które nie chcą jadać kminku, a szkoda , bo ta surówka jest przepyszna. I choć sama smakoszem kminku nie jestem, to w tym zestawieniu: kminek z czosnkiem jest to poezja... Tak więc polecam ją również osobom, które tak jak i ja nie są smakoszami tej przyprawy. Druga jest tradycyjna- z marchewką. Polecam oczywiście obydwie, idealne do smażonej ryby
Smaczne Zdrowewarzywniku przeznaczonym na warzywa wieloletnie rosną posiane w sierpniu fenkuły. Dopóki nie zmrozi ich siarczysty mróz, będzie można ścinać małe bulwki i dodawać je do surówek. Oczywiście, jeśli ktoś lubi anyżowy posmak tego warzywa ;) Ja uwielbiam, choć w dzieciństwie nie znosiłam smaku anyżu i cukierków lukrecjowych. Na samą myśl o nich cierpła mi skóra. Po latach preferencje smakowe zdecydowanie się(...)nowej odsłonie i nagle się okazuje, że nam smakuje :) Ja tak miałam z fenkułami, które poznałam dzięki koleżance o tureckich korzeniach. Do obiadu podała fenkuł z marchewką. Mija ... (sporo) lat i muszę przyznać, że uwielbiam smak anyżu gwiazdkowego, fenkułów, a słodycze lukrecjowe znajomi przywożą mi w prezencie z różnych stron świata :) Bo to zawsze jest dla mnie trafiony prezent :) Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieCzasem najprostsze smakuje najlepiej :) Lekki sos czosnkowy i świeża marcheweczka to idealne połączenie :) Raptem kilka składników - palce lizać :) polecam :) Składniki: 3 duże marchewki 1 średnia cebula
Domowa Kuchnia u MamyChyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym. U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej
Kukuleczkidodajcie do niej ulubione warzywa. Ja lubię dorzucać tu marchewkę z groszkiem lub sam groszek, brokuły albo paprykę. Wykorzystajcie to, co akurat macie w lodówce, w końcu o to chodzi w zapiekance, prawda? Zapiekanka ziemniaczana z serem, tuńczykiem i beszamelem to łatwy obiad bez mięsa dla początkujących. Podajcie ją z surówką lub sałatą. Polecam, smacznego:) Zobaczcie też, jak przygotować najlepszą
Lekcje w kuchnidłonią niewielkie kulki w rondlu zagotować rosół, dodać startą marchewkę i umieścić przygotowane klopsiki. Rosołu nie powinno być za dużo, klopsiki nie są całkowicie zanurzone, a w trakcie gotowania delikatnie je obrócić. Gotować około 15-20 minut sos zagęścić mąką. Na koniec wmieszać posiekany koperek podałam z ziemniaczanym puree i surówką z kapusty pekińskiej ( przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotowałam latem. Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy. 1 średnia kapusta pekińska 1 marchew 1 cebula 1 świeży ogórek 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz szczypta cukru do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny Kapustę poszatkować,marchewkę i ogórka zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę
Kolorowa kuchnia Elkimłodą białą kapustę ale z pewnością nie ostatni. Ta surówka jest przepyszna. My wyjadaliśmy bezpośrednio ze słoika ale można ją też podać z dodatkiem oliwy. Ja zrobiłam z połowy ale nie warto, bo znikała bardzo szybko i musiałam robić drugi raz. Składniki: 1,5 kg młodej białej kapusty 250 g marchewki 30 g soli morskiej 2 łyżki posiekanego koperku
Ala piecze i gotujeteraz mam nowy ,zdrowy przepis na pyszną i niecodzienną surówkę z KISZONEJ KAPUSTY ha ha.:)))... 30 dag.KISZONEJ kapusty z beczki słoiczek suszonych pomidorów w oleju ( ją dalam swoje co robiłam w tamtym roku z ziołami i czosnkiem) 1 cebula 1 łyżka dobrego miodu sól i pieprz posiekana natka pietruszki 1 marchewka *************************************** Kapustę płuczemy, osuszamy i siekamy.Marchewkę obieramy, płuczemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo smaczna surówka, która im dłużej stoi tym jest smaczniejsza. Dodatek zalewy octowej sprawia, że smaki świetnie się przegryzają. Może stać w lodówce aż miesiąc, stąd taka nazwa. Świetna do obiadu i co najważniejsze nie trzeba jej robić codziennie. 3 kg kapusty 3 marchewki 1 cebula 1/3 szklanki cukru Zalewa 1,5 szklanki oleju 1 szklanka octu 1/2 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMięso przekładamy do naczynia, smarujemy musztardą, posypujemy igiełkami rozmarynu. Marchewką obkładamy boki mięsa. Całość przykrywamy wilgotnym kawałkiem papieru do pieczenia. Przykrywamy pokrywką i pieczemy ok 1,5 godziny. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i papier, mięso polewamy sokami i dopiekamy dalsze pół godziny. Ja podałam je z pieczonymi ziemniakami i surówka z pora
Dzieje kuchennej Wiewióryoliwie, a w międzyczasie ścieramy na tarce cukinię i marchewkę. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jajko i płatki owsiane i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy przyprawy do smaku i smażymy z obu stron. A jeżeli chodzi o dip, to wszystkie składniki ze sobą mieszamy i gotowe. Podawać z surówką. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaprzez ok. 5 minut. Przykrywamy żeberka marchewką z cebulką wypełniając luki i wkładamy do piekarnika na 2 godziny w temp. 160 st. C. Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby nasze żeberka były bardziej rumiane. Miękkie, soczyste i różowiutkie... Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki... Mniam, mniam... Smacznego
Maminek kulinarnydoskonała zarówno na imprezy, święta jak i do grilla. Znana i lubiana chyba w każdym domu, choć każda gospodyni robi ją trochę inaczej Składniki: 0,5kg ziemniaków 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera pół pora 4 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki kiszone 1 szklanka kukurydzy lub groszku konserwowego 3-4 łyżki majonezu (opcjonalnie w lżejszej wersji(...)JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem