surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:158/225)

Tradycyjna sałatka jarzynowa 113

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do

Krokusowy Dom
Sałatka z kurczakiem, batatem, jalapeno i guacamole 145

Ostatnio zakupiłam zbyt dużą ilość batatów. Nadszedł w końcu ten moment, że stwierdziłam, że nie zdążę ich przejeść zanim obeschną. Zmotywowałam się (wszak nie lubię wyrzucać

Zielona Kuchnia
Trzyskładnikowa sałatka z tortellini, brokułem i marchewką 292

Sałatka nieco dziwna na pierwszy rzut oka, ma trzy proste składniki, które jak się okazuje świetnie ze sobą współgrają:). Makaron tortellini, brokuł i marchew gwarantują smaczną

Szefowa kuchni
Sałatka z duszonych warzyw 137

Wiosną już mamy ,pozostało czekać na coś co nam na ogródku wyrośnie . Raczej w moim przypadku na tarasie. Już mi nawet roszponka wykiełkowała . Czekając na ten

Eli Gotowanie
Colesław z młodej kapusty. Surówka z młodej kapusty 177

Młoda kapusta skrywa przede mną jeszcze wiele nieodkrytych smacznych potraw. - tak pomyślałam i zrobiłam sobie colesława. To klasyczna surówka oferowana w jednym z fast foodów ;) Nie

MamaOskarka
Duszona młoda kapusta z koperkiem 246

Lubicie? Chyba nie ma osoby, która nie byłaby jej fanką. Może stanowić świetny dodatek do obiadu, grilla czy być oddzielnym posiłkiem np. na kolację. Nie napracujemy

Fabryka pomysłów
Łopatka w warzywach 157

Posypujemy je delikatnie przyprawą warzywną. Groszek odsączamy. Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy do zrumienienia przygotowaną łopatkę.    Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a na patelnię wykładamy marchewkę  z cebulą i czosnkiem. Dodajemy masło i podsmażamy warzywa do zeszklenia cebuli  na niewielkim ogniu. Dokładamy groszek, chwilę podsmażamy a następnie dolewamy pół szklanki wody. Mieszamy i przekładamy(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st.C  na 75 minut. Nasze mięso jest delikatne, kruche ale jednocześnie soczyste a warzywa dodatkowo podkreślają smak. Jeśli dodamy pieczone ziemniaczki i dowolną surówkę uzyskamy świetne danie obiadowe

Maminek kulinarny
Boloński garnek – szybkie i pyszne danie jednogarnkowe 499

przeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy. Do gotującej się potrawy wrzucamy szklankę mrożonego groszku z marchewką oraz szklankę makaronu- ja użyłam kolorowych mini rurek *** *** Całość gotujemy około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając *** *** Gdy składniki zmiękną i makaron wchłonie większość wody, dodajemy koncentrat pomidorowy(...)gotowe proste i szybkie danie jednogarnkowe *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Boloński garnek – szybkie i pyszne danie jednogarnkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sztuka mięsa 156

drugi dzień takie mięso kroimy w plastry i robimy do niego dowolny sos lub podajmy takie czyste, podgrzane w odrobinie wywaru, z ulubionymi warzywami na ciepło lub sezonową surówką.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1 kg wołowiny ( mostka, krzyżowej, szpondra, pręgi ) -jedna marchewka -jedna pietruszka -1/3 bulwy selera -zielona część pora -duża cebula -kilka ziaren ziela angielskiego -kilka liści laurowych Cały kawałek mięsa zalewamy zimną wodą do całkowitego przykrycia, dodajemy oczyszczone jarzyny

Kulinarne przemyslenia
Sałatka jarzynowa 173

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Tradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa!  

Di gotuje
Spaghetti z cukinii i marchewki / Zucchini-Karroten-Spaghetti 207

                          Bardzo

Kuchnia Prezydentowej
Kotlety z fasoli 113

potrawą, wystarczą proste dodatki, aby skomponować obiad, można je także potraktować jako dodatek do kanapek. Składniki na kotlety z fasoli 200 g fasoli Jaś 100 g czerwonej fasoli 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca 5 igiełek rozmarynu 5 ziarenek pieprzu 1 / 2 łyżeczki(...)wsypać 1 / 2 łyżeczki soli. Fasolę odcedzić, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wsypać cebulę, marchewkę i pietruszkę, podsmażać do miękkości. Fasolę oraz podsmażone warzywa zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub za pomocą blendera. Dodać jajka, majeranek roztarty w dłoniach oraz bułkę tartą, doprawić

niecodziennikpary
Surówka z białej kapusty 162

Banalnie prosta surówka z białej kapusty. Lubię jak coś mi chrupie w ustach :) Wiecie, że   Kapusta jest   bardzo dobrym źródłem witaminy   C, a ta kiszona ma jej jeszcze więcej. Poza tym kapusta j est dobrym źródłem witaminy  A (zwłaszcza kapusta   czerwona i włoska) witamin  z grupy(...)kwasu foliowego, a także składników mineralnych: wapnia, magnezu, fosforu, potasu i manganu. Składniki 1 mała główka kapusty 2 średnie marchewki Por ( Biała część) Odrobina octu Łyżeczka cukru Sól, pieprz Oliwa z oliwek ( moze być również olej :) ) Przygotowanie : Kapustę szatkuje. Marchew obieram, myje i trę na tarce o dużych oczkach.  Białą część pora myję , przekroje na pół i kroję

Domowa Kuchnia u Mamy
Lekki kapusniak z kapusty pekinskiej 145

zaletach kiszonej kapusty już była mowa (tutaj ), więc przy okazji kolejnej potrawy słów kilka o innej kapuście, która wbrew pozorom nadaje się nie tylko na surówki. O kapusta pekińskiej - bo to ona jest dzisiaj podstawą naszego przepisu, słyszał chyba każdy, ale nie każdy wie, że pochodzi ona z Chin, a do Europy zawitała dopiero w zeszłym stuleciu. Jest to produkt(...)każdy zna jej dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Oto kilka wybranych przez nas właściwości tego warzywa. Co ciekawe, kapusta pekińska zawiera w sobie witaminę A, z której słynie marchewka. Jej niedobór jest przyczyną m.in. problemów ze wzrokiem, zwłaszcza tzw. "kurzej ślepoty", czyli złego widzenia o zmierzchu. Kapusta stanowi także źródło witaminy B6 odpowiedzialnej m.in. za produkcję hemoglobiny czy dobry stan

Kuchnia od dwojga