surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:163/225)

Sałatka z pęczakiem 188

Bardzo pożywna i zdrowa sałatka. Jeśli chcecie zjeść w pracy coś innego niż klasyczna kanapka - przyrządzicie tę kolorową warstwową i wiosenną sałatkę. Zabierzcie ją na piknik

Zasmakuj Kuchni
Buraczana sałatka z pestkami dyni i kiełkami 173

Dziś zapraszam Was na porcję zdrowia Pyszna buraczana sałatka z pestkami dyni i kiełkami. Przygotujecie ją zaledwie w kilka minut. Ja swoją podałam w ramach lekkiej

Słodkie okruszki
Sałatka warzywna z czarną fasolą i chrupiącym boczkiem 125

Kolejna już sałatka której pomysł narodził się w chwili. U mnie właśnie tak często bywa. Coś za mną „ chodziło ”. I tak pomysł i ochota przerodziły się

Smaki Ewy
Sałatka jarzynowa z żółtym serem 262

Sałatka jest dobra zawsze. Szczególnie przy jakiś uroczystościach czy imprezie sprawdzi się idealnie. U mnie dzisiaj taka z marynowanymi pieczarkami, które otrzymałam od firmy Orzech . Dodałam

Magiczne Życie Marty
Surówka z białej kapusty z orzeszkami piniowymi i pestkami dyni 157

Składniki: kapusta 1/4 główki marchew 1 szt ogórek kiszony 1 szt koperek  pół pęczka lub pół łyżeczki suszonego zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki

głodny alergik
Dorsz zapiekany z warzywami 80

Dorsz zapiekany z warzywami to moja propozycja na pyszny obiad. Zazwyczaj przyrządzam filet rybny w panierce i podaję go w towarzystwie duszonych ziemniaków oraz ulubionej surówki, np. z młodej kapusty czy mixu sałat . Jednak ostatnio naszła mnie ochota na coś innego i tak oto powstał wyśmienity, mięciutki dorsz zapiekany z warzywami. Całość przygotowana w ten sposób smakuje wyśmienicie, a mojej(...)przykład morszczuka czy mintaja i zapiec go razem z warzywami. Moja mieszanka warzyw to brokuł, czerwona oraz żółta papryka i cukinia. Jednak możecie dodać na przykład różyczki kalafiora, plasterki marchewki czy kawałki pora. Wszystko w zależności od tego, co mamy akurat pod ręką. Gorąco polecam wypróbować ten przepis na dorsza zapiekanego z warzywami! Po prostu pycha! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Surówka z marchwi i cukinii 108

sezonie letnim, kiedy mamy do dyspozycji młode warzywa, taka surówka jest idealna, zdrowa i pyszna. Dla przełamania słodkiego smaku marchwi i cukinii dodałam soku z cytryny i chrzanu. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 marchewki -cukinia młoda (150 g) -łyżka soku z cytryny -1/2 łyżeczki cukru -2 łyżki majonezu -1 łyżeczka chrzanu tartego ze słoiczka  Marchewkę obieramy, cukinię tylko myjemy. Warzywa ścieramy

Kulinarne przemyslenia
Warzywa na patelnię z chipsami boczkowymi i oscypkiem w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty z żurawiną 102

minut. Składniki ulubiona mrożonka na warzyw na patelnię chipsy boczkowe classic oscypek wędzony sól do smaku olej kokosowy do smażenia, nie więcej niż 1 płaska łyżka kiszona kapusta z marchewką +jabłko+garść żurawiny+trochę oliwy z oliwek Do posiłku wykorzystałam chipsy.  To w większości zupełnie nowe produkty zapakowane w nowoczesne i wygodne opakowania – woreczki i kubki. Idealnie sprawdzą się(...)wykorzystałam je ,by ubogacić moje warzywne danie o  mięsny ,chrupiący akcent! Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć warzywa na patelnię, postępuj jak zaleca producent . Międzyczasie przygotuj surówkę. Odciśnij kapustę, dodaj pokrojone w kostkę jabłko, żurawinę i oliwę z oliwek. Wymieszaj. Warzywa przełóż na talerz, posy chipsami boczkowymi, zetrzyj oscypka. Jeszcze surówka i gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsy z kalafiora 155

wodą gotować kalafior 10 minut. Nie rozgotować, kalafior ma tylko lekko zmięknąć. Odcedzić kalafior i wrzucić go do dużej miski lub blendera. Do kalafiora dodać jajka, kaszę manną, pomidorka,marchewkę potartą na tarce o dużych oczkach, pokrojony na mniejsze kawałki ser, bułkę tartą, jogurt. Zmiksować tak żeby mas miała delikatne grudki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać(...)złoty kolor z obydwu stron. Ja przysmażyłam je trochę mocniej, ponieważ tak wolę. Po usmażeniu położyć klopsy na papierowym ręczniczku do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub surówką. Wykonanie w thermimix do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć sitko, do sitka włożyć kwiatki kalafiora. Wodę osolić do smaku. Gotować kalafior, czas 20 minut, obroty 2 wyjąć koszyk z kalafiorem

Kuchnia Pokoleń
Zraziki z szynki 132

cebuli kroimy w słupki. Pozostałą marchewkę, cebulę, por i czosnek kroimy w krążki i posypujemy przyprawą.    Plastry szynki smarujemy ketchupem.    Na brzegu plastra układamy słupki marchewki, ogórka, boczku i cebulki.    Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.    Zraziki układamy na patelni z rozgrzanym olejem i rumienimy ze wszystkich stron.    Zdejmujemy(...)nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe.    Możemy je podać z frytkami i surówką zimową. Smacznego

Maminek kulinarny
Zupa ogórkowa - błyskawiczna. Łatwa zupa z ogórków kiszonych. 209

Kilka lat temu nie potrafiłam ugotować żadnej zupy. Moje próby zmierzenia się z tematem wychodziły nie należały do udanych. Zupy wychodziły mdłe i nie chciałam ich

Pyza i Surówka
Sałatka ogórkowa Muminków 113

Sałatka ogórkowa Muminków prosta sałatka z ogórków na zimę. Sałatka ogórkowa Muminków to kolejna wersja popularnego w krajach skandynawskich dodatku do obiadu i kanapek. Smakiem dorównują

Cztery Fajery
Ogórki w zalewie gyros – do słoików na zimę 87

ogórków gruntowych 3-4 marchewki (600 g) 3-4 cebule (400 g) 2 łyżki soli niejodowanej do przetworów 1,5 szklanki cukru (300 g) szklanka octu 10 % (220 ml) szklanka oleju rzepakowego (220 ml) opakowanie przyprawy do gyrosa Przygotowanie Ogórki dokładnie myjemy, odkrawamy im końcówki i kroimy w grubsze plastry. Cebulę kroimy w piórka. Marchewki obieramy, jeśli są duże przekrawamy(...)garnka i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Nie trzeba zagotowywać. Następnie zalewę odstawiamy do przestygnięcia. Chłodną zalewę wlewamy do warzyw, całość ponownie mieszamy i odstawiamy jeszcze na godzinę. Surówkę przekładamy do wyparzonych wcześniej słoików, pilnując, aby warzywa całkowicie były w zalewie. Jeżeli w którymś słoiku będzie zbyt mało soku, można dolać odrobinę wody. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy. Ja pasteryzuję

e-PrzepisyKulinarne