Młoda kapusta zasmażana z dodatkiem dużej ilości koperku to moja dzisiejsza propozycja na pyszny i szybki dodatek do obiadu. A tu zapraszam na młodą
magiczna kuchnia KasiNie macie pomysłu na szybką sałatkę, to właśnie ta sałatka spełni wasze oczekiwania. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka gotowych produktów i wyczarujecie smaczne danie. Ja swoją
Smaki EwyCzy jest ktoś kto nie lubi sałatki jarzynowej? Oj chyba nikt, klasyka nad klasyką. U większości obowiązkowo na stole podczas Świąt, u nas również na co
Życie zaczyna się w kuchniCześć! Jaki jest Twój ulubiony sposób na kalafiora? Wolisz go upiec czy ugotować? Mnie najbardziej smakuje pieczony z kuminem. Często robię z niego zdrowe sałatki. Dziś
Moja pasja smakuKiszona kapusta to domena nie tylko Polaków. Taki sposób przygotowywania warzy pokochali także mieszkańcy krajów azjatyckich. Kapusta pekińska 2 pęczki jarmużu 2 marchewki 2 pęczki dymki
MarcinChefmarchewka zmięknie. Soczewicę oraz marchew z cebulą dokładnie zblendować. Dodać jajko, sól, pieprz i suszoną paprykę. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką lekko rozpłaszczone kotlety. Z podanych składników wychodzi 12 średniej wielkości kotletów. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju (z obu stron, do lekkiego zrumienienia). Po usmażeniu można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ulubioną surówką
Bulliomarchewka zmięknie. Soczewicę oraz marchew z cebulą dokładnie zblendować. Dodać jajko, sól, pieprz i suszoną paprykę. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką lekko rozpłaszczone kotlety. Z podanych składników wychodzi 12 średniej wielkości kotletów. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju (z obu stron, do lekkiego zrumienienia). Po usmażeniu można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ulubioną surówką
BullioDzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc
Magiczne Życie MartyPodana w ten sposób Szuba jest ozdobą stołu, a użycie jogurtu zamiast tradycyjnego majonezu powoduje, że jest ona „lżejsza” kalorycznie. Składniki: 6 płatów śledzi matiasów, 2
Nie tylko w kuchniTaką surówką poczęstowała nas moja teściowa. Bardzo nam posmakowała i wiem, że wejdzie do naszego surówkowego repertuaru. W smaku przypomina trochę tę kiszoną, ale jest delikatniejsza. Jej wielką zaletą jest to, że można ją przechowywać przez 3 dni (bez pasteryzacji). Doskonała do obiadu, ale nadaje się też do kanapek. Składniki(...)mała główka białej kapusty 1 cebula 2 marchewki Zalewa: 1 łyżka musztardy 1/4 - 1/2 szklanki octu 1 niepełna szklanka oleju 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki soli pieprz 1/4 - 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać. Wymieszać. Składniki zalewy włożyć do garnka. Proporcje dobrać do indywidualnego smaku
Sto kolorów kuchnimarchewkę , pietruszkę , cebulę , selera kroję na mniejsze kawałki ) . Garnek stawiam na gazie i gotuję do miękkości mięsa ( ja gotuję od momentu zagotowania około 40 minut) Następnie z ugotowanego wywaru odlewam 1.5 litra czystego wywaru na nim przygotuję zupę meksykańską - warzywa wyrzucam . Ugotowane udka wykorzystam do przygotowania drugiego dania , obsmażę na patelni z przyprawami i podaję z ziemniaczkami i surówką . Przygotowanie
Uwaga Babcia GotujeCześć Kochani,lato w pełni, a że lato-to przetwory. Chcę Was dziś zaprosić na pyszną sałatkę warzywną do słoików na zimę. Robię ją co
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMłoda kapustka smakuje wyśmienicie i nie potrzebuje wielu dodatków. Taka z dodatkiem koperku i zasmażką jest przepysznym dodatkiem do letniego obiadu. Oczywiście można też z niej
Monia miesza i gotujeMam dzisiaj dla Was sałatkę niby zwykłą ale sposób jej podania powoduje,że jest kolorowo,inaczej a na stole nawet bajecznie. Składniki: 15 dag
Niespełnione zdolności kulinarnePrzyszedł czas na klasyczną sałatkę jarzynową. Pamiętam ją od zawsze, była obecna na sylwestrowym, świątecznym jak i imieninowym czy urodzinowym stole. Dla mnie jest
Smaki Ewy