szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:266/2080)

Leśna kostka z kiwi 108

problemu - jest bardziej czasochłonne aniżeli pracochłonne, bo trzeba czekać na tężejące warstwy. Lecz jeśli rozłożymy cały proces i odpowiednio wykonamy warstwy to całość pójdzie szybko. Gdy ciasto się piecze to robię warstwę kiwi, wtedy galaretka się ostudzi i powoli zaczyna tężeć. Dopiero później zaczynam robić warstwę śmietanowo-jogurtową kiedy galaretka jest już prawie stężała. Później idzie jak z płatka. Polecam

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto kokosowe z malinami 140

Pyszne i łatwe do przygotowania ciasto kokosowe z malinami. Ciasto o umiarkowanej słodyczy i nie wymaga miksowania.  Proste i szybkie do zrobienia ciasto, które świetnie sprawdza się jako deser na przyjęcie niespodziewanych gości. W sezonie do ciasta najlepiej użyć świeżych malin, a poza nim mogą być mrożone. Do ciasta, które nie będzie zbyt długo przechowywane polewę można zrobić

Kuchcik gotuje
Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym 171

Dziś coś na słodko bez pieczenia. Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Jakoś trzeba osłodzić tę paskudną pogodę. Wbrew pozorom

Ewa w kuchni
Kruche kakaowe ciasto z jabłkami i kokosem 169

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Na stolnicę wysypujemy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i drobno siekamy, dodajemy żółtka i śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, jedną część wkładamy do zamrażalnika, a drugą wykładamy wyłożoną pergaminem blaszkę. Masa kokosowa: 200 gram wiórków kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1,5 paczki budyniu śmietankowego Białka

Słodka Kraina Wypieków
Tarta z morelami 186

Składniki : 250 g mąki 125 g masła 75 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Zimne masło siekamy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajko i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy na minimum 30 minut do zamrażalki. Kruszonka: 200 g mąki 100 g cukru 100 g masła 1 op. cukru wanilinowego Masło roztapiamy, mąkę mieszamy

Słodka Kraina Wypieków
Sernik królewski z jagodami. 173

mąki      Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy jajko i żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy uzyskamy okruchy odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto ręką, chłodzimy w lodówce 45 minut. Ze schłodzonego ciasta odcinamy 1/4 i wkładamy z powrotem do lodówki. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blachę

Rozpustne gotowanie
Tartaletki z budyniem i truskawkami 176

masła  1 jajko Tarteletki delikatnie wysmarować masłem . Do miski przesiać obydwie mąki, dodać cukier, pokrojone na kawałki masło i jajko. Rozcierać palcami masło z resztą składników, szybko zagnieść ciasto łącząc wszystko w jednolitą kulę. Ciastem rozwałkować i wyłożyć nim każdą tarteletkę . Spód podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Każdą tarteletkę wyłożyć papierem do pieczenia

Delicious Titbits
Krwawy tort na Halloween - dla dzieci i nie tylko 295

później trafiłam na blog Yum and yummer . Wygląda obłędnie, musicie przyznać. Zdecydowanie robi wrażenie, i to jakie! Wtedy jednak były to za wysokie progi , powzdychałam więc tylko do ciasta, żeby szybko o nim zapomnieć. Później znów na nie trafiłam, tym razem na polskiej stronie K&L food blog . Nadal uważałam, że jest genialne, i zdecydowanie za trudne. Teraz jednak

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rustykalna tarta (galette) ze śliwkami i masą migdałową 154

rozcierać je w dłoniach z sypkimi składnikami, aż powstanie kruszonka o konsystencji grubego piasku. Wbij żółtko (białko przyda nam się do posmarowania wierzchu tarty), wlej zimną wodę i szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w płaski dysk, owiń folią plastikową i wstaw do lodówki na 30 min.  Przygotuj masę migdałową: miękkie masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera, aż stanie

Chilli Czosnek i Oliwa
Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem 182

prosty sposób na szybkie słodkie ślimaczki z gotowego ciasta francuskiego. Idealne dla kulinarnych leniuszków lub dla tych co nie mają zbyt dużej wprawy w pieczeniu ciast. Ich przygotowanie nie jest ani pracochłonne ani trudne, nie zajmie też nam dużo czasu. A z talerza znikają tak samo jak się je robi, czyli szybko :-). Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kruche 155

Ciasta ciasteczka a to co trzeba przygotować i jak zrobić to większość mężczyzn tego nie wie. Łącznie ze mną!      To jednak może się zmienić gdy obejrzą filmy Agnieszki i przeczytają opis na blogu... :) Link do filmu: 027 Kruche ciasto baza do ciast ciasteczek i różnych deserów Składniki: 350g dowolnej mąki (ja użyłam orkiszowej jasnej) 200g masła(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie:      Wszystkie składniki przekładamy do miski lub na stolnicę i w miarę szybko zagniatamy ciasto (masło wyjąć z lodówki aby miało temperaturę pokojową). Gdyby ciasto było zbyt sypkie to należy dodać jeszcze trochę śmietany (wszystko zależy od wilgotności mąki). Gotowe ciasto w zależności co będziemy robić (jeśli

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Tarta z owocami i mascarpone 136

250g mascarpone 3 łyzki cukru pudru oraz dowolne owoce   wykonanie Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i solą. Dodajemy kawałki zimnego masła, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min.   Formę na tarte smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy w formie i wkładamy do lodówki

Moje Wyroby
Piernikowy sernik z czekoladą! 113

łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2 łyżki śmietany 18% prosto z lodówki - opakowanie przyprawy do piernika - 2 łyżki czubate kakao - 120 g cukru brązowego Szybko zagnieć ciasto, podziel na 2 części. Obydwie włóż do zamrażalnika na 15 minut. MASA SEROWA - 1 kg sera białego o zawartości tłuszczu 18% idealnie zmielonego na kremowy mus - 2 białka

SMYKWKUCHNI
Prosty tort makowy z gotowej masy makowej z orzechami 74

Prosty tort makowy z gotowej masy makowej z orzechami – Nowy, pyszny tort makowy w Małej Cukierence. Wygląda wspaniale, jest wilgotny, aromatyczny, bogaty, smaczny. W przygotowaniu jest prosty i szybki. Upieczone ciasto jest wilgotne, mokre, więc dodatkowo tortu już nie nasączałam. Dla aromatu można troszkę blaty ciasta skropić likierem. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony zjemto.blog ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała

Mała Cukierenka
Śnieżny puch czyli sernik bez pieczenia dla leniwych 1060

pasuje do białej, mroźnej aury za oknem. Robiłam je już kilka razy ale nigdy nie udało mi się pstryknąć fotki, bo jak tylko szczęśliwie zastygło to znikało w szybkim tempie. Ciasto nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych, wystarczy odrobina chęci, a cała reszta zrobi się sama. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych

Apetyczna babeczka
Jabłka w cieście twarogowym 153

było pycha. Twaróg zmielić przez maszynkę, lub dokładnie ugnieść. Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, żółtko, szczyptę soli, dodać podkrojone w małe kawałki masło i zmielony twaróg. Szybko zagnieść ciasto w jednolitą masę. Ciasto rozwałkować partiami na grubość 5 mm, podsypując mąką. Wycinać kółka za pomocą dużej filiżanki. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniaza nasienne i pokroić w grube plasterki

Kuchnia Pokoleń
Szarlotka 150

śmietany łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru  6 jabłek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać pół szklanki cukru, śmietanę, żółtka, margarynę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta oderwać, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Resztą wyłożyć brytfankę Jabłka obrać, wydrążyć ogryzek i zetrzeć owoce

Szczęśliwa kuchnia
Malinowa tarta 149

pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Gotujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy

mojewypiekiinietylko
Babeczki banoffee 160

szklanka cukru 1 szklanka mleka ok. 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka masła Bita śmietana: 400g śmietany 30% 2 śmietan-fixy Dodatkowo: kakao/czekolada/polewa czekoladowa 2 banany Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką i wykroić babeczki. Można użyć foremek. Ja nie mam aż tylu, dlatego wykroiłam kółka a następnie zrobiłam ozdobne brzegi z resztek ciasta. Piec

Wrzosowa Polana
Sernik śmietankowo - kajmakowy. 147

żółtka 1 jajko 20 dag masła 20 dag cukru szczypta soli 2- 3 łyżki kakao Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, żółtka, jajko, sól a także kakao. Szybko zagnieść ciasto, następnie uformować kule , zawinąć w folie aluminiową i chłodzić w lodówce około godziny. Składniki na masę serową; 75 dag twarogu śmietankowego ( jeśli będzie pare dag więcej nic się

Radość kipiąca uśmiechem.
Szarlotka 154

śmietany łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru  6 jabłek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać pół szklanki cukru, śmietanę, żółtka, margarynę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta oderwać, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Resztą wyłożyć brytfankę Jabłka obrać, wydrążyć ogryzek i zetrzeć owoce

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania