śniadanie Komosę ryżową ugotowałem na mleku sojowym (każde inne również się nada), połączyłem z masłem orzechowym (u mnie migdałowe) i udekorowałem świeżymi owocami. Do tego odrobina ekstraktu waniliowego i syropu klonowego dla smaku… Oj jakie to jest proste i jednocześnie pyszne… Komosanka z masłem orzechowym, to REWELACYJNE połączenie smaków. Lubisz smacznie rozpocząć każdy dzień? Sprawdź koniecznie moje POMYSŁY
Blendmanarbuza. Koktajl jest lekki i łatwo się go pije. Proporcje na 2 szklanki: 60 g szpinaku (świeżego) 2 ogórki gruntowe (średniej wielkości) 2 jabłka 200 ml wody 2 łyżeczki syropu klonowego (ew. miodu) 1 łyżeczka soku z cytryny Ogórki i jabłka umyj. Wszystkie składniki zblenduj – najlepiej blenderem kielichowym. 3. Koktajl z ananasa, banana i grejpfruta Ten koktajl to połączenie
Via Gustocytrynowy krem, na którego przepis podałam w ostatnim poście. Deser jest banalnie prosty w wykonaniu, a poza lemon curdem składa się z kremu śmietankowego i biszkoptów nasączonych w cytrynowym syropie. Lekki, orzeźwiający, idealny na ciepłe dni :). Jeśli lubisz cytrynowe słodkości, zakochasz się w nim :D. Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje : 250 g serka mascarpone, schłodzonego 200 g śmietanki
Opowieści z piekarnikadorosłym. Krwawe popcornowe mózgi Krwawe popcornowe mózgi to nie tylko smaczna, ale i wyjątkowo efektowna przekąska na Halloween. Popcorn można uformować w kształt mózgów, a następnie polać go czerwonym syropem malinowym, imitującym krew. Krwawe popcornowe mózgi można podać w papierowych miseczkach lub na dużym talerzu. Szkielet z warzyw Szkielet z warzyw to zdrowa i efektowna przekąska na Halloween
Kuchennyviral.plprzygotować w domu. Podanie racuszków na jogurcie naturalnym można wzbogacić o ulubione owoce lub miód. Świetnie smakują z malinami, borówkami, truskawkami czy jabłkami. Można je również polać miodem lub syropem klonowym. Racuszki … The post Racuszki na jogurcie naturalnym appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawyciasta cały czas trzymam pod przykryciem. Gotowe racuchy odsączam na ręczniku papierowym. Racuchy na drożdżach doskonale smakują z domowym dżemem, oprószone cukrem pudrem lub polane melasą z białej morwy, syropem klonowym itp Smacznego Szukasz pomysłu na obiad ? Kliknij w ten link – www.wkawiarence.pl/obiad Znajdziesz tam różne przepisy na szybki obiad, zupy, racuchy . Artykuł Smak z dzieciństwa – racuchy
W KawiarenceOdwrócone ciasto migdałowe z pomarańczami Odwrócone ciasto migdałowe z czerwonymi pomarańczami to prawdziwa eksplozja smaku. Delikatne, maślane ciasto z dodatkiem i migdałów i miękkie, słodkie, pomarańcze skąpane w cytrusowym syropie (możecie oczywiście użyć też zwykłych pomarańczy). To odwrócone ciasto z owocami bazuje na kultowym, brytyjskim przepisie na madeira cake . Jest lekkie, mocno cytrusowe i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem migdałów
Na-talerzu.pljaki sposób? Oczywiście poprzez unikanie żywności wysokoprzetworzonej, której nadmiar zaburza nasze fizjologiczne potrzeby związane z konsumpcją. Szczególnie namawiam do wyrzucenia ze swojej kuchni wszystkiego, co ma w swoim składzie syrop glukozowo-fruktozowy! Należy także zadbać o swój wewnętrzy spokój, nauczyć radzić sobie z emocjami, zadbać o właściwy sen i pamiętać o regularnej aktywności fizycznej. Na wszystkie aspekty mamy wpływ
Natka Pietruszkicukru pudru Nasączenie: 1/4 szkl wody 2 łyżki spirytusu 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej (dostosujcie do swojego smaku) Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki puszka mandarynek odsączona z syropu Puszka kajmaku o smaku adwokatowym płatki migdałowe lub siekane orzechy Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku
Gotowanie...to proste !Cytryna z pomarańczą, przygotowane w ten sposób są idealne do herbaty nie tylko zimą, ale przez cały rok. Dodatkowo wytwarza się pyszny syrop, który również dolewam do herbaty. Używam nie tylko do zwykłej herbaty, ale też do zielonej, owocowej, do ziół i do wody. Zawsze mam w lodówce. Składniki: 1 pomarańcza 1 cytryna cukier Wykonanie: Cytrynę
Agusiowe smakołykipołączenie kremowego smaku awokado z kwaskowym grejpfrutem i chrupiącą ciecierzycą. Składniki kroimy na kawałki i mieszamy z sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z limonki i miodu lub syropu klonowego. Taka sałatka to doskonały wybór dla osób szukających orzeźwiających i lekkich przepisów bez mięsa. Sałatka ze szpinakiem, mandarynką i orzechami włoskimi Ta sałatka to połączenie delikatnego szpinaku z owocową
Via Gustowyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody. Studzimy. Brzoskwinie z puszki dokładnie osuszamy z syropu i kroimy w drobną kostkę (2 połówki brzoskwini odłożyłam do dekoracji wierzchu sernika). Twaróg przenosimy do miski i miksujemy z pulpą z marakui, cukrem pudrem oraz zimną galaretką. Wkładamy do lodówki, by masa zaczęła
Kuchnia MagdaLenyjaki jest mój sposób na przeziębienie? Cebula, czosnek, imbir, herbatki ziołowe z dodatkiem kurkumy, gałki muszkatałowej, cynamonu i goździków. Inhalacje, parzenie nóg, czy raczej stóp, termofor. Syrop o smaku suszonych śliwek z niemieckiej drogerii. Całkiem, całkiem smaczny. Prawie jak domowa nalewka! Szalik, czapka i mandarynki. I znowu ogromne ilości czosnku. I wszystko dokładnie w takiej kolejności. I dzięki
dolcevitainmykitchen