złamania ostrości

Lena Gotuje
Ciasto jogurtowe z mleczną czekoladą 107

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę. Wrzucamy pokrojoną czekoladę. Przekładamy do formy na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Sprawdzamy patyczkiem. W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy. The post Ciasto

Ostra na Słodko
Zielona fasolka z serem 105

Zielona fasolka, czy żółta fasolka to moja ulubiona przystawka do obiadu. Latem jadam fasolkę jako główne danie. Nie znam nikogo, kto by nie lubił fasolki ze zrumienioną bułką tartą lub zrumienioną mąką migdałową. Tak przyrządzona zielona fasolka jest naprawdę pyszna. Nigdy nie wekuję fasolki. Do gotowania używam świeżej lub mrożonej. Fasolka zachowuje swój świeży, zielony kolor

codojedzenia
BABKA BAKALIOWA 217

momentu dokładnego połączenia się składników. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto przekładamy do foremki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na około 50-55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie cukrem pudrem lub lukrem

Walijskie Pichcenie
pyszna, wilgotna babka gotowana z olejem... 97

pieczenia 2 łyżeczki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kakao 2 łyżki + woda 3 łyżki czekolada gorzka 200 gram, jogurt naturalny 4 łyżki Formę do babki gotowanej wysmarować olejem i obsypać tartą bułką. Składniki o temperaturze pokojowej= z białek ubić na sztywno pianę. Do pojemnika dodać żółtka, cukier, aromat rumowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych

W Mojej Kuchni Lubię
Kartoflak 1123

rodzaje mąki i dokładnie wymieszać. Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć i dodać do ziemniaczanej masy. Na koniec majeranek, sól i pieprz. Wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w temp. 180⁰ przez 1,5h. Najlepiej smakuje po wystudzeniu. Wtedy też robi się bardziej zwarty. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Kartoflak pochodzi

Wasze Przepisy
Zapiekanka pasterska – po mojemu 164

granulowany czosnek mielona papryka słodka i ostra tymianek, oregano majeranek 75 g masła 1/3 szkl. mleka około 100 g żółtego sera sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę. Marchew obieramy, trzemy na dużych oczkach tarki. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy cebulę, smażymy przez chwilę na niedużym ogniu. Do zeszklonej cebuli dodajemy marchewkę i smażymy dalej, co jakiś czas(...)dokładnie ubijamy tłuczkiem. Doprawiamy do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, granulowanym czosnkiem oraz szczyptą soli i pieprzu. Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy mięso mielone. Przykrywamy je puszystym ziemniaczanym puree. Posypujemy tartym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut. Tu warstwa sera zapieczona na puree. Poniżej wersja z serem wmieszanym w puree ziemniaczane

Smaki Na Talerzu
Zakręcone Paluchy Pizzowe - Krok Po Kroku 175

mąki pszennej tortowej 15 g świeżych drożdży 3/4 szkl wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kminku (nie konieczne) 1/2 łyżeczki lnu Dodatki: sezam na wierzch ser tarty Na sos: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu sól, czosnek w proszku, papryka słodka/ostra, bazylia, oregano (wasze ulubione przyprawy) 1. W garnuszku zagrzewamy wodę wraz

Gotowanie...to proste !
Biszkopt z 6 jaj 276

piekę biszkopt Piekarnik nagrzewam do temperatury 170 stopni C. Tortownicę lub blaszkę wyścielam papierem do pieczenia. Możesz też wysmarować spód oraz boki cienką warstwą masła i obsypać bułką tartą. Masę biszkoptową wylewam do przygotowanej tortownicy i wstawiam na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Piekę w 170 stopniach przez 30 minut z termoobiegiem . Bardzo ważne jest, aby podczas pieczenia biszkoptu

Ania gotuje
Łatwy przepis na kremowe puree ziemniaczane 116

dodatków do puree z ziemniaków: posiekany świeży szczypiorek, koperek, natka pietruszki, tymianek albo rozmaryn starty parmezan albo Cheddar świeżo zmielony czarny pieprz albo mielony pieprz ziołowy kremowy serek śmietankowy tarty chrzan gałka muszkatołowa Składniki potrzebne do przygotowania puree z ziemniaków: 1 kg obranych, umytych i pokrojonych w równą kostkę mącznych ziemniaków około 1/2 szklanki gorącego mleka 1/3 szklanki

Moja Książka Kucharska
Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – PRZEPIS 153

rozgrzewający posiłek – zupa zbójnicka bez mięsa | NOVEEN Wegańskie mini corn dogi PRZEPIS – przekąska bez mięsa Dieta Sirtfood – dla kogo będzie odpowiednia? Dlaczego warto? Pomysły na rozgrzewające zupy Tarta cytrynowa! Kruche ciasto z kremem LEMON CURD – wersja wegańska

Via Gusto
Keto placki twarogowe wysokobiałkowe (bezglutenowe) 117

placków. Jeszcze więcej keto słodyczy! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów

WegePrzepis
Wegańskie klopsiki z bakłażana... 95

ząbki czosnku, drobniutko posiekane, albo przeciśnięte przez praskę, ALBO 1/2 łyżeczki proszkowanego (lub do smaku) 1 i 1/2 szklanki czerstwego chleba, zmielonego w malakserze do czasu, aż przypomina bułkę tartą 2 łyżki mąki 1 łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz, do smaku Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej. Dodaj bakłażana, cebulę i świeży czosnek (jeśli używasz

Lejdi of the house
Słodko ostry syrop na zapalenie zatok 94

miód lipowy Starte korzenie chrzanu zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy na godzinę aż chrzan zrobi się miękki. W tym czasie wyciskamy sok z malin najlepiej przez sokowirówkę. Ostudzony tarty chrzan wyciskamy przez sitko i do otrzymanego płynu dodajemy tyle samo soku z malin oraz 2 łyżki miodu. Mieszamy i przechowujemy w lodówce. Dawkowanie: Prewencyjnie podaję po łyżce

prawdziwe jedzenie