Owsianka wymieszana z ricottą, z morelami i syropem klonowym Uwierzycie, że taką zwykłą gotowaną owsiankę jadłam prawie dwa miesiące temu? :O Ach, te pobudki przed
More food, love and dreamsróżowe ( a najlepiej czerwone ) wino 8 cl likier rabarbarowy 8 cl whisky, którą akurat miałam pod ręką 8 cl rakija pigwowa lub gruszkowa sok z 3 małych pomarańczy syrop z mango w zalewie (pół puszki) 1/3 świeżego ananasa pokrojonego w małe kawałki 2 małe pomarańcze pokrojone w półplasterki Wszystkie składniki wlać do dużego dzbanka i dodać pokrojone owoce. Zasypać
Jemy Pijemyzapiekany ryż brązowy z jabłkiem (starte w środku) podany z twarożkiem i syropem cynamonowym ~ Z wczorajszego obiadu zostało pół woreczka ryżu ...Dodałam do niego starte jabłko i podgotowałam chwilę podlewając odrobiną mleka . Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam łyżką cukru cynamonowo-waniliowego od Kingi i zapiekałam w 180*C ok. 40 minut
breakfast of dreamspłatki jaglane na mleku sojowym z jajkiem, ricottą, syropem cynamonowym i jabłkiem (również w środku
breakfast of dreamssezamowo*-jabłkowe kluski kładzione na mleku sojowym z syropem cynamonowym ~ *z mąki sezamowej Bez żadnych serduszek i innych pierdół
breakfast of dreamsmalinowe płatki ryżowe na sojowym waniliowym mleku z gorzką czekoladą i syropem waniliowym ~ Zostałam w domu dzisiaj, po tym weekendzie... ;) Będę pączki smażyć
breakfast of dreamskaszka kukurydziana na mleku sojowym z truskawkami (także w środku), twarożkiem i syropem limonka-mięta ~ Nie będę pisać ody do hiszpańskich truskawek, bo są okropne, smakują jak...wait, what? - nie smakują. W każdym razie ja dalej czekam na polskie, ale mama uległa i kupiła te, jej chyba też nie posmakowały, ale zjeść trzeba
breakfast of dreamskokosowo*-kakaowy krem ze śliwkami, jogurtem cynamonowym i syropem cytrusowo-anyżowym ~ *z maki kokosowej Rok szkolny czas zacząć. Może gdybym nie była w swojej klasie traktowana tak jak jestem i ogólnie byłbym w innej sytuacji to nawet bym się cieszyła, bo w końcu przebywałabym wśród ludzi etc., no ale... Dałam radę poprzedni rok, dam i teraz. Chociaż śniadanie dobre zjadłam
breakfast of dreamscynamonowa kasza gryczana (niepalona) ze śliwkami smażonymi w syropie cytrusowym z anyżem ~ Dzisiaj Zumba Masterclass, wyszaleję się w końcu porządnie, przyda się ten stres z siebie wyrzucić
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z figą (w środku), twarogiem i syropem klonowym~ W tamtym roku przegapiłam figi, teraz udało mi się kupić dwie ostatni sztuki! :) A Simba chyba bardzo lubi wysokości...Pomijając fakt, że śniadanie przygotowuje z tym małym gnojkiem siedzącym mi na ramieniu (wspina mi się po nodze i siedzi tam! :D) to ostatnio lubi wędrować po ścianie
breakfast of dreamsdyniowa owsianka z orzechami pecan i syropem klonowym~ W końcu uległam i pojawiła się dynia na blogu. Na rozpoczęcie sezonu - dyniowa owsianka. Wczoraj przerobiłam na puree całą dynię, więc przygotujcie się, że na blogu będą teraz panować "dyniowe klimaty" :) PS. Dzisiaj moja rocznica wegetarianizmu! :) Z tej okazji pomyślałam, że może jeśli macie jakie pytania na ten temat to chętnie odpowiem
breakfast of dreamsomlet dyniowo-kokosowy* z syropem klonowym i surowym ziarnem kakao ; zielona herbata kaktusowa ~ *z mąką kokosową
breakfast of dreamsjednak zamiast tam - ciągnęło mnie do lodówki po krem z ciecierzycy ;) CZEKOLADOWY KREM Z CIECIERZYCY przepis autorski // średni słoik kremu ~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~50g syropu z agawy ~50g gorzkiej czekolady 60% Goplana ~1-2 łyżki kakao naturalnego ~60ml mleka roślinnego Czekoladę roztapiany na parze. W misie blendera umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy je na gładką masę
chili & sugarSkładniki dla dwóch osób: 300 g malin (mogą być mrożone) 400 ml mleka krowiego lub sojowego 50 g płatków owsianych górskich 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżka wiórków kokosowych CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Miksujemy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pijemy schłodzone. Smacznego
My Culinary Artsmak. Pyszne. Idealne na późne śniadanie. Składniki: 130 g mąki, szczypta soli, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka drożdży, skórka starta z cytryny, 75 ml mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki syropu fiołkowego, 100 g jagód W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki, na koniec delikatnie wmieszać w ciasto jagody. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na godzinę
Plate of Joy