szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:263/2080)

szarlotka bez jaj 110

miękkiego masła, 10 łyżek wody, Szczypta soli. Ponadto: 1½ kg jabłek, 1/2 szklanki cukru. Mąkę i kurkumę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, sól oraz wodę. Szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Podzielić na dwie części (1/3 i 2/3). Większą część rozwałkować, wylepić nim dno foremki (20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy

Słodki Zakątek
Vanillekipferl 153

włoskich 80 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 żółtka Dodatkowo: cukier puder  1 opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Masło przesiekać z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 30 min. Po wyjęciu z lodówki, odrywać po kawałku ciasta. W dłoniach lub na blacie kuchennym tworzyć ruloniki

My sweet a life
Ciasteczka cynamonowe z krokantem orzechowym 173

sól, utrzeć do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wybić jajko do masła, zmiksować, na samym końcu wsypywać po trochu mąkę, zmiksować na wolnych obrotach. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do torebki foliowej i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubszy placek wykrawać ciasteczko foremką u mnie foremka na babeczki, środek wyciąć

Kuchnia Danusi
Tartaletki z kremem patissiere 139

cukru pudru 1 jajko krem: 300 ml mleka laska wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 80 g cukru dodatki: owoce, galaretka z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić około godziny. Piec spody w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut. Mleko podgrzać z kaską wanilii, ale nie doprowadzać do wrzenia Żółtka utrzeć

Ania i Marcin gotują
Szarlotka z kruszonką 131

grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę z masłem między dłońmi jak kruszonkę. • W środku zrobić dołek, wlać żółtka i wymieszać wskazującym palcem. • Szybko zagnieść ciasto, przełożyć na talerzyk, przykryć papierkiem po maśle i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto bardzo trudno się zagniata i należy

To co kocham
Muffinki szarlotkowe 152

grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę z masłem między dłońmi jak kruszonkę. • W środku zrobić dołek, wlać żółtka i wymieszać wskazującym palcem. • Szybko zagnieść ciasto, przełożyć na talerzyk, przykryć papierkiem po maśle i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto bardzo trudno się zagniata i należy

To co kocham
Kruche z rabarbarem 126

grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę z masłem między dłońmi jak kruszonkę. • W środku zrobić dołek, wlać żółtka i wymieszać wskazującym palcem. • Szybko zagnieść ciasto. Odłożyć 1/4 do zamrażarki, resztę odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto przykryć, aby nie wysychało. • Ciasto bardzo trudno się zagniata i należy

To co kocham
Szarlotka z rabarbarem 173

grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę z masłem między dłońmi jak kruszonkę. • W środku zrobić dołek, wlać żółtka i wymieszać wskazującym palcem. • Szybko zagnieść ciasto, przełożyć na talerzyk, przykryć papierkiem po maśle i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto bardzo trudno się zagniata i należy

To co kocham
Ciasto styropian 1533

żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać  cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Chleb z płatkami i ziarnami 72

suchą mieszanką chlebową. Mieszanka na chleb sprzedawana jest w kartonie podobnym do kartonu na soki. Sposób przygotowania jest banalnie prosty, wystarczy dolać ciepłą wodę, wymieszać i w zasadzie ciasto na chleb jest już gotowe. Musiałam kupić, sprawdzić i przetestować osobiście ten chlebek, w sklepie miałam okazje spróbować go i smakował naprawdę dobrze. Jeśli lubicie ciężkie wilgotne pieczywo pełne nasionek(...)chlebek moje dzieci lubią najbardziej. Mieszankę na chleb można przygotować wcześniej i wsypać do słoika lub plastikowego pojemnika. Kiedy nadejdzie dzień pustego chlebaka, możecie użyć mieszanki szybko wymieszać ciasto i upiec domowy chleb. Wcześniej przygotowana mieszanka jest bardzo wygodna, dzięki temu chleb upiecze nawet dziecko lub osoba, która na co dzień gotuje tylko wodę na herbatę 😉 Na słoiku wystarczy nakleić

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogaliki waniliowe 157

cukru Do posypania: 15 dag cukru pudru 3 opakowania cukru waniliowego Przygotować na stolnicy mąkę, zmielone migdały, cukier, cukier waniliowy i pokrojone na małe kawałki zimne masło (fot.1) . Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałeczki o grubości ołówka a następnie podzielić je na 5 cm odcinki. Formować małe rogaliki i układać je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem dopieczenia blaszce

Świat Ciasta
Pizza z owocami morza 80

mieszanka owoców morza, którą kupiliśmy, aby cieszyć się ich smakiem na cienkim drożdżowym cieście. Samo przygotowanie pizzy frutti di mare jest proste i poza czasem potrzebnym na wyrastanie ciasta dość szybkie. Dobrze jest od czasu do czasu zasiąść do stołu, na którym czeka kaloryczna pizza z pysznymi, morskimi dodatkami. Składniki na pizzę z owocami morza Nadzienie: 220 g mieszanki owoców

niecodziennikpary
Gruszkowo-jabłkowe ciasto deserowe (kruche) 224

wysoka) od Alfatec Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, cukier, sól i . Dodajemy posiekane masło. Całość rozcieramy palcami, aż powstanie a la kruszonka. Następnie dodajemy całe jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Do małej foremki – u mnie papierowa 16 cm średnica 3,5 cm wysoka – wykładamy większą połowę ciasta (wcześniej warto większy

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowo-orzechowe z truskawkami 203

razem wymieszać i tyle. I deser, podwieczorek, drugie śniadanie, nazywajcie to jak chcecie, jedzcie kiedy chcecie - gotowy. Co do składników - prawie zawsze mamy je w domu, więc ciasto jest szybkie, tanie i bardzo smaczne. Do tego owoce. Jakie kto lubi! W sezonie warto wybierać te, które jesienią czy zimą są tylko w wersji mrożonej, np. truskawki, borówki, agrest, czereśnie

Zasmakuj Kuchni
Podwójne ciasto z morelami 246

rzepakowego 1/4 szklanki mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtka ze śmietaną i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce lub zamrażarce. Zetrzeć na tarce jarzynowej do formy 21 x30, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i podpiec 15 min. Morele wypestkować

https:KKuchniaMniam
Tarta z bananami i bezą 172

łyżki kwaśnej śmietany 1/3 szklanki drobnego cukru Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i masło. Posiekać nożem wszystko razem dość dokładnie. Na koniec dodać żółtko i śmietanę i szybko zagnieść ciasto, żeby nie ogrzewać go zbyt długo w dłoniach. Zagniecione ciasto przełożyć do woreczka foliowego i włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie wyjąć je z lodówki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik krakowski 182

mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce do miski z mąką. Palcami łączymy starte masło z mąką, na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę, wodę różaną i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części - ¾ i ¼ – wkładamy do woreczków i przez noc chłodzimy w lodówce. Na drugi dzień porcję ¾ rozwałkowujemy na prostokąt wielkości blaszki (u mnie

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania