jego przyprawienia wykorzystać smaki Francji, czyli musztardę francuską i zioła prowansalskie. Zapewniam, że efekt jest pyszny. Składniki (na dwa obiady dla 2+1): 3 udka kurczaka (ćwiartki) 2 małe marchewki 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki sosu sojowo - grzybowego sól pieprz kolorowy pieprz biały zioła prowansalskie Przygotowanie: Umyte udka natarłam solą i odstawiłam na jakiś czas by sól się rozpuściła(...)Upiekłam je swoją tradycyjną metodą - w rękawie w temperaturze 190 stopni, na obranej, pokrojonej marchwi - przez ok 75 minut. Udka wychodzą aromatyczne, soczyste i pyszne. Doskonale smakują zarówno z surówką z kapusty pekińskiej jak i ziemniaczkami przypiekanymi ze szczypiorem na maśle oraz pieczonymi warzywami. Następnym razem dodam do pieczenia mięsa odrobinę białego wina. Polecam. Receptura jest prosta a obiad wychodzi
Kuchnia po mojemuPrzepis autorski (mój). Jeśli lubicie sałatki, które nie są zbyt skomplikowane i pysznie smakują... to doskonale trafiliście! Kiedyś ta sałatka była szybką improwizacją, a teraz częstym
Di gotujeDanie idealne na lekką kolację. Antrykot najlepiej wybrać, dojrzewający ( w opakowaniu ) wówczas macie większe prawdopodobieństwo, że po grillowaniu będzie on miękki i soczysty. Warto też pamiętać
Smaki EwyWitajcie :) Mam dzisiaj dla Was propozycję jak w bardzo szybki sposób przygotować pyszne buraczki do obiadu w szybkowarze. Ostatnio robiąc obiad przypomniałam sobie że kupiłam buraki
Sama słodycz i szczypta chilitartej 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę oraz marchewkę startą na drobnych oczkach. Wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy je na oliwie z oliwek. 0,5 l wody 8 suszonych grzybów liść laurowy(...)gotujemy to ok 30 minut. Następnie dodajemy musztardę oraz mąkę roztrzepaną z wodą w kubku i całość mieszamy, tak aby zagęścić sos. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz surówką
Emskie Smakihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis "podkradłam" od mojego brata. Kapusta jest naprawdę smaczna - a ja mogę ją podjadać bezpośrednio ze słoika
Di gotujeZapraszamy do nowej kategorii na naszym blogu "Wege" gdzie można znaleźć przepisy na różne dania wegetariańskie. Zapraszamy do gotowania, szukania inspiracji i dzielenia się opiniami. Swego
Pyza i SurówkaDawno temu kupiłam silikonową formę i w końcu doczekała się ona użycia. Wykorzystałam ją zrobienia jajek z warzywami w galarecie. Można oczywiście użyć innych pojemników, zależy
Smaki EwySkładniki: 1 kalafior, 1 puszka kukurydzy, 1 łyżka świeżego koperku, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie: Kalafiora w całości gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy
Aga w kuchniCo dom to przepis na sałatkę jarzynową. Ja robię najprostszą chyba z możliwych, ale dla mnie najlepszą. Jem ją tylko i wyłącznie z ketchupem albo posypaną
Magiczne Życie Martymnie papryka słodka wędzona, kurkuma, bazylia, oregano, sól i pieprz) Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Wyjąc ziemniaki z wody, ostudzić i obrać. Cebulę, marchewkę i cukinię obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Warzywa połączyć z mięsem, dodać przyprawy i majonez. Ostudzone ziemniaki przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wydrążyć miąższ, zostawiając(...)stopni przez około 20 minut. Po 20 minutach posypać serem, startym na drobnych oczkach i zostawić w gorącym piekarniku na 5-10 minut. Podawać z ulubionymi sosami i surówką ze świeżych warzyw. Smacznego Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Artykuł Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineCoś, co zna chyba każdy - sałatka warzywna z majonezem. Uboczny produkt rosołów i wywarów. Robię ją rzadko, może dlatego , że był czas kiedy pojawiała się na
Stare GaryBułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, wodą, solą i pieprzem. Wyrobić na gładką, pulchną masę. Odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie oczyszczone warzywa ( marchewkę i seler ) zetrzeć na tarce o grubych, por przekroić wzdłuż, a potem w poprzek w drobne paski. Rozgrzać w głębokiej patelni łyżkę oleju, wrzucić warzywa i podlać wodą(...)wymieszać. Wlać na 5 minut przed końcem duszenia do mięsa z warzywami, posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać i zagotować. Podawać z tłuczonymi ziemniakami i sezonową surówką
Kulinarne przemysleniakażdym przygotujesz inny kształt pokrojonych warzyw. Szersze spiralne ostrze - do stworzenia linguini z cukinii czy papryki Cieńsze spiralne ostrze - do stworzenia makaronu warzywnego Wstążeczkowe ostrze - do cięcia ziemniaków, marchewki i cebuli bez łez :) Sposób używania krajalnicy jest bardzo prosty. Obierasz lub nie obierasz ze skórki dane warzywo lub owoc. Opłukujesz lub nie pod bieżącą wodą, pamiętając aby surowiec(...)zastosowaniem poszczególnych ostrzy Podsumowanie Krajalnica spiralna Brava marki Delimano to fantastyczne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni. Wraz z nim przygotujesz zdrowe, warzywne posiłki - sałatki, makarony, surówki i wiele innych cudownych dań. Ponad to takim sposobem możesz zachęcić innych do zjadania warzyw! Nie wszyscy, niestety są miłośnikami zieleniny, świeżych roślin. Z krajalnicą spiralną możesz to jednak zmienić
Zdrowie na języku :Pmące. W garnku zagotować wodę (tyle tylko, by ledwie zakrywała pulpety), rozpuścić w niej kostkę rosołową, dodać liść laurowy i koncentrat pomidorowy. Pulpety razem z pokrojoną w pół plastry marchewką włożyć do wrzącego bulionu i gotować na niedużym ogniu 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć pulpety na chwilę łyżką cedzakową, by zagęścić sos mąką i śmietaną. W niewielkiej ilości(...)pieprzem. W razie, gdy by był zbyt kwaśny dodać szczyptę cukru. Na koniec dodać do sosu świeżo posiekany koper. Pulpety podawać z ziemniakami, kluskami, bądź ryżem czy kaszą i surówką. Smacznego :) Źródło przepisu
Wołowina od rekina