tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:284/562)

Sernik Zebra 324

mojprzepisna.pl | Sernik Zebra Chciałam Wam zaimponować, że potrafię, że pięknie, że to też da się zrobić z sera… a wyszło jak wyszło. Nie mniej jednak

moj przepis na
Babka Wielkanocna 157

- 3 jajka - nie pełna szklanka mąki - nie pełna szklanka cukru pudru - 1 cytryna - pół łyżeczki proszku do pieczenia NA LUKIER - 2 łyżki soku z cytryny - 2

Pasje Jolki
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i kaparami 143

śmietanowym z tartą marchewką, kaparami, natką pietruszki i dodatkiem białego wina to pomysł na bardzo smaczny i sycący obiad. Danie przygotowuje się szybko i nie jest skomplikowane. A efekt? Pyszny! Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 średnia marchewka 2 łyżki kaparów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki słodkiej śmietany

Oryginalny smak
Surówka z pora 111

sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO Składniki: 2 spore pory, tylko jasna część 3 duże jabłka 4 większe łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz oraz cukier puder do smaku Przygotowanie: Pora myję, kroję wzdłuż na pół i siekam w drobne talarki, układam do szklanej większej miski. Jabłka obieram i trę na tarce o dużych

Zasmakuj Kuchni
Makaron w kremowym sosie z łososiem 150

łosoś pacyficzny, słodka śmietanka oraz szalotka. Tyle potrzeba, aby z prostych składników, przygotować wyjątkowe danie, które zaspokoi największy apetyt. Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 15 min Czas przygotowania 25 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 15 min Czas przygotowania 25 min Sos 400 g filetu łososia 300 g śmietany kremówki 2 łyżki tartego parmezanu 2 szalotki

Wędrówki po kuchni
Mięsne kuleczki w doborowym towarzystwie 127

mięsnymi kuleczkami i słodkimi pieczonymi pomidorkami to świetna alternatywa dla klasycznego dania obiadowego. Składniki: Mięsne kuleczki: 400g fileta z kurczaka 400g mięsa z łopatki 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1/2 szklanka mleka 1 bułka kajzerka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej sól pieprz(...)olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Puree: 600g ziemniaków 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka masła 2 łyżeczki musztardy dijon sól pieprz Masa jajeczno-śmietanowa: 150g śmietany 18% 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 150g żółtego sera 20 pomidorków cherry zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Mięsne kuleczki: filet, łopatkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną w mleku

Szalona Kuchnia Eweliny
Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką 89

Słodkie, kruche tartaletki ze złocistą, chrupiącą kruszonką z orzeźwiającymi, kwaskowymi czerwonymi porzeczkami to fajny pomysł na letni deser ze świeżymi owocami. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 150g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 50g masła ekstra 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy

Szalona Kuchnia Eweliny
CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ 165

idealnie przełamuje słodką bezę. Ciasto jest proste i bardzo smaczne. Ciasto wygląda cudownie i efektownie. Składniki na ciasto kruche: 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na warstwę porzeczkową:  750g czerwonej porzeczki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki bułki tartej Składniki(...)schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 190ºC do zarumienienia. Warstwa owocowa : Porzeczki należy odszypułkować, dokładnie umyć i osuszyć. Wymieszać z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i bułką tartą. Wyłożyć na zapieczony spód. Beza : Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać cukier, do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Kolejno dodać ocet i mąkę

Słodki Zakątek
Harira 153

oznacza gorący . Po trzecie, mieszanka przypraw używana do tej zupy serio pali od środka. Yalla! Składniki: 1/2 kg wołowiny 1 szklanka cieciorki 1 szklanka zielonej soczewicy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 cebula 1 marchewka 1 puszka krojonych pomidorów 1 pęczek pietruszki 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka

GRUBY WAŁEK
Kotleciki ryżowo-grzybowe z sosem grzybowym 274

bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Cebulę drobno siekamy. W dużym rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Chwilę smażymy. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy sos uniwersalny ciemny Łowicz i wywar z grzybów, dodajemy też pozostałe pokrojone grzyby. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez kilka minut. Wlewamy kilka łyżek słodkiej śmietanki. Doprawiamy do smaku

Smaki Na Talerzu
ciastka-babeczki nadziewane 134

małe tarty z lodówki, i wlać krem do każdej foremki ,pozostawiając przestrzeń od góry na około 0,8 -1 cm. Piec w 220° C około 12-16 minut do złotego koloru - swoich nie dopilnowałam i mam ciut ciemniejsze ,drugim razem będą idealne ,ale i te przypieczone są smaczne Ciasto francuskie przyjemnie chrupie, masa smakuje słodko i kremowo

w mojej kuchni
Pieczeń z indyka z suszoną żurawiną 156

skórką bez kości (ok 1,2 kg) 100 g suszonej żurawiny Helio 2 łyżki majeranku 2 łyżki bułki tartej sól,pieprz do smaku Mięso z indyka zmielić razem ze skórą. Do zmielonego mięsa dodać suszoną żurawinę, bułkę tartą i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem. Mięsna masę przełożyć do keksówki dokładnie ubijając. Żurawinę na wierchu

Monia miesza i gotuje
Lawendowa babka jogurtowa na oleju rzepakowym 97

bazie którego przygotowałam słodki majonez. To dzięki niemu babka jest tak wilgotna. Domowy, pyszny majonez to jeden z powodów dla których w mojej kuchni nie może wręcz zabraknąć oleju rzepakowego! Tylko dzięki niemu moje wypieki smakują tak wspaniale. Kolejnym jego atutem jest zdecydowanie bezwonność, która powoduje, iż nie zmienia smaku potraw do których jest dodawany. Po trzecie i najważniejsze cenię

Mango Papaja
Klopsiki 112

mięso, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz oraz podsmażoną cebulę. Dobrze zagnieść tak, aby wszystkie składniki były równomiernie wymieszane. Formować niewielkiej wielkości kulki. Delikatnie obtaczać w mące i wrzucać na rozgrzaną patelnię. Smażyć do zarumienienia. Dwie wersje: pierwsza solo i druga z sosem z suszonych grzybów. Sosy można dobierać wedle uznania: słone, słodkie lub ostre

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania