Pyszna. Nie pamiętam z czym ją zajadaliśmy, bo zdjęcie mi już zalega od paru tygodni. Pamiętam natomiast, że była pyszna. Na zdrowie. Składniki: 2 duże marchewki
Kardamonovyścieramy na tarce o dużych oczkach wprost do miski. Do marchewki wkładamy mięso oraz pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem. Dokładamy pozostałe składniki i wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy np.: z puree ziemniaczanym i surówką. Smacznego Przepis
słodkie i nie tylko historie kulinarneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 3 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 25 dag kapusty kiszonej, mała marchewka, mała cebula, 1/2
JejKuchniaBardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Do mięsa polecam surówkę z rzodkiewek Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne pomysły na gulasz wieprzowy, wołowy, z warzywami itp. Znajdziecie także inne dania z wykorzystaniem różnych rodzajów mięsa. Składniki 700 g łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia marchewka kawałek selera 1 pietruszka 1/2 l gorącej wody 2 średnie
O kuchni z uczuciemmoczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w świeżej wodzie. Marchewkę kroimy na słupki, cebulę i paprykę na kosteczkę. Warzywa podsmażamy na patelni, dolewamy odrobinkę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy i gotujemy przez 5 minut. Na naleśniki wykładamy farsz i zawijamy. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiulekko przypieczony od spodu bakłażan świetnie połączą się z chrupiącą surówką. Moja propozycja- koper włoski. Kroję go w pióra, solę, skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam na jakieś pół godzinki. Po tym czasie pozbawiam go nadmiaru wody, spowoduje to, że anyżowy smak warzywa złagodnieje. Na dużych oczkach ścieram słodką marchewkę i kwaskowe, winne jabłko. Doprawiam pieprzem, jeśli jeszcze jest
Pichceniomaniaformować kuleczki wielkości brzoskwini . Rosół zagotować dodać startą na tarce marchewkę i grzyby, gotować ok 10 min. Dodać przyprawy i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z ziemniakami i surówką
Gotowanie jest łatweJedna z surówek, którą pamiętam "od zawsze". Najlepsza jest gdy zaraz po przygotowaniu damy jej odpocząć godzinkę. Składniki: 3 marchewki 2 jabłka 1 łyżka cukru 2
Gotowanie i blogowanieIdealna surówka jako dodatek do mięsa i ryb lub jako zdrowa przekąska. Zdrowo, kolorowo i smacznie- Zapraszam! Surówka z marchewki i pora Składniki: 2-3
Tagebuch po polskuwraz nią warzywo takie jak dynia. Pokazywałam Wam ostatnio surówkę z dyni (przepis) , a dzisiaj zupa, ale taka troszkę inna, bo z jabłkiem i lekko pikantna. Rozgrzewa, świetnie smakuje. Na chłodne dni jakie mamy obecnie idealna. Składniki: 1 kg dyni (bez skóry i pestek) 2 średnie jabłka 2 marchewki 1 cebula 1,5 l wywaru warzywnego 2 średnie ziemniaki
O kuchni z uczuciemW mojej rodzinie jeden z ulubionych dodatków do obiadu, szczególnie przez dzieci. Gdy zapytałam córkę co chciałaby na obiad kiedy przyjedzie do domu, otrzymałam odpowiedź: marchewkę
Smaki EwyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta surówka to wspomnienie z dzieciństwa, ale do dziś jem ją z przyjemnością, bo smak marchewki i jabłka nie może …
My Blueberry Cornernadmiar tłuszczu. Placuszki gotowe. Ja podałam z karmelizowaną w cytrynie marchewką oraz sałatą ze śmietaną (też smak dzieciństwa). Młode ziemniaczki również były, ale to zupełnie zbędny i zbyt ciężki dodatek. Warto zastąpić je gotowanym brokułem na przykład lub lekkim i pikantnym sosem warzywnym lub grzybowym czy po prostu ulubioną surówką . Danie to kojarzy mi się z zaradnością mojej Mamy, która
Kuchnia po mojemusyte (no wiadomo składnik główny - kasza) i z dodatkiem surówki lub zasmażanych buraczków mogą stanowić bardzo smaczny i pożywny obiad :) Ponadto kasza jęczmienna zawiera dużo błonnika co jest dodatkowym walorem takiego obiadku :-) Składniki: ugotowana kasza jęczmienna 1 duża cebula kawałek chudego boczku lub 1 pętko dobrej kiełbasy 1 marchewka bułka tarta 1 jajko sól pieprz olej Wykonanie: Na rozgrzanym
Walijskie Pichcenieświeżych drożdży (lub 7 g suszonych) 250 ml letniej wody 1 łyżka oleju rzepakowego + do posmarowania ½ łyżeczki soli Coleslaw: główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1 mała marchewka 1 gruszka 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżki majonezu sok z ½ cytryny sól, pieprz do smaku Frytki z pietruszki: 1 kg pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki(...)jeszcze ciepłe podajemy. Coleslaw z czerwonej kapusty Surówkę przygotowujemy pod koniec czasu pieczenia mięsa. Kapustę szatkujemy i zasypujemy łyżeczką soli. Dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie można ją delikatnie opłukać, jeżeli będzie za słona. Cebulę drobno siekamy, a obraną gruszkę kroimy w malutką kosteczkę. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko łączymy i przygotowujemy
Food Square