szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:277/2080)

MURZYNEK Z RÓŻOWĄ PIANKĄ 390

Takie szybkie i pyszne ciasto powstało ze składników jakie miałam w domu. Polecam wyszło rewelacyjne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM: MURZYNEK: 2 szklanki mąki  3/4 szklanki cukru kopiata łyżeczka sody 2 łyżki kakao szczypta soli 3 jajka 3/4 szklanki powidła lub kwaśnego dżemu szklanka mleka 0,5 szklanki oleju KREM: 400 g serka naturalnego

Pani na deser
PODWÓJNIE CZEKOLADOWY CHLEBEK BANANOWY Z LUKREM Z MARAKUI 150

Mięsiste, a równocześnie leciutkie i pulchne, kakaowe ciasto bananowe z kawałkami czekolady. Naturalnie słodkie, choć bez dodatku słodzików w postaci cukru, miodu, czy syropu klonowego. Opcjonalnie

cool and minty
Mazgaj bez pieczenia 19101

Odgrzebałam przepis na to ciasto w starym zeszycie mamy. Kiedy zrobiłam je w ostatni weekend na rodzinne przyjęcie wszyscy się zajadali i pytali skąd je wzięłam

Prosty przepis na
JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 115

Jogurtowe ekspresowe w przygotowaniu ciasto z truskawkami dziś powstało. Od serca, do kawy, kubka dobrej herbaty i wspólnego wieczoru jak znalazł W sezonie wybierzcie świeże owoce

Zasmakuj Kuchni
Zygfryd 470

Szybkie, bardzo smaczne ciasto, które znika ze stołu w 5 min. Robię je zawsze kiedy przychodzą do nas goście. Sprawdza się na wszystkich imprezach

Prosty przepis na
Bananowiec 170

Bananowiec Pyszne ciasto z dużą ilością bananów, na kakaowym spodzie, zwieńczone galaretką i delikatną masą śmietankowo-czekoladową. Niebo w ustach! Ciasto jest dość proste w wykonaniu

Blog z Apetytem
Piegusek 893

Pierwszy raz zrobiłam to ciasto na rodzinną imprezę. Tak dobrze się przyjęło, że teraz robię je na każdą możliwą okazję. Rodzina go uwielbia;)

Prosty przepis na
CIASTO SYPANE Z BRZOSKWINIAMI 139

Maślane, chrupiące z zewnątrz, delikatne w smaku, z wyczuwalnymi kawałkami owoców, tak mogę opisać to ekspresowe i banalne w przygotowaniu ciasto. Pyszne! Nie kończy się na

Zasmakuj Kuchni
Tarta z pomidorami i cukinią 112

balsamicznego 2 łyżki oliwy po szczypcie soli, cukru i czosnku granulowanego wykonanie: Do mąki z sola dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać 4-5 łyżek wody i szybko zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na ok 45 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i przełożyć je do natłuszczonej formy. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Mozzarelle

Pomysłowa kuchnia
Pyszny mazurek pleśniakowy-idealny do kawy 227

opakowanie polewy lub zrobić swoją masa bezowa 2 białka 15 dag cukru przygotowanie Żółtka utrzeć mikserem z cukrem, dodać margarynę miękką i mąkę. Przełożyć na podsypaną stolnicę i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. Dwie części jedną jasną, jedną ciemną dajemy do zamrażalnika. Drugą jasną schładzamy w lodówce na 30min i rozwałkowujemy

Moje Wyroby
Margaretka 346

Margaretka – ciasto, w którego wyglądzie zakochałam się od chwili kiedy po raz pierwszy ujrzałam je na blogu Ostra na słodko. To jedno z tych ciast

Fascynacje Ani
Małe pączki serowe 262

wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką. Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem. Artykuł Małe pączki serowe pochodzi

Pomysłowa kuchnia
Waniliowa chmurka 2279

Pyszne ciasto, które jadłam pierwszy raz u koleżanki na imprezie. Postanowiłam go zrobić u siebie w domu i to był strzał w 10. Wszyscy domownicy nie

Prosty przepis na
Scones serowe... 155

pieczenia. Wsyp makę, sól i chilli do sporej miski. Dodaj masło i rozetrzyj palcami, aż do powstania konsystencji kruszonki. Wmieszaj ser. Wlej tonik i tyle mleka, by powstało ciasto - zagniataj je szybko, scones nie lubia czekania! Gotowe ciasto rozklep delikatnie na blacie - wycinaj różne kształty, albo po prostu pokrój całość na kwadraty. Przełóż scones na blaszkę, posmaruj mlekiem, lub jajkiem

Lejdi of the house
Wytrawna tarta szparagami i jarmużem 130

prezentują i smakują. Na drugi dzień też dobrze smakują, tylko trzeba je podgrzać. Polecam. Wykonanie tarty – do miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą noża posiekać masło. Szybko zagnieść ciasto, włożyć do woreczka. Wstawić ciasto do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem boki i dno formy do tarty. Ja zrobiłam w dwóch małych, ale idealna też będzie

Kuchnia Pokoleń