szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:261/2080)

Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 232

pszennej 250 g masła ,zimne ,z lodówki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać pozostałe składniki .Szybko zagnieść ciasto ,podzielić na dwie części ,większą na spód i mniejszą na wierzch i schłodzić w lodówce przez 0,5 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować na kształt koła

Ladylaura.
Quiche z cukinią 146

małe jajko szczypta soli farsz: 1 cukinia 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka 5 g startego parmezanu bazylia, sól, pieprz 1 ząbek czosnku wykonanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce (pół godziny). Cukinię umyć, zetrzeć ze skórką na grubych oczkach tarki, posolić i pozostawić na 20 minut aż cukinia puści wodę. Czosnek przepuścić przez praskę

Ania i Marcin gotują
"Gofry" z ciasta francuskiego 142

chwilę co z niego przygotować. A ponieważ rodzinka domagała się lodów postanowiłam zrobić z niego takie chrupiące gofry, które podałam z konfiturą truskawkową i lodami śmietankowymi. Świetny i szybki deser. Ciasto francuskie w postaci chrupiących ciasteczek bardzo nam posmakowało. Deser podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Kamila" op. ciasta francuskiego lody ulubiona konfitura świeże truskawki kiwi cukier puder mięta do dekoracji

Smakołyki Asi
Ciasto jagodowe niebo 221

masła 1 czubata łyżka cukru pudru ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę wymieszać z proszkiem, posiekać z zimnym masłem aż powstaną drobne grudki. Dodać cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Formę do ciasta posmarować w kilku miejscach olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto odwinąć

Pełny talerz
Tarta z cukinią i kurczakiem 143

masła 1 żółtko 50 ml wody odrobina soli Wykonanie: Mąkę z solą siekamy nożem razem z zimnym masłem. Gdy masło będzie w małych kawałkach, dodajemy żółtko, wodę i szybko zagniatamy ciasto (nie możemy za bardzo ogrzać ciasta ciepłem dłoni, bo wtedy będzie twarde po upieczeniu). Gdy ciasto będzie gładkie odkładamy je na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu ciasto

psgotujemy
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1099

schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę, a następnie dodać do niej pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach ok. 60 % na spód i 40 % na wierzch. Obydwie części zawinąć w folię i zamrozić minimum 2- 3 godziny, można tez włożyć do lodówki

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciasto z brzoskwiniami i lekką budyniową pianką 148

schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę, a następnie dodać do niej pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach ok. 60 % na spód i 40 % na wierzch. Obydwie części zawinąć w folię i zamrozić minimum 2- 3 godziny, można tez włożyć do lodówki

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z masą jogurtowo-kokosową oraz czarną porzeczką Lodzi 414

żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło, oraz pozostałe składniki wszystko siekamy nożem, następnie szybko zagniatamy ciasto. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, aby dobrze się schłodziło. Składniki na masę jogurtowo-kokosową: 3 opakowania jogurtów typu greckiego (po 350 g każdy) 250 g drobnych wiórków kokosowych

kgwjanczewo
Melting Moments – rozpływające się w ustach kruche ciasteczka maślane 507

puszyste. Następnie dodaj przesiany cukier puder i ucieraj kolejne 1-2 minuty, aż cukier się dokładnie rozprowadzi w maśle. Krótko wmiksuj przesiane mąki z proszkiem, a następnie ręcznie szybko zagnieć ciasto. Uformuj 20 g kule i rozłóż je na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem. Każdą kulę lekko spłaszcz widelcem (można go maczać w odrobinie cukru pudru) , odciskając charakterystyczny znak

Moja Delicja
Różyczki z salami 164

Zapraszam! Do przygotowania potrzebujemy: Ciasto francuskie Salami Papryka Sól Pieprz Warto mieć w lodówce porcję gotowego ciasta francuskiego. Możemy dzięki temu zaoszczędzić sporo czasu, kiedy musimy przygotować szybką przekąskę. Z krótszego boku ciasta francuskiego odkrawamy paski o szerokości 1-2 cm (zależy o jakiej średnicy mamy salami, im większe, tym szersze muszą być paski ciasta). Plastry salami kroimy na pół

MarcinChef
Serowe ciasto z borówkami 152

sezonie letnim zaraz po malinach i truskawkach, to właśnie borówki jadam najczęściej. Dodaję je do jogurtu naturalnego lub owsianki, świetnie sprawdzają się też do szybkich ucieranych ciast. To przygotowałam z myślą o drugim śniadaniu do pracy. W lodówce miałam serek ricotta, który jest delikatny w smaku, więc wyszło lekkie i jednocześnie wilgotne pełnoziarniste ciasto z borówkami.  Składniki na keksówkę

Fabryka pomysłów
Rogaliki z konfiturą 114

wypełnienia, żeby podczas pieczenia nie wypływało) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone, zimne masło, cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę oraz szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. 2) Ciasto podzielić na dwie części, każdą delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny

Fitsweet.me
Rogaliki z konfiturą 126

wypełnienia, żeby podczas pieczenia nie wypływało) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone, zimne masło, cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę oraz szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. 2) Ciasto podzielić na dwie części, każdą delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny

Fitsweet.me
Jabłka w cieście 159

margaryny 1 jajko 150 g serka homogenizowanego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego szczypta soli Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pokrojoną zimną margarynę i resztę składników.Szybko zagnieść ciasto do połączenia składników.Jakby ciasto się kleiło podsypać dodatkową mąką.Podzielić na dwie części.Rozwałkować na wielkość blachy i przełożyć do formy.Poukładać obtoczone w mieszance jabłka i przykryć

Anielskie wypieki
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 178

spód pod jabłecznik. W przypadku rolady jednak, nie musimy się martwić o to, czy biszkopt wyrośnie, czy da się przekroić. Moim zdaniem jest to chyba jedno z najprostszych ciast, niezwykle szybkich do zrobienia, gdyż czas pieczenia nie przekracza 20 minut, szybko stygnie i zawinąć w nie można dosłownie wszystko. Od nadzień z kremem na bazie bitej śmietany, aż po bardziej

Jacob Tastes