mąż to nawet nie wiem ile. Podałam je w towarzystwie brokuła gotowanego na parze i ziemniaczków, ale myślę że świetnie będą smakować również z ryżem czy kaszą i surówką, albo same polane tylko sosem czosnkowym. To naprawdę pyszny i oryginalny sposób na zdrowy obiad, zwłaszcza, że ich wykonanie tylko z pozoru wydaje się czasochłonne, a tak naprawdę to tylko kilka(...)potem zostaje już tylko smażenie. Można je przygotować w wersji bez warzyw, można dodać do nich pieczarki, paprykę, brokuła, albo kukurydzę, czy co kto tam lubi. Ja postawiłam na marchewkę oraz natkę pietruszki i powiem Wam, że świetnie tutaj pasowały, a następnym razem spróbuję z dodatkiem selera, albo szpinaku, zamiast marchewki możliwości jest tutaj naprawdę wiele. Składniki
Cynamonowe szczęściezależności od wielkości) aż będą lekko twarde i odstawiamy, aby ostygły. Przestudzone marchewki trzemy na tarce o dużych oczkach. Do większej miski wkładamy odmierzoną ilość ugotowanego ryżu i starte marchewki. Mieszamy i dodajemy siemię lniane, kurkumę, kumin i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z masy, lekko wilgotnymi rękami formujemy 8 kotlecików. Smażymy(...)uzyskania złotego koloru. Kotleciki podajemy w wersji imprezowej z sosem czosnkowym , pikantnym koreańskim sosem – przepis tutaj . Można również serwować je na obiad np. z sosem pieczarkowym, ziemniakami i surówką. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje
Lamarida.plkapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem(...)odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 cebula 2 marchewki 1/2 pora 2 selery naciowe 2 łyżki smalcu/oleju 1 łyżeczka soli, pieprz 1/2 łyżeczki miodu majeranek sól, pieprz 1/2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki bulionu warzywnego - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: warzywa obrać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, seler naciowy i por cienko pokroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chcecie przepis na danie, które może zagościć w Waszym menu? Już od jakiego czasu dostępna jest młoda kapusta. Przeważnie robi się z niej surówki, lekkie bigosiki i kapuśniaczki. Ja wpadłam na pomysł, aby w kapuście ugotować bitki schabowe. I to był strzał w dziesiątkę! Danie jest przepyszne, można je jeść łyżkami prosto z patelni :). Nawet nie trzeba gotować do niego(...)Polecam gorąco! BITKI SCHABOWE W MŁODEJ KAPUŚCIE. Składniki na 6 porcji: około 750 g schabu około 700 g młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula około 600 - 700 ml gorącego bulionu oliwa z oliwek sól pieprz czarny mąka pół pęczka koperku Sposób przyrządzania
Zakątek rozkoszy kulinarnychMyślę , że taka propozycja na dietę przypadnie Wam do gustu.Przepyszny kurczak nadziewany pieczarkami i suszonymi pomidorami a do tego pyszna ,chrzanowa surówka z białej kapusty i warzywa z wody .Przepis podałam dla 4 osób ale też podaję na jedną porcję.Jedna Porcja tego Dania ma 579 kcal. czyli- 1 roladka( dwie pieczarki , ćwiartka mała cebuli ,oliwa , 2-3 suszone(...)pomidory ze słoiczka, po szczypcie oregano,bazylii,soli i pieprzu,1 łyżka bułki tartej , 0.5 jajka- usmażyc na złoty kolor) , 10 dag.sałatki z kapusty białej ( 9dag.poszatkowanej kapusty , 0.5 marchewki startej,0.5 łyżeczki chrzanu,sól ,cukier,1 łyżeczka natki pietruszki,1 łyżka jogurtu naturalnego), 1.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej z groszkiem i marchewką.Zapraszam!. 4 piersi kurze 1 słoiczek pomidorów suszonych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszczypta cynamonu 2 jajka papier ryżowy Kaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić. Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką. Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem, cynamonem i smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę kapustę pekińską, przemieszać kilka razy i zakończyć smażenie. Mięso przełożyć(...)Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać. Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki. Smażyć na złoty kolor przed podaniem. Podawać z surówką i sosem sojowym lub słodko kwaśnym
Gotowanie jest łatweA tak. I niestety nie jest to mój pomysł. Przepis zaczerpnęłam od Pani Szymanderskiej, którą baaardzo lubię i szanuję. Ten przepis akurat pochodzi z książki: "Kuchnia
KardamonovyTradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do
Krokusowy DomOstatnio zakupiłam zbyt dużą ilość batatów. Nadszedł w końcu ten moment, że stwierdziłam, że nie zdążę ich przejeść zanim obeschną. Zmotywowałam się (wszak nie lubię wyrzucać
Zielona KuchniaSałatka nieco dziwna na pierwszy rzut oka, ma trzy proste składniki, które jak się okazuje świetnie ze sobą współgrają:). Makaron tortellini, brokuł i marchew gwarantują smaczną
Szefowa kuchniWiosną już mamy ,pozostało czekać na coś co nam na ogródku wyrośnie . Raczej w moim przypadku na tarasie. Już mi nawet roszponka wykiełkowała . Czekając na ten
Eli GotowanieMłoda kapusta skrywa przede mną jeszcze wiele nieodkrytych smacznych potraw. - tak pomyślałam i zrobiłam sobie colesława. To klasyczna surówka oferowana w jednym z fast foodów ;) Nie
MamaOskarkaLubicie? Chyba nie ma osoby, która nie byłaby jej fanką. Może stanowić świetny dodatek do obiadu, grilla czy być oddzielnym posiłkiem np. na kolację. Nie napracujemy
Fabryka pomysłówPosypujemy je delikatnie przyprawą warzywną. Groszek odsączamy. Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy do zrumienienia przygotowaną łopatkę. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a na patelnię wykładamy marchewkę z cebulą i czosnkiem. Dodajemy masło i podsmażamy warzywa do zeszklenia cebuli na niewielkim ogniu. Dokładamy groszek, chwilę podsmażamy a następnie dolewamy pół szklanki wody. Mieszamy i przekładamy(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st.C na 75 minut. Nasze mięso jest delikatne, kruche ale jednocześnie soczyste a warzywa dodatkowo podkreślają smak. Jeśli dodamy pieczone ziemniaczki i dowolną surówkę uzyskamy świetne danie obiadowe
Maminek kulinarnyprzeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy. Do gotującej się potrawy wrzucamy szklankę mrożonego groszku z marchewką oraz szklankę makaronu- ja użyłam kolorowych mini rurek *** *** Całość gotujemy około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając *** *** Gdy składniki zmiękną i makaron wchłonie większość wody, dodajemy koncentrat pomidorowy(...)gotowe proste i szybkie danie jednogarnkowe *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Boloński garnek – szybkie i pyszne danie jednogarnkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem