surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:129/225)

Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 190

cukinii? Warto zamarynować ją w słoiku, by zimą zagościła na naszym stole, w formie pysznej surówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale smakuje cukinia w musztardzie oraz cukinia w zalewie miodowej . Ostra musztarda

sierotka maRysia w kuchni
Surówka z kapusty kwaszonej i marchewki 160

porcję dla każdego. Od siebie dodałam paprykę i koper. Podaję z ziemniakami i rybą, ale surówka pasuje także do kotletów z mięsa wieprzowego, wołowego czy drobiu. Składniki: 700 g kapusty kwaszonej 1 cebula (może być czerwona) 1 czerwona papryka 1 jabłko 2 średnie marchewki pęczek świeżego kopru sól, pieprz, płaska łyżka cukru - dla kontrastu smaku olej rzepakowy, wg uznania Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z mięsa z rosołu 735

łatwe, smaczne i szybkie. Kotlety można przygotować na kolację lub na obiad np. z  surówką z włoskiej kapusty  lub po prostu zimne na kanapki z ogórkiem kiszonym. Składniki: mięso z rosołu około 400 g warzywa z rosołu: (ja przeważnie dodaję 1-2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera) 1 cebula 2 jajka sól pieprz przyprawa do kurczaka lub curry

talerz przyjemności
Kiszona młoda kapusta 168

kapusta idealnie nadaje się na kiszoną. Jest delikatniejsza, szybciej się kisi i doskonale smakuje w surówce jako dodatek obiadowy ale chyba najlepiej smakuje wyjadana prosto ze słoika. Na 1 główkę białej kapusty ok. 2-3 łyżki soli, jeśli lubimy można ukisić kapustę z marchewką a nawet z koperkiem. Ja zazwyczaj kiszę samą bez dodatków lecz tym razem będzie z marchewką

W garach u Gosi
Sałatka selerowa 356

przygotować ją dzień przed podaniem, musi się zwyczajnie "przegryźć":) Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji". Składniki: 2 słoiki selera konserwowego; 2 małe słoiki pieczarek konserwowych; 0,5 słoika ogórków kiszonych; 0,5 małego słoika ciemnych oliwek; 1 puszka ananasa; 1 marchewka; 3 jaja; 1 mały słoik majonezu; sól i pieprz; Pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ugotowane

In my kitchen
Sałatka jarzynowa w mojej kuchni 110

Sałatka jarzynowa w mojej kuchni Składniki: 4 jajka  3-4 ziemniaki  3  marchewki 1/4 średniego selera korzennego (dużego) 1 czerwona papryka 1 żółta

Wino Francja Kuchnia
Buraki pieczone 123

Buraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z

Zasmakuj Kuchni
Sałatka gryczana z burakami i kalafiorem 164

Jesienna rozgrzewająca sałatka z kasza gryczana i burakami w roli głównej. Do sałatki wykorzystałam pierś z kurczaka i marchewkę od rosołu. Buraki piekę razem z chlebem

wesoła kuchnia
Duszona marchew 130

Marchew odkrywamy na nowo :D Orzeźwiający anyż połączony z czosnkiem daje niesamowity aromat. Składniki 3 średniej wielkości marchewki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru łyżeczka

R'n'G Kitchen
Surówka z kiszonej kapusty i ananasa 145

Kapustę kiszoną najczęściej jadamy jako dodatek do ryb. Taką klasyczną, z tartą marchewką, z odrobiną cukru i oleju. I nigdy nie sądziłam, że z kapusty kiszonej

bistro mama
Surówka zimowa 181

   Wykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych  w zimie.  Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchewka -cebula -seler -por

Maminek kulinarny
CHRUPIĄCA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 121

Pyszna, lekko chrupiąca surówka, która pasuje praktycznie do wszystkiego 😀 Do mięsa, do ryb, sadzonego jajka ... Jest szybka i tania. No i niskokaloryczna, bo nie zawiera majonezu 😉 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 marchewka 1 małe jabłko (najlepiej kwaskowa odmiana) 1/2 cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny pieprz sól (do smaku) cukier (do smaku) koperek lub natka

Walijskie Pichcenie
Surówka z pora, marchewki i jabłka 121

Surówki do obiadu nigdy nie może zabraknąć. Chrupiąca z wybijającą się ostrością pora to świetna opcja do klasycznych dań z mięsem.  Składniki (4 porcje) -2 spore kawałki pora -2 marchewki -1 kwaśne jabłko -1 łyżka majonezu -1-2 łyżki naturalnego jogurtu -sól, pieprz Przygotowanie Por umyć i drobno pokroić. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania