świąteczne - 4618 przepisów (strona:122/308)

Życzenia świąteczne. Wielkanoc 2016 112

świętowanie? Baby i serniki upieczone? Mazurki udekorowane? Pisanki czekają na malowanie? Jeśli tak, to teraz pozostaje mi złożyć Wam życzenia   Kochani, pięknie dziękuję Wam za wszystkie życzenia świąteczne, które od Was otrzymałam. Jest mi niezmiernie miło, kiedy piszecie do mnie e-maile i na Facebooku. Pozdrawiam Was serdecznie i jednocześnie chcę Was poinformować, że na blogu będzie chwilowa

Kuchnia u Krysi
Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 193

zagrodowych można znaleźć na stronie: http://zagrodowy.pl/kurczak-zagrodowy-z-podlasia/o-marce/ Potrawy z kurczakiem Delikatne, białe mięso, lekkie, zdrowe i do tego dobrze przyrządzone z pewnością będzie atutem niejednego przyjęcia czy choćby świątecznego obiadu. Ważne jest, aby wybierać przepisy na potrawy z kurczakiem, które pozwolą wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Wiele z nich (nie tylko na dania główne, ale i na zupy

Tradycyjna Kuchnia
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 228

oliwek, a następnie doprawić ulubionymi przyprawami. Jeżeli chcesz, aby smak dressingu był wyrazisty, nie doprawiaj zbyt intensywnie sałatki. W połączeniu z majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie

Codogara
Szafranowa quinoa z grzybami shitake i ślimakami 143

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości w Sylwestra, przy świątecznym stole, albo przy okazji spotkania z przyjaciółmi, polecam to danie. Sprawdzi się zarówno jako oryginalna przystawka, jak danie główne. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 ziemniaki 2 puszki ślimaków

Quinoa Raz!
Zielony koktajl z quinoą, gruszką i pietruszką 151

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}             A może jakiś lekki detoks po świątecznym obżarstwie? Zielony, zdrowy, pyszny! Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 pęczek pietruszki 2 dojrzałe gruszki 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny 1 szklanka wody Wykonanie: Gruszki obieramy i kroimy

Quinoa Raz!
Świąteczny tort z Advoccatem 200

daje o sobie zapomnieć. Jest po prostu.. do zjedzenia! 😉 Oto Pan Tort.. Chwilowo nie ma imienia, może ktoś podpowie? 🙂 Roboczo nazwałam go TuliPAN. Poznajcie się : […] Artykuł Świąteczny tort z Advoccatem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Chlebowe lale 144

Wyczekiwane od tygodni święta właśnie nadechodzą, a wraz z nimi finał mojej akcji EXTRAVielkanoc. Przez ostatnie trzy tygodnie starałam się pokazać Wam, jak można uatrakcyjnić świąteczny stół, stawiając na nim coś innego niż dotychczas, zarazem nie rezygnując z wyjątkowych, wielkanocnych smaków. Wszystkie zebrane przepisy możecie przejrzeć, klikając w banerek obok. Na deser przygotowałam coś wyjątkowego: […] Artykuł Chlebowe lale pochodzi

Wiszniówka
Croquenbouche, czyli Choinka z ptysiów i karmelu. 129

każda choinka musi mieć igły? Czy jedyną słodką konstrukcją na świątecznym stole musi być domek z piernika? Oczywiście, że nie! Spróbujcie ze mną stworzyć słodką choineczkę z ptysiów oraz karmelu 🙂     Poniższy przepis pozwala nam upiec około 130 szt. maleńkich ptysiów. Możemy je wykorzystać do stworzenia dwóch choineczek, a można też […] Artykuł Croquenbouche, czyli Choinka z ptysiów

Wiszniówka
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, JABŁKIEM I SELEREM NACIOWYM 158

Propozycja przekąski, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole lub będzie dobrym sposobem na urozmaicenie codziennej kolacji.  Sałatka jest dobrze skomponowana, ekspresowa w przygotowaniu, a co istotne zawiera tylko trzy podsatwowe i łatwo dostępne składniki. Najważniejszym jest oczywiście dobrej jakości tuńczyk z puszki oraz twarde, nie obrane ze skórki jabłko.  Najlepiej, aby miało czerwoną skórkę, co oczywiście

cool and minty
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 261

mięsa indyka, w pysznym sosie pomidorowym. Z dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą.  Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad.  Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę

cool and minty
Personalizowane wałki do ciasta 192

pomocą przyszedł mi sklep My Gift Dna , który ma w ofercie zestaw trzech mini wałków - to oferta idealna dla mnie.  Wreszcie mogłam wybrać sobie mój ulubiony wzór świąteczny i bez obaw dobrać dwa bardziej szalone. Zdecydowałam się na słodkie zwierzaczkowe ślady i jeden wałek personalizowany specjalnie dla mnie.  Wzory wykonane są techniką laserową, a sam wałek z wysokiej

Gotowanie i blogowanie
Madam Walewska 127

Witajcie w czasie przedświątecznym, pomimo tego, iż nie ma śniegu, przygotowania do Świąt przebiegają u nas niezwykle sprawnie - jak nigdy - rzec by można. W czasie przed - świątecznych pląsów (w jednej ręce z mopem, a w drugiej z wałkiem ;) pojawiła się jedna wielka niewiadoma niespodzianka.  Wjechała na salony, nie myśląc nawet o tym, żeby się do kuchni udać..... Madam Walewska

Kuchnia smaków
Mazurek czekoladowy 136

Witajcie Kochani w ten radosny świąteczny poranek! Dziś mazurek czekoladowy.  Ta wersja mazurka o wiele bardziej mi odpowiada. Być może dlatego, że jestem fanką czekolady i wszystko, co z nią związane nastraja mnie pozytywnie;) Radosnego świętowania! :) Mazurek czekoladowy www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto 2 szklanki mąki 250 gram masła/ ew. margaryna 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 - 2 łyżki śmietany

Kuchnia smaków
PASZTET Z ZAJĄCA / KRÓLIKA – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – domowy pasztet z sosem żurawinowo-winnym 210

płynu. Gdy będzie już miękka, niedbale rozdrabniamy ją widelcem, aby uzyskać gęstą konsystencje sosu z cząstkami owoców. Jeśli chcecie, możecie dodać do tego nieco mielonych goździków – wtedy zyska on świąteczny aromat. Gotowy sos odstawiamy do wystygnięcia. PODANIE Pasztet można podawać na zimno lub ciepło (chociaż my zdecydowanie wolimy na zimno) z sosem z żurawin lub chrzanem. Danie jest na tyle

Nerds Kitchen
Strucla z makiem 184

stawić czoła wyzwaniu :) Byłam w dużym błędzie! Przepis jest pracochłonny ale nie jest trudny :) Zapraszam na aromatyczną roladę z makiem zwaną Struclą makową. Wydawać się może, że to typowo świąteczny wypiek, ale kto powiedział, ze do weekendowej kawy nie pasuje? Strucla makowa Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 6 g drożdży 100g cukru pudru  1/2 szklanki śmietany 200g masła

Tagebuch po polsku