Hej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSkładniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku
Kuchnia domowa Anismaku. Jednak w połączeniu z delikatną kapustą pekińską posmakuje już każdemu bez wyjatku. Z jej dodatkiem surówka z kapusty pekińskiej jest winna i lekko pikantna. Świetny dodatek obiadowy do drugiego dania. Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 biała rzodkiew 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu zielenina-natka pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na 4 porcje: -40 dag porów - biała część ( 2 średniej wielkości ) -10 dag marchewki ( 2 średnie ) -100 ml jogurtu naturalnego -sól -sok z cytryny -szczypta
Kulinarne przemysleniaKolejna wersja pysznej suróweczki z dodatkiem chrzanu. W roli głównej marchewka i biała rzepa. Oczywiście jak ktoś nie lubi chrzanu może go pominąć. składniki: 500 g
Monia miesza i gotujeŚwietna surówka dla całej rodziny.Chrupiąca,lekko ostra ze względu na odrobinę chrzanu , a winna z powodu jabłka.Całość łączy por.Zapraszam.! kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 pietruszka ćwiartka selera zielony por mały 1 jabłko koperek majonez 1 łyżeczka chrzanu sól ,pieprz i cukier odrobina śmietany lub jogurtu naturalnego ************************************************* Kapustę drobno pokroić.Warzywa obrać i zetrzeć na tarce.Por drobno
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek
Powiedz dietom nieminutach. Cera będzie nawilżona i odżywiona. Maseczka odżywcza: Chcesz stworzyć maseczkę odżywczą ? Wymieszaj marchewkę z żółtkiem jaja przepiórczego i łyżką oliwy. Zmiksuj składniki i wsmaruj miksturę w twarz. Po 20 minutach zmyj resztki letnią wodą. Maseczka rozświetlająca: Surówka młodości to utarta marchew z łyżeczką soku z cytryny i odrobiną oliwy. Taka marchewkowa maseczka sprawi
NaKońcuJęzykajest to konieczne, po prostu łatwiej się będzie jadło;) Jabłko i marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, przypraw do smaku, dolej olej. Jeśli nie przepadacie za aromatem kminku nie musicie go dodawać, surówka i tak będzie pyszna;) Smacznego
Zasmakuj Kuchninią przepisu. Hm....cóż, może i racja, człowiek się zajmuje wynalazkami, odgrzebuje starocie, a zapomina o teraźniejszości, o tym co oczywiste. A więc już nadrabiam zaległości, oto moja surówka. 😋 0,5 kg kiszonej kapusty średnia cebula marchew duże jabłko łyżeczka cukru 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypiorek lub natka pietruszki Wybierając kapustę pamiętajmy, ma być(...)Jabłko można zetrzeć ze skórką lub obrać. Tak jabłko jak i marchewkę ścieramy na duże wiórki. Doprawiamy, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut. Po tym czasie ponownie mieszamy i próbujemy. Można dosłodzić, dosolić jak tam kto lubi i jak mu smakuje. Ja osobiście uwielbiam jak surówka jest przebrana jabłkiem, dlatego zazwyczaj daję dwa jabłka, a mniej cukru
Dieta moja pasjaprzepisów skonstruowałam mój własny, który daje produkt o fajnym, lekko kwaskowatym smaku. Surówka idealnie nadaje się nie tylko do chińszczyzny, np. domowych sajgonek, ale również do wszelkich dań mniej lub bardziej typowo polskich. Skł adniki: 1/2 małej główki kapusty białej 1 duża lub 2 mniejsze marchewki Marynata: 1/4 szkl oleju 1/3 szkl octu ryżowego lub jabłkowego (ryżowy jest mniej(...)rondelka wlać ocet, dodać cukier, sól i czosnek i podgrzać całość. Dodać olej i doprowadzić do wrzenia i do rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowaną, gorącą marynatą zalać kapustę z marchewką i dokładnie wymieszać. Kapustę przełożyć do słoja lub wiaderka plastikowego, zlać pozostałą marynatą i mocno uklepać. Szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny. Kapusta jest
Ze smakiem bez glutenuowsianych...what's not to love?! :D Sycące, pełne zdrowia, wspaniałego smaku i naprawdę meeega! Byłam pełna już po jednym i to bez żadnych dodatków. A w dodatkach występują: surówka z kapusty pekińskiej z cytrynowym akcentem, humus, kiełki i kilka surowych, chrupiących dodatków zamkniętych w podpieczonej bułce pełnej ziaren. Czy to nie brzmi jak eksplodująca smakowa feeria? Mocne, kolorowe wejście(...)Potrzebujesz: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 buraki 2 duże marchewki 1 mała cukinia 1 puszkę ciecierzycy (400g) 3 łyżki tahini 100g płatków owsianych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKolejna pyszna propozycja na surówkę do słoików na zimę. Surówka jest genialna i uwierzcie mi, że szybko znika z domowej spiżarni :) Prosta w przygotowaniu i mega smaczna! Składniki (na 4 szt 1-litrowych słoików): - 1 kg białej kapusty (mała główka) - 1 kg marchwi - 1 kg buraków - 1 kg cebuli - 5 szklanek wody - 1/3 - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki soli(...)Mieszamy. Gotujemy 10 minut. Cebulę kroimy w plastry. Dodajemy do gotującej się marchewki z burakami. Mieszamy. Gotujemy 10 minut. Kapustę szatkujemy i dodajemy do gotujących się warzyw. Mieszamy i gotujemy 15 minut. Po 15 minutach, wyłączamy gaz, dodajemy ocet i dokładnie mieszamy. Gotową i ciepłą surówkę układamy luźno w słoikach. Dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut. Słoiki studzimy
CookYourselfZapiekane pałki z kurczaka z warzywami możemy przed podaniem posypać posiekaną natki pietruszki i podać z ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na zapiekane pałki z kurczaka z warzywami: 1 kg podudzi z kurczaka około 1 i 1/2 kg ziemniaków 2 nieduże marchewki 2 czerwone cebule 1 por 1/2 świeżego brokuła lub kilka różyczek mrożonego zioła prowansalskie 1 łyżeczka kurkumy
Danka Pichci