Powiem tylko tyle. Uwielbiam! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) koperek cukier (do smaku) sok z cytryny sól
Walijskie PichcenieSkładniki: 2 kg ogórków gruntowych 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 3 marchewki 0.5 kg cebuli zalewa 4 szklanki wody 2.5 szklanki octu 1.5 szklanki cukru
magiczna kuchnia KasiWczesna kapusta zasmażana Trwający właśnie sezon na młodą kapustkę to idealny moment na przygotowanie tego pysznego dodatku do obiadu. Kapusta zasmażana z marchewką i koperkiem w towarzystwie młodych ziemniaczków i kotlecika to danie palce lizać. Polecam! Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchew pół pęczka koperku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1/3 szklanki bulionu 1 łyżka octu(...)łyżeczki cukru sól, pieprz *** Kapustę myjemy i szatkujemy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** W garnku rozpuszczamy łyżkę masła i zasmażamy kapustę z marchewką przez około 1 minutę ciągle mieszając *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, aż kapusta zmięknie *** *** Po tym czasie na patelni rozpuszczamy resztę masła, dodajemy
Blog z Apetytemjest gorzkawa to na bank surówka też będzie miała gorzkawy posmak. Drugim produktem, który może dawać gorzki smak jest cebula. Wybierajcie raczej łagodną w smaku i nie dawajcie jej zbyt dużo. Jeśli chodzi o przepis na sos to od teraz to mój faworyt. Składniki: około 1 kg białej kapusty 1 średnia marchewka 1 mała cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu
Ala piecze i gotujerazu piszę, że nie jest to surówka dla każdego (i nie do wszystkiego). Ser pleśniowy jest wyczuwalny i w sumie o to chodzi, ale jakoś nie pasuje mi do klasycznego obiadu. Nawet chyba jedliśmy ją z typowym obiadem i stwierdziłam, że coś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem(...)Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sok z połowy cytryny sól pieprz Kapustę myjemy, wycinamy z niej głąb, szatkujemy, wrzucamy do miski, solimy i ugniatamy chwilę rękami. Marchewkę i ser trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną
KardamonovyPyszne wegetariańskie kotleciki z kalafiorem, marchewką oraz koperkiem. Na pewno wielu z was pamięta ich smak z czasów dzieciństwa. Ja niestety nie, ale wiem że wielu osobom to danie kojarzy się z okresem beztroski. Kotlecików warzywno-jajecznych pierwszy raz próbowałam stosunkowo niedawno, w restauracji ,,Bioway" w Galerii Bałtyckiej. Jeśli ktoś nie kojarzy, to napomknę tylko, że serwują tam zarówno dania(...)ułatwi pracę. Kotleciki najlepiej podawać od razu, np. z ryżem i lekką surówką. Doskonale smakują także na zimno. Polecam! Składniki na ok. 12 średniej wielkości kotlecików : - 7 jajek klasy M - 3-4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia - 1/2 kalafiora - 2 średniej wielkości marchewki - cebula - 1 łyżka masła - 100 g żółtego sera - 2 łyżki musztardy sarepskiej - łyżka
Kuchnia Elliemożemy przygotować z tego rodzaju mięsa. Jest ona pyszna i sycąca, a dodatek sosu sprawia, że całość rozpływa się w ustach. Składniki: 500 g żołądków drobiowych, 1 cebula, 2 marchewki, 0,75 l wody, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej, sól, pieprz, 2 liście laurowe, natka pietruszki, łyżka mąki pszennej, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Żołądki dokładnie oczyszczamy i kroimy(...)ogniu, aż żołądki będą miękkie, ok. 1 h. Gdy żołądki zmiękną, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy przez 30 minut. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką lub innymi warzywami. W tym przypadku był to kalafior panierowany w bułce tartej. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł
Przepiski.pldodatki: suszone pomidory z oleju, oregano, bazylię, parmezan, usmażyłam je na oliwie. Kotlety pojemy koniecznie z surówką – u mnie żółte pomidory z cebulką. Jeśli lubicie kotlety mielone wypróbujcie moje przepisy na mielone gyros , mielone pieczone , mielone wołowe , mielone z kurczaka , mielone z marchewka , mielone z groszkiem . PRZEPIS NA KOTLETY MIELONE PO WŁOSKU Składniki na kotlety po włosku: 500g mięsa
Dorota Smakujeformą podania. Jako dodatek możecie zaserwować pieczone warzywa, lekką sałatkę ze świeżych warzyw lub ulubioną surówkę. Czas przygotowania: 45 min. Składniki na ok. 12 szt. Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe 1 mała marchewka 1 jajko 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki startego sera mozzarella 1 ząbek czosnku natka pietruszki majeranek sól, pieprz
kulinarnyJadoskonałego smaku bez potrzeby użycia polepszaczy i co najważniejsze, jest bezglutenowy. Podany z kluseczkami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty - cud miód :-) Bardzo polecam! Składniki: 500-700 g mięsa wieprzowego (w moim daniu z szynki) 5-6 cebul 2 pietruszki (korzeń) 2 marchewki 1/4 selera (korzeń) 2 łodygi selera naciowego 2-3 ząbki czosnku spora garść liści laurowych spora garść
Kawa z mlekiemzagotuj ze szpinakiem. Włóż rozdrobnione mięso i wymieszaj Przygotuj coleslaw. Kapustę poszatkuj w piórka. Potnij marchewkę w cienkie słupki. Pokrój por w cienkie paski. Skrop warzywa ryżowym octem i oliwą, dopraw solą, następnie dodaj kolendrę i delikatnie wymieszaj tuż przed podaniem. Surówka powinna być chrupiąca.Ugotuj ryż na sypko i posyp czarnuszką. Podaj kurczak curry posypany orzechami z ryżem
codojedzeniaSmaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora i cebulę kroimy w półplasterki. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy dokładnie i przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarneSurówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja. 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 biała cebula Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki
VioletoweKucharzenieSmaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora i cebulę kroimy w półplasterki. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy dokładnie i przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarneSzybka surówka do obiadu na bazie jogurtu naturalnego i chrzanu. 1marchewka natka pietruszki 1 jabłko 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kilka orzechów macadami **************************************** Marchewkę obrać,oplukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.To samo zrobić z jabłkiem.Jogurt wymieszać z chrzanem,sola ,pieprzem i posiekany i orzechami,wymieszać z marchewką.Wstawic na 30 minut
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki