ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę. Składniki: 350g mięsa gulaszowego 500g fileta z kurczaka 200g boczku surowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki lubczyku 3 łyżeczki kolendry w ziarnach 5cm imbiru sól pieprz masło do wysmarowania formy 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek, marchewka) Wykonanie: 1. Masa
Szalona Kuchnia Ewelinydrobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędrobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOprócz ZABAWY mam dla Was dzisiaj pyszną i nietypową surówkę. Przepis znalazłam na nią w Kwestii Smaku i zrobiłam wczoraj by ugościć teściową. Smakowała nam obu
Dzieje kuchennej WiewióryNiedawno skosztowaliśmy jej, od razu przypadła nam do gustu. Tutaj ilości przypraw sami dobieramy. Każdy ma swój smak, dlatego jedni wolą bardziej octową, drudzy bardziej słodszą
R'n'G Kitchenpodgrzać z marchewką, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować całość. Dodać sok z cytryny, wymieszać i doprawić całość solą, pieprzem i odrobiną cukru. Następnie dodać mięso z królika i całość zagotować. Można dodać jeszcze więcej soku z cytryny i pieprzu jeśli potrawka będzie nazbyt mdła. Potrawkę podawać z ryżem, kaszą lub tłuczonymi ziemniakami i kwaśną surówką, np. z czerwonej
Ze smakiem bez glutenuSałatkę przygotowałam na szybko na obiad wykorzystując mix sałat, jest bardzo smaczna i lekka. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu lub jako samodzielnie np. na kolację
Bajeczna KuchniaTe kotleciki robię już od dłuższego czasu. Są naprawdę pyszne i wbrew pozorom szybkie do przygotowania. Zamiast buraczków można dodać do nich inne warzywa, na przykład
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybki dodatek do drugiego dania, który mimo (tylko) trzech głównych składników jest niezwykle smaczny! Zapraszam :) Surówka z kapusty pekińskiej. Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej
Tagebuch po polskumarchewkę, niech ostygnie. Dodaj do ziemniaków, dokładnie wymieszaj, dodaj natkę i podsmażone wystudzone mięso. Całość wymieszaj. Ciasto rozwałkuj cienko na ok. 3 milimetry, wytnij kwadraty 15 na 15 cm. Napełnij je farsze i zacznij zwijać od rogu do końca. Piecz w piekarniki 190 stopni ok 35-40 minut w zależności od piekarnika. Podawaj z surówkami
AZgotuj!Składniki: 1 mała kapusta pekińska pół cebuli mały kawałek pora 1 duża marchew 1 jabłko sok z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka musztardy sól pieprz
The Sweet DamselSurówkę tę, jak zresztą pokazują dekoracje na zdięciach, robiłam zimą. Nie zmienia to jednak faktu, że wszystkie składniki są dostępne przez okrągły rok. Jest to przepyszna atlernatywa dla wiosennych nowalijek, na które trzeba jeszcze odrobinę poczekać. Pasuje świetnie zarówno do dań mięsych, rybnych czy jarskich. Polecam. Składniki: 1/2 średniego selera 1 średnia pietruszka 1 marchewka 3 średnie kiszone ogórki
Gosia gotuje