kalafiora, lub z ziemniaków, marchewki i szpinaku, lub z ziemniaków, brukselki i jajka. Chyna po prostu lubię sałatki ziemniaczane. Hitem są dla mnie pulpeciki jajeczne z sałatką ze szpinakiem i wzór na sałatkę, czyli baza z warzyw, dodatki zawierające białko i zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy(...)będziemy jeść, ale też pozwolić sobie na improwizowanie. Co bym ugotowała z pierwszej części książki? Uwielbiam kiszonki, więc zrobię pikle z dyni i cukinii. Dobrze wyglądają: polenta z młodymi marchewkami, puree z bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy
Ugotowane pozamiataneJest to warzywna sałatka warstwowa ze śledziami, o delikatnym smaku i efektownym wyglądzie Co potrzeba: 600 g śledzi matiasów, 2 duże buraki, 3 średnie marchewki, 3
Bułka z Chlebemkurczaka. Porady: Gotując Djuvec ryż możemy dodać tartą marchewkę. Wodę można zastąpić sokiem pomidorowym, dzięki czemu potrawa stanie się aromatyczna i bardziej czerwona. Aby ryż wyglądał bardziej atrakcyjnie na talerzu, można serwować go za pomocą nabieraczki do lodów tworząc zgrabne ryżowe kulki. Djuvec ryż doskonale smakuje z Cevapcici i np. surówką z kapusty. The post Djuvec ryż. Ryż z groszkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSurówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka
Słodkie okruszkiSmażymy na małym ogniu. W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce i dodajemy do warzyw. Od czasu do czasu mieszamy. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Następnie rozdrabniam blenderem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Podajemy z surówką lub jako samodzielne danie. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.poszatkować. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do kapusty. Marchewki obrać, drobno pokroić. Dodać do kapusty z cebulą. Wymieszać. Do miseczki przełożyć majonez (3/4 szklanki). Dodać ocet jabłkowy (3 łyżki), biały cukier (2 łyżki) i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski z warzywami wlać sos i dokładnie wymieszać. Surówkę przykryć folią spożywczą i do czasu podania przechowywać
Gospodyni Miejskajuż miękkie dodajemy do nich pokrojoną cebulę, marchewkę i młody bób. Wlewamy jeszcze bulion i dalej dusimy aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy żołądki jeszcze chwilę aż płyny odparują. Doprawiamy danie jeszcze do smaku i co jakiś czas mieszamy. Danie jest gotowe. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolizostały tylko okruchy. W związku z tym będzie surówka. Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza. Składniki na 4 porcje - 4 średnie marchewki - 10 cm pora z jasnej strony - mały jogurt
Eli Gotowaniewidać na zdjęciu mamy jeszcze groszek i marchewkę, też można dodać :) Wszystko łączymy razem.... Cebulę i czosnek wcześniej podsmażamy... ...wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę, sałatkę lub jakieś specjały ze spiżarni :) Smacznego
chleba naszegoDlaczego dziś masakryczna surówka , bo została wykonana przez moją drugą połowę , i to tak posiekana że prawie nie trzeba mocno żuć , ale co powiem to że jest przepyszna , w tak szybkim tempie została zjedzona , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki Mix sałat 1 pomidor ogórek zielony marchewka jabłko sól pieprz olej cukier
Mój SmakKomosę ryżową znaną także pod nazwą quinoa, jadłam kilka lat temu w brukselskiej restauracji Colmar, pamiętam, że były rodzynki oraz pieczona marchewka. Dzisiaj po raz pierwszy
Moja smaczna kuchniaJakiś czas temu zakupiłam całą masę kolorowych marchwi i były to żółte, czarne, fioletowe i białe. Smakiem niewiele różnią się od siebie ale wygląd jest zachwycający
Moje Małe Czarowaniesamo mięso z parowaru plus warzywa, ewentualnie surówka :) Ale oczywiście każde z moich dań możecie modyfikować pod siebie. Ja po prostu daje Wam jakąś inspiracje co można zrobić w parowarze, a reszta należy do Was :) Składniki : 2 sznycle z piersi indyka 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 marchewka pomarańczowa 1 marchewka fioletowa 1 cebula dymka
Parowar Facetanajlepsze do dań obiadowych mięsnych ale również rybnych. Surówka ta jest łatwa do wykonania i nie zajmuje za dużo czasu. W dodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki
Gotowanie PatkiJeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia