Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Udka ugotować wcześniej w wodzie jak na rosół. Gotować ok. 1,5 h. Mięso wyjąć z rosołu, przestudzić lekko, obrać i posiekać na nieco mniejsze kawałki. Marchewkę i seler naciowy pokroić w cienkie słupki i odłożyć. Cebulkę pokroić w piórka. W rondlu rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć chwilkę pokrojoną cebulkę. Do tego dorzucić mięso, wlać sos sojowy(...)doprawiamy całość do smaku odrobiną soku z cytryny i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. PROPOZYCJA PODANIA Danie podawać z młodymi ziemniaczkami, bądź ryżem. Dla urozmaicenia można dodać do tego ulubioną surówkę
Calzonella.comryżem, ale kuskus jest gotowy w 5 minut i ma delikatny smak, który pasuje do drobiowego gulaszu. Łatwo i ekspresowo. Składniki: 700 g mięsa drobiowego gulaszowego cebula szklanka marchewki z groszkiem (z mrożonki) kilka różyczek kalafiora (mogą być mrożone) szklanka kuskusu łyżka mąki 2 łyżki oleju 2-3 łyżki kwaśnej śmietany ziele angielskie liść laurowy łyżka suszonej słodkiej papryki(...)Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić gulasz, przyprawić. Kaszę kuskus posolić i zalać dwiema szklankami wrzątku. Odstawić na 5 minut, jeśli trzeba to odcedzić. Gulasz podawać z kaszą i surówką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSałatka jarzynowa pojawia się na polskich stołach na co dzień i od święta. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, więc zdecydowana większość z nas nie potrzebuje żadnego
niecodziennikparyWarzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku to moja niejednokrotnie sprawdzona propozycja na pyszną przekąskę lub lekki, ale pożywny posiłek. Jest naprawdę smaczna oraz bardzo
Di gotujejędrnych liściach. Przed szatkowaniem usuwamy zewnętrzne liście oraz wszystkie liście, które są nadpsute lub uszkodzone. W dużej misce lub garnku układamy poszatkowaną czerwoną kapustę warstwami, każdą warstwę przesypując solą, marchewką oraz przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy. Moje kiszonki: kiszone jabłka , kiszone rydze , pomidory kiszone w jogurcie , najlepszy przepis na kiszone ogórki Solona kapusta z przyprawami musi odczekać około godziny(...)Słoiki wypełniamy do ok. 4/5 objętości. Słoików nie trzeba mocno zakręcać, tak żeby gazy mogły swobodnie uchodzić. Kiszona czerwona kapusta z dodatkiem odrobiny oliwy i miodu to wspaniała zdrowa surówka, ale będzie pyszna także na ciepło
Gotujemy i jemyjędrnych liściach. Przed szatkowaniem usuwamy zewnętrzne liście oraz wszystkie liście, które są nadpsute lub uszkodzone. W dużej misce lub garnku układamy poszatkowaną czerwoną kapustę warstwami, każdą warstwę przesypując solą, marchewką oraz przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy. Moje kiszonki: kiszone jabłka , kiszone rydze , pomidory kiszone w jogurcie , najlepszy przepis na kiszone ogórki Solona kapusta z przyprawami musi odczekać około godziny(...)Słoiki wypełniamy do ok. 4/5 objętości. Słoików nie trzeba mocno zakręcać, tak żeby gazy mogły swobodnie uchodzić. Kiszona czerwona kapusta z dodatkiem odrobiny oliwy i miodu to wspaniała zdrowa surówka, ale będzie pyszna także na ciepło
KorniszonkiSałatka ta nie tylko ładnie się prezentuje, ale jest również łatwa oraz szybka w przygotowaniu i co najważniejsze... przepyszna. Idealnie nadaje się na każdą okazję! Moja
Di gotujepodsmażamy drobno pokrojoną cebulkę wraz z przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem i podsmażamy na rumiano *** *** Podsmażone mięso dodajemy do garnka z ugotowaną fasolką. Miękką marchewkę drobno kroimy i dokładamy do potrawy, mieszamy *** *** Całość zalewamy przecierem pomidorowym, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz szczyptą chilli. Dodatkowo danie możemy zagęścić poprzez dodanie(...)POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemsurówka jest prawie identyczna jak ta podawana w chińskich restauracjach. Zaraz po zrobieniu jest chrupiąca ale im starsza tym lepsza. Dlatego gdy planujemy większą imprezę czy rodzinny obiad możemy spokojnie przygotować ją dzień lub dwa wcześniej. Mi osobiście bardziej smakuje niedługo po zrobieniu, kiedy warzywa są dość twarde i chrupkie. Doskonale pasuje do dań z ryżu, ale z ziemniakami też(...)Można przygotować ją na dwa sposoby: zalać zimną zalewą lub gorącą i przykryć pokrywką, wtedy kapusta trochę odmięknie. Bardzo polecam. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki octu spirytusowego lub ryżowego 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli Do garnka wlać olej i ocet, wsypać cukier i sól. Mieszając
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawersji. Przejrzałam książki, które znajdują się w moim posiadaniu i przepis Siostry Anastazji, z książki 173 Specjały, podbił moje serce. Składniki: 6 udek 1-2 cebule 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 czerwone papryki 1 cytryna 3-4 łyżki ketchupu 2-3 łyżki przecieru pomidorowego olej sól pieprz natka pietruszki lub koperek Wykonanie: Udka nacieram solą(...)wierch kładę pozostałe jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty. SMACZNEGO! Publikuję również na portalu Przepis na Kobietę
Bea(u)ty kitchenRacuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Bukiet sałat z brokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto Jajko sadzone na grzance z bobem i szczypiorkiem Frittata z
Moja smaczna kuchniasosie z pieczarkami i kurkumą. Przepyszne danie, które możemy podać z ryżem, ziemniaczkami czy makaronem. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka ok 10 sztuk pieczarek 1 niewielka marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 50ml gęstego jogurtu naturalnego 50ml śmietanki kremówki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki mąki (do obtoczenia mięsa) olej do smażenia przyprawy: sól(...)kosteczkę cebulę. Gdy cebulą się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz przeciśnięty czosnek. Całość podsmażamy przez chwilę ciągle mieszając *** *** Następnie dokładamy startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę *** *** Dodajemy bulion, liść laurowy, ziele angielskie i kurkumę. Mieszamy i zagotowujemy *** *** Na patelnie dokładamy ponownie mięso. Całość dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez około
Blog z Apetytembułki tartej (można dać trochę mniej lub więcej) 1 płaska łyżeczka soli (można dać mniej) Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotlecików olej do smażenia Wykonanie: Rybę wraz z ziemniakami, marchewką i żółtkiem blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy posiekany koperek, bułkę tartą oraz sól i dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie bardzo mokra można dodać jeszcze trochę bułki (jednak nie więcej(...)ogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać z ziemniakami (np. puree) lub ryżem oraz ulubionymi warzywami (np. gotowanymi), jak też surówkami. Smacznego
MyCookBook.plkapusty pekińskiej zazwyczaj robimy różnego rodzaju surówki... no bo co tu innego wymyślić? A ja mając w lodówce niewykorzystane 2 główki pomyślałam, że może tak "spłodzić" pekiński bigosik? :) jest wędlina, są pieczarki, jest przecier... co więcej trzeba? Wymieszać smaki - nic więcej! A więc do dzieła! Składniki: 3szt kapu s ty pekińskiej 2 kiełbasy podwawelskie lub inna wędlinka(...)Wykonanie: Kapustę szatkujemy, następnie wlewamy około szklanki wrzątku i gotujemy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Razem z marchewką i pokrojonymi pieczarkami podsmażamy na patelni, dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę.Całość smażymy ok 15minut. Następnie dorzucamy wszystko do kapusty, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy,sól,paprykę, pomidory lub przecier pomidorowy
Walijskie PichcenieFana sprawa dla małych pomocników, na których oczach z puree ziemniaczanego powstaje zielona smaczna i zdrowa masa ziemniaczana. Takie puree to zdrowe i sprytne rozwiązanie dla
Zasmakuj Kuchni