szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:274/2080)

Ciasto z owocami 126

Przyznacie, że ciasta z owocami są najsmaczniejsze. Ciasto proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.   Składniki: 3 jajka 3 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki mleka 1 łyżka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym  na puszystą masę. Dodajemy mleko, ocet(...)mąkę na przemian z olejem oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej masłem. Na cieście układamy owoce. Ja wykorzystałam śliwki, jabłka i borówki.  Z mąki, cukru i masła przygotowujemy kruszonkę i nią posypujemy wierzch ciastaCiasto pieczemy ok. 50 minut  w temperaturze 170 stopni.  Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasteczka wielkanocne z Grześków 324

sito mąkę, dodać cukier oraz schłodzoną kostkę margaryny. Składniki posiekać nożem, jak będą dobrze rozdrobnione dodać pastę waniliową i zimne, prosto z lodówki jajko. Chwile jeszcze posiekać. Następnie szybko wyrobić ciasto rękoma na zwartą bryłę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i wycinać foremką ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180C

Grunt to przepis!
Szarlotka Tutti - Frutti 326

łyżeczki mąki ziemniaczanej pokrojone jabłka cynamon 2 budynie waniliowe   Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzać do 180`C. Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczem szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, 2 z nich zamrozić.  Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną ciągle mieszając.  Odstawić. Niezamrożonym ciastem wyłożyć blachę. Na ciasto

Słodkie Przyjemności
Ciasto w 10 minut - dziś z GRUSZKAMI i cynamonowym lukrem. 292

Ciasto jest szybkie, proste i smaczne, więc czego chcieć więcej. Nawet przepis jest na tyle banalny, że pamięta się go od pierwszego razu ;) 10 łyżek mąki tortowej Lubella, 10 łyżek cukru, 10 łyżek oleju,  4 całe jaja, szczypta soli, płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy. Niewielką brytfankę lub tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy kaszką manną. Wlewamy

Z butelką mleczka w tle
Ciasteczka na choinkę 125

sztuk składniki: 2 jajka 200 dag mąki 200 g masła 4 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego wykonanie: Ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy je na 40 minut do lodówki. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki, rozwałkowujemy tak, aby ciasto było bardzo cienkie. Wykrajamy za pomocą foremek świąteczne kształty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym

Ania i Marcin gotują
Makowiec krucho-drożdżowy 156

Makowiec krucho-drożdżowy z tego przepisu jest bardzo szybki do przygotowania, gdyż nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie. Jest już po Świętach, ale moi goście stwierdzili, że ten makowiec był tak pyszny, stwierdziłam więc, że nie będę z przepisem czekać do kolejnych Świąt 😉 Ta strucla makowa długo też zachowuje świeżość, była smaczna jeszcze 2 dni po świętach. Gdy używam kupnej(...)szczyptą soli, cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Dodajemy zimne, posiekane masło i mieszamy hakiem robota lub siekamy na stolnicy. Następnie dodajemy mieszankę drożdży, jajek i śmietany. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i schładzamy w lodówce min. 30 minut. 2 białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do gotowej masy makowej z puszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mazurek 150

białej czekolady 2-3 łyżki śmietanki 30 % wiórki/kawałki czekolady deserowej jajeczka pudrowo czekoladowe 1. Zimne masło siekamy z mąką i cukrem, dodajemy żółtko, kwaśną śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Następnie chowamy je do lodówki na około 30 minut. 2. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość 1,5-2 cm, nadmiar odcinamy.  Nadmiar ciasta zagniatamy

Gotowanie...to proste !
Ciasto z gruszkami i mlecznym kremem 146

budyń waniliowy (najlepiej niesłodzony) 100 ml mleka dodatkowo 6 gruszek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy. Dodajemy żółtka i pokrojone w małe kawałki masło. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 15-20 min. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie każdą gruszkę nacinamy, tak jak byśmy kroili

DefinicjaSmaku
Tarta jabłkowa- Rose 125

Mąkę (i ewentualnie zmielone orzechy) mieszamy z cukrem, dodajemy zmrożone masło starte na tarce o grubych oczkach i 3 żółtka, mieszamy składniki siekając je ze sobą nożem i szybko zagniatamy ciasto. Jeśli się bardzo rozsypuje możecie dodać łyżkę, dwie, lodowato zimnej wody. Formujemy dwa szerokie wałki, zawijamy je w folię i wkładamy na minimum 30 minut do zamrażalki (takie kruche

Karo in the Kitchen
Tarta brzoskwiniowa z czekoladą 149

Bardzo lubię połączenie owoców z gorzką czekoladą. Tym razem mojej rodzince upiekłam tartę z brzoskwiniami i gorzką czekoladą. Ciasto nie jest aż tak słodkie, ale moja rodzince bardzo przypadła do gustu. Składniki:       200g mąki       80g cukru pudru       140g masła       1 żółtko       skórka starta(...)żółtka       1 płaska łyżka cukru pudru Przygotowanie:     Mąkę przesiać dodać masło i posiekać widelcem. Dodać pozostałe składniki  i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godziny włożyć do lodówki. Formę do tarty posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Rozwałkowane ciasto przełożyć do formy (średnica 28cm) po nakłuwać widelcem. Piec

Amatorka kuchenna
Sernik królewski 1792

tylko zyska na smaku.... Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku...   Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33 cm: Kruche ciasto:   200 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 180 g masła 160 g cukru pudru 2 żółtka 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%ok 3 łyżki kakao( choć zależy(...)tego jak jest ciemne) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, kakaem i siekamy z zimnym masłem. Dodajemy żółtka, śmietanę i szybko wyrabiamy. Ciasto dzielimy na dwie części (2/3- na spód i 1/3- na wierzch) owijamy folią spożywczą i do wkładamy do zamrażalnika na 1h Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka

Mia Cucina Sofieta
Szybka babka Wielkanocna 82

dół) aż do uzyskania złotego koloru. W moim piekarniku szybka babka piecze się około 1 godziny. Pamiętaj,aby przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest już upieczone. Rusty fork http://rustyfork.pl/   Artykuł Szybka babka Wielkanocna pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Ciasto korzenne 132

Jeśli nie udało się Wam upiec klasycznego  piernika staropolskiego , to mam dla Was jeszcze jedną, obok   keksu piernikowego  ( czy też keksa 😃) propozycję na szybkie świąteczne ciasto, czyli na ciasto korzenne z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej. Z pewnością godnie zastąpi tradycyjny piernik. Ciasto korzenne Proporcje na formę z kominem o średnicy 25 cm Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie ciasto z chałwą i śliwkami 151

jest jak tu nie piec. Uwielbiam śliwki, i właśnie jestem na etapie wybierania idealnego gatunku do swojego ogrodu, bo niestety jestem zdana na ich kupno. Jest to proste, szybkie ucierane ciasto, w której funkcję słodzącą pełni chałwa i banany. Jest wilgotne i sycące. spokojnie wytrzyma 3 dni poza lodówką, ale szczelnie zawinięte folią.   Składniki na dużą blachę lub tortownicę

greenscarf
Kruchy sernik 148

budynie śmietankowe * szklanka cukru pudru * 25 dag rodzynek polewa * tabliczka gorzkiej czekolady * galaretka o dowolnym smaku * 13 dag masła * 5 łyżek kwaśnej śmietany Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy, dzielimy na 3 części. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190 stopni C ok. 10 minut. Twaróg ucieramy z jajkami(...)pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w  szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem z tłuszczem. Dodajemy tężęjącą galaretkę i śmietanę. Wylewamy na ciasto. Ozdabiamy według

Pobite gary Barbary