przygotować ją dzień przed podaniem, musi się zwyczajnie "przegryźć":) Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji". Składniki: 2 słoiki selera konserwowego; 2 małe słoiki pieczarek konserwowych; 0,5 słoika ogórków kiszonych; 0,5 małego słoika ciemnych oliwek; 1 puszka ananasa; 1 marchewka; 3 jaja; 1 mały słoik majonezu; sól i pieprz; Pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ugotowane
In my kitchenSałatka jarzynowa w mojej kuchni Składniki: 4 jajka 3-4 ziemniaki 3 marchewki 1/4 średniego selera korzennego (dużego) 1 czerwona papryka 1 żółta
Wino Francja KuchniaBuraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z
Zasmakuj KuchniJesienna rozgrzewająca sałatka z kasza gryczana i burakami w roli głównej. Do sałatki wykorzystałam pierś z kurczaka i marchewkę od rosołu. Buraki piekę razem z chlebem
wesoła kuchniaMarchew odkrywamy na nowo :D Orzeźwiający anyż połączony z czosnkiem daje niesamowity aromat. Składniki 3 średniej wielkości marchewki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru łyżeczka
R'n'G KitchenKapustę kiszoną najczęściej jadamy jako dodatek do ryb. Taką klasyczną, z tartą marchewką, z odrobiną cukru i oleju. I nigdy nie sądziłam, że z kapusty kiszonej
bistro mamaWykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych w zimie. Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchewka -cebula -seler -por
Maminek kulinarnyPyszna, lekko chrupiąca surówka, która pasuje praktycznie do wszystkiego 😀 Do mięsa, do ryb, sadzonego jajka ... Jest szybka i tania. No i niskokaloryczna, bo nie zawiera majonezu 😉 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 marchewka 1 małe jabłko (najlepiej kwaskowa odmiana) 1/2 cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny pieprz sól (do smaku) cukier (do smaku) koperek lub natka
Walijskie PichcenieSurówki do obiadu nigdy nie może zabraknąć. Chrupiąca z wybijającą się ostrością pora to świetna opcja do klasycznych dań z mięsem. Składniki (4 porcje) -2 spore kawałki pora -2 marchewki -1 kwaśne jabłko -1 łyżka majonezu -1-2 łyżki naturalnego jogurtu -sól, pieprz Przygotowanie Por umyć i drobno pokroić. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych
Zielona Kuchniaświeżym powietrzu, a co za tym idzie kolejne wpisy na bloga. Sezon rozpoczynam od surówki, która co prawda została wchłonięta w pieleszach domowych, ale jestem przekonana, że będzie idealna na grilla. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
Kardamonovykiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatitywywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatitywyobrażam sobie obiadu bez solidnej porcji pysznej surówki. Ziemniaki w małej ilości i kawałek jakiegoś mięsa przy takim dodatku smakują wybornie. Ponadto to zawsze porcja potrzebnych witamin podana na talerzu. Składniki na 3 osoby: 2 duże marchewki 2 duże soczyste jabłka 150 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz do smaku
Gosia gotujeUwielbiam surówki,szczególnie jesienią,gdyż dostarczają wielu niezbędnych witamin. Dzisiejsza propozycja bardzo znana,ale też bardzo lubiana zarówno przeze mnie jak i przez męża. Składniki: 1 duży por 1 duża marchewka 2 jabłka 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietany sól,pieprz Por należy dokładnie umyć i pokroić w cienkie plastry,posolić,odstawić na ok 15 min. W tym czasie
Niespełnione zdolności kulinarne