może coś keto na słodko? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów
WegePrzepiswcześniej z lodówki ser i jajka. Masło z kolei roztop w rondelku i ostudź. Przygotuj też tortownicę o średnicy 24 cm i wysmaruj ją masłem, a potem oprósz bułką tartą (możesz też wyłożyć ją papierem do pieczenia, ale zrób to bardzo dokładnie). W momencie, gdy zaczniesz przygotowywać ciasto, nastaw piekarnik na 190 stopni wybierając opcję góra-dół. Następnie
codojedzeniamleko. Ciasto dzielimy na 2 równe części. Do jednej dodajemy kakao i jeszcze 3 łyżki mleka i mieszamy. Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (jeśli używacie silikonowej to nie ma takiej potrzeby) Wykładamy do niej na zmianę jasną i ciemną masę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy
Cynamonowe szczęściejajka. Do puszystej masy dodajemy olej, ekstrakt, wymieszane suche składniki oraz ocet i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy (tortownicy) z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 min. Upieczone i wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą
Domowy Smak Jedzeniateż wyszła puszysta ). Do tłuszczu z cukrem dodawaj po kilka łyżek mąki i po jednym jajku, cały czas miksując. Przygotuj blaszkę do babki, wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą lub kaszą manną. Piecz w piecyku w 180° stopniach z termoobiegiem z grzałką tylną przez 45-55 minut. Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Autor przepisu: Ruda
Wasze Przepisyrozpuść, odstaw do wystudzenia. Jaja ubij z cukrem na puch. Dołóż mąki z proszkiem do pieczenia i szybko zmiksuj. Wlej masło i połącz wszystko. Okrągłą tortownicę lub formę do tarty wyłóż papierem i wylej ciasto. Powciskaj owoce, np. jabłka. Dodaj opcjonalnie czekoladę i piecz w temperaturze 175 stopni przez około 40 minut. Przyglądaj się. Ciasto ma być rumiane
Z Kuchni Do Kuchniszczelnie zamkniętym słoiku w lodówce. Buraki i bataty możesz upiec do 2 dni wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Sprawdź też inne pyszne pomysły na kolację: Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie Buddha bowl z pieczonymi batatami i czarną fasolą Sałatka gyros Placki z cukinii z serem i boczkiem Tortilla z szynką
Na-talerzu.plmakaron - czerstwy chleb - ostra papryka - olej Wykonanie: Chleb wkładamy do kruszymy, ale nie mielimy. Możemy użyć blendera. Chodzi o to, żeby to były raczej większe okruchy niż bułka/chleb tarty. Smażmy na oleju, ale na takiej ilości, żeby całość nie pływała. Na koniec dodajemy ostrą paprykę. Makaron gotujemy, wykładamy na talerz i posypujemy przysmażonym chlebem
Kryzysowa Książka KucharskaJednym z dań, które pamiętam z rodzinnego domu są kopytka, które często robiła moja mama. Jedliśmy je wtedy na słodko z podsmażoną na maśle bułką tartą. Ja natomiast podaję kopytka z sosem pieczarkowym. Jest to pomysł na smaczny, bezmięsny obiad. Czasami zdarza się, że zostają nam niezjedzone ziemniaki z obiadu, więc aby ich nie wyrzucać, warto je powtórnie
Danka PichciJednym z dań, które pamiętam z rodzinnego domu są kopytka, które często robiła moja mama. Jedliśmy je wtedy na słodko z podsmażoną na maśle bułką tartą. Ja natomiast podaję kopytka z sosem pieczarkowym. Jest to pomysł na smaczny, bezmięsny obiad. Czasami zdarza się, że zostają nam niezjedzone ziemniaki z obiadu, więc aby ich nie wyrzucać, warto je powtórnie
Danka Pichcijako dodatek do obiadu zamiast gotowanych ziemniaków. Świetnie smakują z gulaszem mięsnym czy sosem np. pieczarkowym lub chrzanowym. Można je podać również jako samodzielne danie z podsmażoną cebulką, bułką tartą czy skwarkami z boczku. Składniki na kopytka (około 6 porcji): 1 kg ziemniaków 220 g mąki pszennej typ 500 (około 1 i 3/4 szklanki) jajko rozmiar L pół
e-PrzepisyKulinarneoraz ekstrakt cytrynowy i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. NA końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki (keksówki, ok. 12×28 cm lub troszkę większej). Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50-60 min. Upieczone i wystudzone
Domowy Smak Jedzeniarosołu, mięsa i warzyw – Pulpety z kurczaka w sosie koperkowym fit. – udka kurczaka smażone w sosie , Udka są smażone na patelni , duszone w sosie podane z tartą świeżą marchewką. – kotlety siekane z kurczaka z papryką, – stripsy z kurczaka w panierce kukurydzianej – kotlety panierowane , kotlety przygotowane z udek kurczaka tak jak tradycyjne kotlety schabowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępuszki pomidorów lub gotowego sosu do pizzy w puszce 1/2 główki cebuli pokrojonej w kostkę 2 ząbki czosnku przyprawa do pizzy i do spaghetti szczypta cukru Dodatki: ser żółty tarty mozzarella szczypiorek 1. W garnuszku zagrzewamy wodę wraz z cukrem i rozpuszczamy drożdże - odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce szykuje mąkę z solą, wlewam wyrośnięty zaczyn i zaczynam
Gotowanie...to proste !