jestem bardzo zła, bo wydaje pieniądze na niesmaczne jedzenie ;/ Ale dziś mam dla Was coś pysznego - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy z jagnięciną, do tego sos czosnkowy i surówką z czerwonej kapusty - polecam! Smacznego
Codzienne Gotowanieczasie kroję i podaję. Jeżeli lubimy mięso mniej krwiste usmażone filety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170'C na 7 minut. Do mojej kaczki proponuję podać surówkę z czerwonej kapusty . A może przygotujesz kaczkę w ten sposób . Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancenastępnie w jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu do czasu aż będą złociste i upieczone w środku. Podawać z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami. Smacznego
Codzienne GotowaniePrzepisy . Mięso jest (a w zasadzie było :P ) bardzo delikatne i kruche, a całość bardzo dopełnia wyrazisty i dobrze doprawiony farsz... Do tego podałam kaszę gryczaną i surówkę z czerwonej kapusty. No co ja tu będę Wam opisywać, musicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g
Czerwona Porzeczkaindyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej kapusty znajdziecie tu —>KLIK. Druga natomiast to modyfikacja sałatki z avocado którą też polecam —>KLIK Tu zamiast avocado dodałam ser feta a dressing
Mienta blogmakaron na talerze. Posypać startym parmezanem i rozdrobnioną natką pietruszki. A ponieważ ktoś ;) zażyczył sobie do tego surówkę, na dokładkę była marchew z jabłkiem, coleslaw i surówka z czerwonej kapusty. Do wykonania spaghetti wykorzystałam zioła z ogródka. Mam mieszankę pietruszek naciowych o karbowanych i płaskich liściach oraz obłędny mix bazylii (chyba 12 odmian
Weekendy w domu i ogrodziemięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z . Surówka z czerwonej kapusty SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewypozostałe jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty. SMACZNEGO! Publikuję również na portalu Przepis na Kobietę
Bea(u)ty kitchenczas mieszając by się nie przypalił. Jak mięso zmięknie, a sos się zredukuje i zgęstnieje doprawiam ewentualnie solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i surówką z czerwonej kapusty. Ja zaś podałam z białym pieczywem :) SMACZNEGO! źródło: wikibook
Bea(u)ty kitchenSurówka z czerwonej kapusty to znakomity dodatek do drugiego dania , najlepiej smakuje podana z ziemniakami i każdym rodzajem mięsa. Jest szybka i prosta w przygotowaniu . Polecam serdecznie. składniki na 4 porcje ćwiartka średniej główki kapusty czerwonej 1 cebula 1 jabłko sól pieprz przepis Kapustę szatkujemy dość drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Jabłko ścieramy
Smakowite Daniazdjęciu: pieczone ziemniaki z rozmarynem, kuskus z oliwkami i kurkumą, biała fasolka w pomidorach, kotlety sojowe inaczej (bardzo dietetyczne i smaczne), surówka z czerwonej kapusty z żurawiną , posypana płatkami migdałowymi. Przepis bierze udział w akcji: Kobiety na skraju załamania nerwowego (1988, Almodóvar) przedstawiają prawdziwą galerię ekscentrycznych postaci. Mamy tutaj zdradzoną przez kochanka Pepę, policjantów, dozorczynię, modelkę
Qlinarnie i QlinarnieZmodyfikowalam tradycyjną surówkę z czerwonej kapusty i moge rzec śmiało, że jest...pyszna!Genialna do obiadu, dobra nawet do wędlin zamiast sałatki! Tradycyjna ma sok z cytryny i cebulę, u mnie nie ma ani soku z cytryny ani cebuli. Składniki pół główki czerwonej kapusty vinaigrette lime i pomarańcza marchewka jabłko majonez musztarda sól i pieprz Poszatkuj
Z Kuchni Do Kuchnikotletów. Masę dobrze wyrobić, formować kotleciki i obtoczyć w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polać sosem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówkami z czerwonej kapusty i młodej marchewki. Smacznego i miłego popołudnia
vegetaniepatelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszybko, smażyłam je na oleju, ale zastanawiam się czy pieczone bez tłuszczu w piekarniku też nie byłyby dobre. I jeszcze mnie kaloryczne Podałam z grillowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Składniki (na ok 8 kotlecików) : 2 średnie cukinie duża marchew jajko 3 łyżki otrębów pszennych sól, pieprz czosnek niedźwiedzi suszony Przygotowanie Cukinię obieramy i ścieramy na tarce
e-PrzepisyKulinarne