
Kocham te ciasto i stanowczo za rzadko je robię, ale święta to najlepszy i najpyszniejszy czas aby je zrobić i zaserwować gościom. Składniki na tortownicę o śred. 21 Biszkopt: 3 jajka kl M 1/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki 2 i 1/2 łyżki miodu budyń w proszku toffi 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki kakao Masa serowa: 200 g twarogu np. Mój Ulubiony 100 ml śmietany 30 % 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody 40 g cukru pudru Nasączenie: 1/4 szkl wody 2 łyżki spirytusu 1/2 łyżki cukru ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...