surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:35/111)

Domowa kapusta kiszona / Homemade Sauerkraut 65

Domowa kapusta kiszona Kapusta kiszona - przygotowujecie sami czy kupujecie? Ja gorąco polecam dziś przepis na domową kapustę kiszoną, bo właśnie taka nie ma sobie równych.  Domowa kapusta kiszona smakuje najlepiej na świecie, jest zdrowa, chrupiąca i pyszna. Oczywiście każdy przygotowuje ją troszeczkę inaczej, dodając ulubione składniki. Mój przepis jest podstawowy, naprawdę najprostszy, potrzeba tylko kapusty, soli i opcjonalnie marchewki(...)Dopiero, gdy kapusta jest ukiszona, lubię dodawać do niej inne dodatki - na przykład sporo kminku i trochę czerwonej cebuli, gdy przygotowuję surówkę.  Przygotowanie kapusty kiszonej w domu jest bardzo proste - po ugnieceniu jej z solą, wystarczy wszystko przełożyć do naczynia, obciążyć i nie zapomnieć o codziennym odgazowaniu. Nie zajmuje to dużo czasu, a często już tydzień później

Lekcje w kuchni
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 132

Czerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo, tym bardziej zachęcam do jedzenia :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Burgery z kalafiora na ostro 124

migdałów lub panko 100 g startej mozzarella 1½ łyżeczki soli 3 jajka Zielony dip z awokado tutaj przepis Dip z majonezu i pieczonej pparyki tutaj przepis Surówka z kapusty 100 g czerwonej kapusty sok z limonki oliwa sól do smaku Podziel kalafior na małe różyczki i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop oliwą, posól, wymieszaj i wstaw(...)Dopraw farsz solą i delikatnie wymieszaj. Zamocz dłonie w zimnej wodzie i uformuj 10 burgerów. Smaż na rozgrzanej patelni po obu stronach na złoty kolor. Przyrządź sos, dip oraz surówkę. Kapustę pokrój drobno, a następnie dopraw solą, oliwą i sokiem z limonki. Przekrój bułki na pół. Bułki można opiec w opiekaczu. Posmaruj połówkę bułki dipem z awokado, przykryj burgerem, surówką

codojedzenia
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY II 191

kawałek czerwonej papryki.  Surówka wyszła pyszna i bardzo aromatyczna. Istna bomba smakowa i zdrowotna.  Bo taka surówka zawiera wiele bardzo potrzebnych nam o tej porze roku witamin. Będę serwować ją jak najczęściej, bo bardzo nam smakowała. Pasuje praktycznie do każdego rodzaju mięsa, a także ryby czy np.jajka sadzonego :)) Składniki: 1/2 gł ówki niedużej kapusty 2 marchewki(...)mała pietruszka mały kawałek selera 1/2 czerwonej papryki sól pieprz cukier sok z cytryny olej koperek Wykonanie:  Kapustę drobno szatkujemy. Lekko solimy, ugniatamy i odstawiamy na 20 min, aby zmiękła. Warzywa ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny. Polewamy olejem

Walijskie Pichcenie
Coleslaw z czerwonej kapusty 54

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z najsmaczniejszych surówek tym razem w czerwonej wersji. Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 cebula 3 marchewki 3 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki majonezu 5 łyżek oliwy 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą oprószając lekko solą ( 1 szczypta na warstwę ). Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny ugniatamy ponownie. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka minut. Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i sokiem z cytryny

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty 113

wyobrażam sobie obiadu bez surówki. Dodaje do niego świeżości i podkreśla jego smak. Poza tym jest źródłem błonnika i pozwala lepiej znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu.   Składniki : ćwierć główki kapusty czerwonej marchewka lub dwie jabłko oliwa Kapustę

Weekendy w domu i ogrodzie
Surówka z czerwonej kapusty (z czosnkową nutą) 131

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią. Tą surówkę przyrządzam bardzo często i zawsze jest pyszna. Często używam różnych olejów, co daje ciekawe efekty smakowe. Jeśli nie lubicie chrupiącej kapusty - to poniżej podałam sposób na bardziej miękką (*). 1/2 główki czerwonej kapusty 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy/oleju (tu użyłam sezamowego(...)kapusta nie była chrupiąca, a bardziej miękka (kapusta modra) - należy ją sparzyć: poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, opcjonalnie doprawić solą i łyżką cukru, zagotować i gotować przez około 2-3 minuty. Na koniec dodać 1-2 łyżki octu, aby przywrócić początkowy kolor kapusty. Odcedzić i ostudzić. Dalej postępować jak powyżej, czyli połączyć z resztą składników surówki (pominąć ugniatanie

Di gotuje
Surówka Colesław 52

kapusta, cebula oraz marchewka i pyszny kremowy dressing! Niby nic krzykliwego, ale na tym właśnie polega fenomen surówki Colesław . Jego kremowa, chrupiąca konsystencja i lekka pikantność doskonale uzupełnia i równoważy smaki pieczonych, smażonych i grillowanych mięs. Colesław to z pewnością doskonały pomysł na pyszny warzywny dodatek na ostatnią chwilę. Surówka Colesław z białej kapusty Domowa surówka Colesław , to surówka uniwersalna(...)Przepis jest wszechstronny i możesz go dostosować do własnych upodobań. Świetnie wygląda i smakuje z dodatkiem czerwonej kapusty. Warto również uzupełnić składniki startym jabłkiem. Surówka ta posiada jeszcze jedną bardzo ważną zaletę. Następnego dnia jest jeszcze smaczniejsza niż w dniu przygotowania. Można ją wykonać wcześniej i nie “rozjedzie się ” nawet podczas upału. Dlatego jest tak popularna

Kuchnia Na Wypasie
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką 66

pierwszy, ale wiem już, że będzie to jeden z 4 moich ulubionych sposobów na kapustę pekińską (przepisy na pozostałe moje ulubione, pyszne surówki znajdziesz klikając w opis: Kapusta pekińska z porem i ogórkami;   Kapusta pekińska z musztardą francuską; Kapusta pekińska do obiadu ) . Surówka jest pełna smaków, soczysta, no po prostu pyszna. Zdecydowanie warto ją przygotować, choć krojenie papryki(...)blogu znajdziesz też inne pomysły na surówki z kapusty pekińskiej, np: surówka z kalarepą surówka z kapustą pekińską i surowym brokułem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej

Smaki Na Talerzu
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ DO OBIADU 82

Surówka z kapusty do obiadu, rzadko tu dodaje takie przepisy, a chyba szkoda, bo surówki i sałatki obiadowe to nasza codzienność. Wyszła taka pyszna, że muszę ją dodać na bloga i już. PRZEPIS NA SURÓWKĘ DO OBIADU Z KAPUSTY CZERWONEJ - 1/2 główki małej czerwonej kapusty - 3 -4 garście dobrej jakości kapusty kiszonej - 3 duże słodkie

SMYKWKUCHNI
Dworek Koper 66

grzybobrania! Jak dowiedzieliśmy się od pani Anny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa

Szybko Tanio Smacznie
Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska 166

tartym serem. Piecz przez około 20-30 minut, aż wierzch się pięknie przyrumieni. Wyciągnij danie i odstaw do przestygnięcia – będzie bardzo gorące. Podawaj z prostymi surówkami: z marchewki, białej albo czerwonej surowej kapusty. Smacznego! Przygotowanie zapiekanki pasterskiej – kroimy warzywa, smażymy razem z mięsem tworząc sos. Pokrywamy go pierzynką z ziemniaków oraz pietruszki i zapiekamy na złoto

Niedzielny kucharz
Jajko sadzone z kapustą kiszoną - przepis z 3 przepisów... 159

jest dać dobry przykład i opublikować kolejny nasz posiłek, by pokazać jak to może wyglądać.      Przedwczoraj u nas były na obiad jajka w czerwonej papryce z surówką z kapusty kiszonej.      Jak zrobić jajka sadzone w papryce lub bez pisać chyba nie trzeba, bo już było.      Godną uwagi była natomiast

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Surówka z czerwonej kapusty z granatem 146

Prosta, szybka i pyszna surówka z czerwonej kapusty. Wystarczą 2 składniki, do tego sos i mamy fajne połączenie, idealne do obiadu, do klusek, ziemniaków

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 247

piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 min.  Podajemy z sosem jogurtowym oraz ulubioną sałatką - u mnie: sos jogurtowy z miętą  oraz surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, pomidorem i kukurydzą

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania