chleb - 26052 przepisów (strona:1293/1737)

PROSTA PASTA TWAROGOWO-JAJECZNA 217

Już chyba kiedyś pisałam, że lubię wszelkie "mazidła" do chleba :))  Pasty, pasztety i wszelakie smarowidła - warunek: domowej roboty :)  Szczególnym apetytem darzę wszystkie pasty z dodatkiem moich ulubionych jajek. Wypierają one u mnie w 100% najwyższej jakości wędliny. Jeśli więc znudziła wam się pospolita szynka na kanapkach gorąco polecam właśnie pasty. Na blogu jest już ich kilka, znajdziecie

Walijskie Pichcenie
Torcik charlotte z kremem owocowym 186

Lato, owoce, słońce.. i pyszny torcik na zimno Charlotte. Charlotte to rodzaj deseru, podawanego na zimno lub ciepło, który składa się z ciasta, chleba lub ciastek w środku z masą kremową, owocową. Deser w pierwotnej formie został wymyślony przez francuskiego szefa kuchni, Marie-Antoine Carême, obecnie przybiera różne formy np taką jaką poniżej ja przygotowałam. Zapraszam bo to pyszne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cebularze 102

czyli płaskie bułeczki nadziane dużą ilością cebuli.  Bardzo puszyste, uwielbiane u mnie w domu. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Przepis pochodzi z rewelacyjnej książki Piotra Kucharskiego „Chleb, domowa piekarnia”. Polecam! Składniki: Zaczyn: 10 g drożdży 100 ml wody 100 g mąki pszennej typ 750 Ciasto właściwe: 400 g mąki pszennej typ 750 1 łyżeczka soli

Nastoletnie Wypiekanie
Łosoś i jajko na zielonym dywaniku 173

się, że na śniadaniu będzie kilku łakomczuchów, a w lodówce właściwie "żeberka i światło"? :) Punkt pierwszy, jajka! Polecam wam dzisiaj pyszne kanapki z łososiem i jajkiem na twardo. Składniki: chleb (u mnie pszenno-żytni domowy) twarożek śmietankowy plastry łososia jajka szczypiorek majonez Do dzieła: Cóż można rzec w sprawie przygotowywania kanapek? Kromki są nierówne ale jeszcze ciepłe i cudownie pachnące

Spektrum Smaku
10 kolejnych trików kuchennych, które powinna znać każda gospodyni 241

szklance. Aby ryż po ugotowaniu był śnieżnobiały, wystarczy wycisnąć do wody sok z cytryny. Aby zapobiec nieprzyjemnemu zapachowi gotującej się zupy kalafiorowej, do garnka wystarczy wrzucić skórkę suchego chleba i zaraz ją wyjąć. Aby kostki lodu były przejrzyste, należy zrobić je z przegotowanej lub mineralnej wody. Świeżość jajka można sprawdzić zanurzając je w szklance wody. Jajko najświeższe będzie najcięższe

Bon Ton Italia
Pasta z avocado / Avocado Brotaufstrich 274

kolejna po serze piwnym pasta do chleba, ale  tym razem nie na bazie sera czy twarogu - zależało mi na zachowaniu delikatnego, aksamitnego smaku oraz jasnozielonego koloru avocado, jednocześnie chciałam, żeby pasta nie przypominała guacamole.               Przepis, który najbardziej zbliżony był do moich oczekiwań znalazłam na stronie www.chefkoch.de , w nim bazą pasty jest avocado

Kuchnia Prezydentowej
Pszenne podpłomyki z cieciorką 166

optymalny    czas wypiekania i od razu można zabierać się do ich zjadania. Im większe, tym fajniejsze, po prostu kawałek odrywamy i zjadamy. Może zastąpić    nam chleb czy bułeczki, można je jeść przy grillu, czy zabrać jako przekąskę na letnie wycieczki. Składniki: 20 g świeżych drożdży, 350 ml letniej wody, 3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, pieprz

Moniki Smakołyki
Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z wanilią 122

szczęście kilka kilogramów zapakowałam do słoików ;-). Dzisiaj prezentuję Wam ostatni truskawkowy przetwór - tym razem z dodatkiem rabarbaru i wanilii. Słodko-kwaśny, idealny do naleśników czy też na świeżą pajdę chleba z masłem. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Wołowe klopsiki z daktylami 104

podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy koncentrat, wino, przyprawy i posiekaną rukolę. Całość gotujemy ok 20 minut aż mięso będzie miękkie. Podajemy w towarzystwie dużej ilości sosu pomidorowego i chleba. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Pasta z bobu z miętą 101

zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 szklanki bobu 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny

Kulinarne przygody Gatity
Przekąski i Przystawki od Wydawnictwa Burda Książki 183

Drodzy, kilka dni temu wpadła mi w ręce wspaniała książka. Dostałam ją od Wydawnictwa BURDA KSIĄŻKI . Jak się łatwo domyśleć jest to książka kucharska. Książka jest świeżutka jak chleb o poranku, gdyż swoją premierę miała 17 czerwca 2015 roku. Lekkie, smaczne i modne… To mogą być tylko przekąski i przystawki. Książka Przekąski i przystawki zawiera wyjątkowe przepisy – stworzone i przetestowane

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta mięsna 127

Gotując rosół zawsze zostaje nam mięso. Można wykorzystać je na wiele sposobów do pierogów, galaretek czy klusek, albo  zrobić  pyszną pastę do chleba. Składniki: mięso z rosołu 1 gotowana marchewka 1/2 piertruszi 1/2 selera 1 ząbek czosnku koperek 2 łyżki jogurtu (majonezu) sól, pieprz   Wykonanie: Mięso z warzywami zmiksować na gładką masę. Czosnek obrać przecisnać

magiczna kuchnia Kasi
Pasta z bobu! 137

głównej! ;-) Sezon trwa, więc nie ma na co czekać i chociaż raz w sezonie, trzeba zjeść przepyszną i zdrową pastę z bobu. Ja uwielbiam tego typu smarowidełka na pajdy chleba. Ta ma dość orientalną nutą, przygotowałam ją ze świeżego gotowanego bobu, masła z orzechów nerkowca (prezent od Primavika), i sporej ilości włoskiej oliwy z oliwek, ale naturalnie nie tylko ;-))) Zapraszam

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania