Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami

Przepis na : obiad

Risotto ze szparagami to będzie moja obowiązkowa sezonowa pozycja co roku. Proste, lekkie i pełne smaku. Bulion warto robić co weekend i w tygodniu wykorzystywać jako bazę do dań głównych, zup i sosów. Wtedy risotto będzie gotowe w pół godziny – w tygodniu mało kto ma czas na dłuższe gotowanie. Sezon na szparagi jest bardzo krótki, dlatego warto korzystać, póki są one w dobrej cenie. Do towarzystwa dorzuciłam groszek, który świetnie pasuje do całości nadając słodkiego posmaku. Potrawa idealna także na w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, szparagi, risotto, groszek, tarta, rukola, mielone, kolacja, zielone szparagi, sosy, zupa, warzywa, obiad, warzywa na patelnie, prosta zupa, ryż z warzywami, tarta na słodko, sos do ryżu, mielone z warzywami, zupa warzywna, sos do mielonego , dania na gorąco, szybka kolacja, szybka zupa, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.