płaskie łyżki surowej kaszy jaglanej - 1 jajko - 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 łyżeczka syropu daktylowego - 1 łyżeczka oleju kokosowego Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy około 20 minut. Jeśli mamy możemy ugotować kasze na mleku roślinnym. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści. Mieszamy i odstawiamy do ostygniecia
Szkrab Je SamSkładniki: garść sałaty rukoli 120 g mozzarelli 8 sztuk pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek ½ czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą dokładnie i odstawić na 10 minut. Sałatę opłukać, osuszyć
KuchniaWeDwoje.pllepiej rozpocząć poniedziałek...? Koktajl z acai i chia Składniki: (na 3-4 porcje) 800 ml mleka 6 łyżek chia 1,5 łyżki suszonych i zmielonych jagód acai 1 łyżka syropu klonowego Wszystkie składniki umieścić w misce, dobrze wymieszać, aż koktajl nieco zgęstnieje. Schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego! Koktajl jest zdrowy, a do tego świetnie smakuje mocno schłodzony. Dodaję więc
Pożeraczka, czyli raz adobrzebananowego. Udało mi się odtworzyć jego smak w 100%. Jeśli lubicie smak i zapach słodkiego, dojrzałego banana, to ten drink Was urzeknie. Składniki: 40 ml barmańskiego syropu bananowego 100 ml mleka zagęszczonego, niesłodzonego 7,5% 40 ml wódki Wykonanie: Mleko powinno być schłodzone. Wszystkie składniki wlewamy do shakera i chwilę potrząsamy. Przelewamy do kieliszka
Smak mojego domuShot Smerfetka – to propozycja na szybkiego, efektownie wyglądającego shota, idealnego na zbliżającego się Sylwestra, a także na inne imprezy i babskie wieczory ;) Kolory, zaczynające się
Kulinarne Przebojełyżki soku przed snem, a dla dzieci 1 łyżkę lub po prostu pijemy regularnie dodając do napojów i herbaty. W okresie przeziębienia lub podczas infekcji można pić kilka łyżek syropu w ciągu dnia
Z notatnikalody kalafiorowe z bananem i mango, z syropem klonowym i mąką kokosową~ Dojrzałe mango aż się prosiło, aby zmiksować je w tych lodach :) Mimo wszystko chyba malinowe bardziej mi smakowały :D Jak czytacie ten post ja jestem już w drodze na wakacje. W tym roku wyjątkowo późno, bo gdy wrócę to właściwie zaraz będę musiała iść do szkoły :( Więc
breakfast of dreamsmetabolizm. Koniecznie wykorzystaj jeżyny do przygotowania pysznego koktaju. Składniki: 1 szklanka jeżyn 2 łyżki gęstej śmietany z mleka kokosowego lub zamiennie szklanka cienkiego mleka kokosowego 1 banan 1 łyżka syropu z agawy/miodu - opcjonalnie kawałek imbiru Wykonanie: jeżyny umyj, obierz banana i imbir składniki umieść w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji. Wypij zaraz po przygotowaniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ćwiartki cytryny 2 łyżki ciemnego cukru trzcinowego 200 g jogurtu naturalnego ok 100 g pokruszonych herbatników lub dowolnych ciasteczek 2 łyżki miodu łagodnego lub syropu klonowego/ z agawy Wykonanie: 1. Jabłka i figi dokładnie myjemy. Figi kroimy na plastry o grubości ok 3mm jabłka dzielimy na ćwiartki pozbawiamy je gniazd nasiennych i również bez ówczesnego obierania kroimi
vaniliowoczekoladowaSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka wody 1 szklanka malin 3 brzoskwinie 1 łyżka syropu z agawy Brzoskwinie pozbawić pestek. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe
Moja Galeria Smakucukrem aż do rozpuszczenia. Wsypujemy kwasek cytrynowy. Od gałązek bzu oddzielamy kwiatki i zalewamy je naszym roztworem słodko-kwaśnym. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Tak powstały syrop zlewamy przez sitko do butelek lub słoiczków. Zakręcamy i gotujemy 10-15 minut od momentu zagotowania. Gotowe! Propozycja podania: Do kieliszka wkładamy plasterek cytryny i plasterek limonki, kilka listków mięty
Kuchnia smakówprzed sięgnięciem po niezdrowe słodycze :) Składniki: niepełna szklanka płatków owsianych zmielonych bardzo drobno (na mąkę) 2 łyżki kakao 2 łyżki czekoladowej odżywki białkowej np. Iso Whey Zero 2 łyżeczki syropu z agawy lub daktylowego 3 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki łączymy do uzyskania gładkiej masy, która da się formować w rękach. Jeśli jest za gęsta można dodać trochę jogurtu
Chocolate Muffin BlogSkładniki na 1-2 porcje: - 500ml mleka (owsianego, sojowego, krowiego, lub 250ml wody + 250ml mleka) - 50-60g płatków jaglanych *opcjonalnie: coś do dosłodzenia Dodatki: - banan - cynamon - syrop klonowy - gorzka czekolada W garnuszku umieszczamy mleko (lub mleko z wodą), płatki jaglane i ewentualnie jakiś słodzik. Gotujemy przez ok. 15 minut, aż staną się miękkie, ciągle mieszając i pilnując
Be Fit Be Strong