font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości w Sylwestra, przy świątecznym stole, albo przy okazji spotkania z przyjaciółmi, polecam to danie. Sprawdzi się zarówno jako oryginalna przystawka, jak danie główne. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 ziemniaki 2 puszki ślimaków
Quinoa Raz!ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} A może jakiś lekki detoks po świątecznym obżarstwie? Zielony, zdrowy, pyszny! Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 pęczek pietruszki 2 dojrzałe gruszki 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny 1 szklanka wody Wykonanie: Gruszki obieramy i kroimy
Quinoa Raz!daje o sobie zapomnieć. Jest po prostu.. do zjedzenia! 😉 Oto Pan Tort.. Chwilowo nie ma imienia, może ktoś podpowie? 🙂 Roboczo nazwałam go TuliPAN. Poznajcie się : […] Artykuł Świąteczny tort z Advoccatem pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaWyczekiwane od tygodni święta właśnie nadechodzą, a wraz z nimi finał mojej akcji EXTRAVielkanoc. Przez ostatnie trzy tygodnie starałam się pokazać Wam, jak można uatrakcyjnić świąteczny stół, stawiając na nim coś innego niż dotychczas, zarazem nie rezygnując z wyjątkowych, wielkanocnych smaków. Wszystkie zebrane przepisy możecie przejrzeć, klikając w banerek obok. Na deser przygotowałam coś wyjątkowego: […] Artykuł Chlebowe lale pochodzi
Wiszniówkakażda choinka musi mieć igły? Czy jedyną słodką konstrukcją na świątecznym stole musi być domek z piernika? Oczywiście, że nie! Spróbujcie ze mną stworzyć słodką choineczkę z ptysiów oraz karmelu 🙂 Poniższy przepis pozwala nam upiec około 130 szt. maleńkich ptysiów. Możemy je wykorzystać do stworzenia dwóch choineczek, a można też […] Artykuł Croquenbouche, czyli Choinka z ptysiów
WiszniówkaPropozycja przekąski, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole lub będzie dobrym sposobem na urozmaicenie codziennej kolacji. Sałatka jest dobrze skomponowana, ekspresowa w przygotowaniu, a co istotne zawiera tylko trzy podsatwowe i łatwo dostępne składniki. Najważniejszym jest oczywiście dobrej jakości tuńczyk z puszki oraz twarde, nie obrane ze skórki jabłko. Najlepiej, aby miało czerwoną skórkę, co oczywiście
cool and mintymięsa indyka, w pysznym sosie pomidorowym. Z dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą. Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad. Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę
cool and mintypomocą przyszedł mi sklep My Gift Dna , który ma w ofercie zestaw trzech mini wałków - to oferta idealna dla mnie. Wreszcie mogłam wybrać sobie mój ulubiony wzór świąteczny i bez obaw dobrać dwa bardziej szalone. Zdecydowałam się na słodkie zwierzaczkowe ślady i jeden wałek personalizowany specjalnie dla mnie. Wzory wykonane są techniką laserową, a sam wałek z wysokiej
Gotowanie i blogowanieWitajcie w czasie przedświątecznym, pomimo tego, iż nie ma śniegu, przygotowania do Świąt przebiegają u nas niezwykle sprawnie - jak nigdy - rzec by można. W czasie przed - świątecznych pląsów (w jednej ręce z mopem, a w drugiej z wałkiem ;) pojawiła się jedna wielka niewiadoma niespodzianka. Wjechała na salony, nie myśląc nawet o tym, żeby się do kuchni udać..... Madam Walewska
Kuchnia smakówWitajcie Kochani w ten radosny świąteczny poranek! Dziś mazurek czekoladowy. Ta wersja mazurka o wiele bardziej mi odpowiada. Być może dlatego, że jestem fanką czekolady i wszystko, co z nią związane nastraja mnie pozytywnie;) Radosnego świętowania! :) Mazurek czekoladowy www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto 2 szklanki mąki 250 gram masła/ ew. margaryna 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 - 2 łyżki śmietany
Kuchnia smakówpłynu. Gdy będzie już miękka, niedbale rozdrabniamy ją widelcem, aby uzyskać gęstą konsystencje sosu z cząstkami owoców. Jeśli chcecie, możecie dodać do tego nieco mielonych goździków – wtedy zyska on świąteczny aromat. Gotowy sos odstawiamy do wystygnięcia. PODANIE Pasztet można podawać na zimno lub ciepło (chociaż my zdecydowanie wolimy na zimno) z sosem z żurawin lub chrzanem. Danie jest na tyle
Nerds Kitchenstawić czoła wyzwaniu :) Byłam w dużym błędzie! Przepis jest pracochłonny ale nie jest trudny :) Zapraszam na aromatyczną roladę z makiem zwaną Struclą makową. Wydawać się może, że to typowo świąteczny wypiek, ale kto powiedział, ze do weekendowej kawy nie pasuje? Strucla makowa Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 6 g drożdży 100g cukru pudru 1/2 szklanki śmietany 200g masła
Tagebuch po polskuCałkiem nie sezonowe, ale to nic... trochę świąteczne, ale to nie problem... Za to... B A R D Z O P Y S Z N E!!! Przepis z książeczki autorstwa Doroty Świątkowskiej dodanej do czerwcowej KUCHNI. Trochę zmodyfikowany wg własnych potrzeb. Rogale z migdałowym nadzieniem ciasto: 220 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży
Dzieje kuchennej Wiewiórydokładniej od drzwi! Dziś w blogu szybki przepis na dekoracyjny wieniec na drzwi. Potrzebny był mi wianek. Akurat ten kupiłam na kiermaszu świątecznym. Przy okazji od pani, która te wianki wyplata, dowiedziałam się, jak zrobić samemu wieniec, więc następnym razem zaprezentuję własną plecionkę :) Na wieniec nakleiłam liście ostrokrzewu. Gdybym miała gałązki świerkowe, to też bym przykleiła. Następnie przyklejałam ozdoby
dobra gospodyni dom wesołym czyniŚwięta, święta i po świętach - znajdziemy tutaj przepisy na: gęsina na św. Marcina, śledź w oleju lnianym, śledź w cieście piwnym, pierogi wigilijne, ćwikła, gruszki wigilijne, skórka pomarańczowa, pierniczki świąteczne itd. Dziękuję, nie marnuję - czyli jak wykorzystać i nie marnować, wyrzucać jedzenia. Przepisy jakie tu znajdziemy to: grzanki winogronowe, lane kluski, omlet z białek, smażone banany, koktajl bananowy, powidła śliwkowe
kruche babeczki