Shot Smerfetka – to propozycja na szybkiego, efektownie wyglądającego shota, idealnego na zbliżającego się Sylwestra, a także na inne imprezy i babskie wieczory ;) Kolory, zaczynające się
Kulinarne PrzebojeSkładniki: – 200g tempehu – 1 żółta papryka – 1 czerwona cebula Marynata: – 2 łyżki oliwy/oleju – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka syropu klonowego – 3/4 łyżki sosu Sriracha – 2 cm imbiru – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz Wszystkie składniki marynaty miksujemy na gładko. Tempeh kroimy w kostkę, umieszczamy w pojemniku, zalewamy marynatą, zamykamy
Be Fit Be Strongcukrem( woda przegotowana z cukrem do rozpuszczenia cukru) Odstawić na noc . Przecedzić , dodać sok z cytryny, wymieszać . Doprowadzić syrop do wrzenia i szybko przelać do słoiczków ,zakręcić postawić do góry dnem
mojej kuchnicukrem( woda przegotowana z cukrem do rozpuszczenia cukru) Odstawić na noc . Przecedzić , dodać sok z cytryny, wymieszać . Doprowadzić syrop do wrzenia i szybko przelać do słoiczków ,zakręcić postawić do góry dnem
w mojej kuchnimałym ogniu do momentu, aż na wierzchniej stronie pojawią się "bąbelki" a ciasto na brzegach wyraźnie podrośnie i będzie ścięte. 6. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie syrop klonowy+masło orzechowe+świeża borówka amerykańska. Smacznego
vaniliowoczekoladowaśniadanie, czyli domowe musli z płatków owsianych, nasion chia i orzechów z jogurtem naturalnym, truskawkami, bananem i morelą, polane syropem z daktyli. Proste, pyszne, pożywne i zdrowe. W tym przepisie korzystam z “ Granoli z chia, dynią i siemieniem lnianym “, ale polecam również “ Granolę z sezamem, pestkami dyni i cynamonem “, “ Granolę migdałową z sezamem
Moja Delicjaznikają w oka mgnieniu. Składniki: - 225 g mąki z prażonych orzeszków arachidowych, - 2 jajka, - 3 łyżki oleju, - cynamon, - 4/5 łyżeczki sody, - 5 łyżek ksylitolu, - 2-3 łyżki syropu z agawy, - szczypta soli - pół tabliczki gorzkiej czekolady Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, na koniec siekamy czekoladę - 2/3 dodajemy do środka, a resztą posypujemy ciastka na wierzchu. Masę dzielimy
Plate of Joymelasy z buraków cukrowych Wykonanie : 1. Płatki wsypujemy na patelnię i prażymy ok 0,5 minuty zalewamy wodą i gotujemy 2 minuty. Płyn odparuje. Płatki mieszamy z syropem buraczanym (melasą) 2. Awokado rozgniatamy widelcem, a jabłko i imbir (obrany) ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy razem i dodajemy od razu sok z limonki. Na spód miseczki wykładamy
vaniliowoczekoladowaCiecierzyca to bardzo wdzięczna roślina – można przygotować z niej wiele ciekawych potraw. Klasyka, z którą kojarzy się ten strączek to przepyszny hummus. Oprócz hummusu, który
Vegan Tastepuszczą sok (ja odstawiam na ok. 8 godz. lub na noc). Po tym czasie zlewamy oddzielamy wiśnie od soku. Wiśnie przekładamy do wyparzonych słoiczków a sok zagotowujemy. Gorącym syropem zalewamy wiśnie w słoiczkach. Zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 20-30 min. w zależności od wielkość słoiczków. Takie wiśnie idealnie nadają się deserów i przeróżnych mas oraz wypieków
Domowy Smak JedzeniaWędrowaliśmy sobie przez piękne mazowieckie lasy i obserwowaliśmy żyjące tam rośliny oraz zwierzęta. Grzybów było mało i nic nie udało się nazbierać, ale z pustymi rękami też nie wróciłam. Syrop z zielonych szyszek sosnowych łagodzi kaszel i pomaga przy infekcjach górnych dróg oddechowych ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzablogu. To sernik z lekkim orzechowym twistem. Bardzo polecam, zawsze szybko znika ze stołu. spód : 200 g ciastek typu digestive 60 g masła warstwa orzechowa : 150 ml syropu klonowego
Polska Zupabrązowym cukrze to idealne połączenie smaku słodkiego, ostrego i pikantnego. Łatwo można je przygotować w piekarniku, ale będą także świetne z grilla. Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie i syropie klonowym są miękkie, bardzo aromatyczne. Składniki: 60 dkg (ok. 10 sztuk) polędwiczek z kurczaka 10 plastrów chudego bekonu albo boczku wędzonego surowego 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 0,5 łyżeczki
Pociąg Do Kuchnijabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy extra virgin lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno, 1 łyżeczka dobrej jakości musztardy (użyłam musztardy z całymi ziarnami gorczycy), około 1/2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego, nierafinowana sól i czarny pieprz do smaku Buraki obrać, pokroić na bardzo cienkie plastry, najlepiej przy pomocy mandoliny (można też zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub korzystając
Even Better Food