Witam Was;) 🍂🍂🍂🍂🍂🍂🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞 Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki obiad dla każdego: Pulpety z indyka w sosie pomidorowym ,podane z ulubioną kaszą i surówką ;) 🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣 Wszystie przyprawy znajdziecie na stronie Skworcu SKWORCU Zapraszam Będzie mi ogromnie miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowanie patki 🤗🤗 Gotowanie Patki Składniki na ok 20 pulpitów wielkości orzecha włoskiego: Pulpety(...)mielonego Skworcu 1 łyżka czosnku grys Skworcu Sól i pieprz do smaku 1 łyżka cebuli suszonej Skworcu 4 łyżki płatków owsianych Skworcu 1 duża marchewka Sos: 5 pieczarek 500 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki warzyw suszonych Skworcu Sól i pieprz do smaku 2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej Dodatkowo
Gotowanie Patkimakaron dobrze smakuje z sałatą lub zestawem surówek. Polecam, smacznego:) Polecam też moją zapiekankę gyros z kurczakiem i ziemniakami : Przepis na zapiekankę makaronową z brokułem i kurczakiem, składniki: ok. 250 g makaronu, ok. 400 g ugotowanego lub pieczonego mięsa z kurczaka, mały por lub cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1/2-3/4 małego brokułu, marchewka, opcjonalnie na sos beszamelowy: 2 szklanki
Lekcje w kuchnisurówka to istna bomba witaminowa, dodatkowo zrobiona na bazie jogurtu (zawiera tylko łyżkę majonezu), więc jest naprawdę zdrowa. Można ją podać do obiadu, szczególnie do dań mięsnych lub wsadzić w bułę z kotletem, tak czy tak jest pyszna. Ostra od chrzanu, słodka od jabłka i marchewki i lekko kwaskowa od cytryny. Jest nieco podobna do wszystkim znanego colesława, jednak
Krylowa Kuchniaziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie zamkniętym pojemniku – czas przechowywania do 30 dni. Polecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków – Buraczki zasmażane – Surówkę ze świeżych
Kulinarny S.O.S.ziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie zamkniętym pojemniku – czas przechowywania do 30 dni. Polecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków – Buraczki zasmażane – Surówkę ze świeżych
Kulinarne S.O.S.patelnię. Do obiadu obowiązkowo serwuję sałatki, surówki lub warzywa np. szparagi. Często przygotowuję zupy krem na obiad. Na deser jadam owoce. Czasami zamiast owoców serwuję koktajle. Gdy robię desery dla gości lub na weekend, to zawsze staram się dodać do nich dużo owoców, a nawet warzyw (np. ciasto z dynią lub marchewką). Na kolację jadam lekkie sałatki lub piję koktajle
Passions hobbies lifeWszystkie smaki Świąt w jednej sałatce: biała kiełbasa, ćwikła z chrzanem i jajka z majonezem. Składniki: (na 3-4 osoby) 2 duże ziemniaki, duża marchewka
Lena GotujeSałatka jarzynowa... Sałatka jarzynowa jak sama nazwa wskazuje jest z jarzyn, u mnie dodatkowo pojawia się tam szynka... Składniki: 4 ziemniaki kawałek selera 3 pietruszki korzeń
Pelusiowa KuchniaSurówka dwudniowa na podstawie przepisu Beaty Sz. z cincin.cc. Jej ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się ją z dnia na dzień. Smakuje wyśmienicie. Autorka proponuje bardziej urozmaicony skład i dwie wersje zalewy. Nam smakuje w najprostszej postaci. 1 główka kapusty średniej wielkości 2 spore marchewki 1 większa cebula Zalewa: 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oleju
Praktyczna plSmak dzieciństwa, obiadów u babci, niezapomnianych beztroskich chwil na wsi...Pycha! Lubię przywoływać te wspomnienia i lubię delektować się tym prostym dodatkiem do obiadu Składniki
Z Majeczką w kuchnikorzenia selera (bo choć uwielbiam go w surówkach, to gotowany już niekoniecznie, ale można oczywiście dodać). Ja przygotowuję zupę w 5l garnku. Mamy wówczas na dwa dni, pierwszego w miseczkach jako samodzielny posiłek, drugiego mamy jeszcze po małej bulionówce jako dodatek do drugiego dania. Składniki wywaru mięsnego: - pasek chudego, mięsnego żeberka - 1 marchewka - kawałek korzenia pietruszki - kawałek zielonej części pora
Smaczne ZdroweSkładniki: pół dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała filet z kurczaka mała puszka kukurydzy (bonduelle takie małe robi :) 4 ogórki konserwowe 1 marchewka (dla nadania
Walijskie PichcenieZabiegana ostatnimi czasy miałam naprawdę mało czasu na dobry obiad. Kiedyś w kolejce nawiązałam rozmowę z panią z Rosji, która podała mi ciekawy przepis na smażoną
Przepisy Aleksandryobrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do fasoli dodać podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Ulepić kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoto z każdej strony. Podawać np. z kuskusem, chrupiąca surówką lub sosem pieczarkowym
Simply Foodbyło przykryte. Do bitek dodaj także marchewkę, sól, pieprz i suszoną włoszczyznę. Całość duś pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gdy bitki będą miękkie, do powstałego sosu dodaj śmietanę. Całość ponownie zagotuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe bitki podawaj polane sosem z ziemniakami lub kaszą i dowolną surówką
blog.moje-pasje.infojedną z najbardziej popularnych i lubianych surówek obiadowych. Podstawowym składnikiem jest szatkowana, surowa kapusta. W zależności od upodobań jej skład można komponować dowolnie. Warzywa można kolejno wrzucać do malaksera, lub po prostu zetrzeć na szatkownicy lub tarce o grubych oczkach. Składniki: połowa małej główki białej kapusty ćwierć małej główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 duża lub 2 mniejsze czerwone
potrawyregionalneZmodyfikowalam tradycyjną surówkę z czerwonej kapusty i moge rzec śmiało, że jest...pyszna!Genialna do obiadu, dobra nawet do wędlin zamiast sałatki! Tradycyjna ma sok z cytryny i cebulę, u mnie nie ma ani soku z cytryny ani cebuli. Składniki pół główki czerwonej kapusty vinaigrette lime i pomarańcza marchewka jabłko majonez musztarda sól i pieprz Poszatkuj kapustę i posól. Odstaw
Z Kuchni Do Kuchnisamo łatwa do zrobienia jak i surówka z koperkiem klik . W zasadzie zrobiona z produktów które są dostępne u nas przez cały rok. Ale wiadomo, latem są bardziej aromatyczne i pachnące. Ja zrobiłam z majonezem ale równie pyszna jest z różnymi sosami i dresingami. Składniki: 0,5 kg białej kapusty 1 mniejsza marchewka 1/4 papryki czerwonej 5 cm pora
Ala piecze i gotuje