Kiszenie czerwonej kapusty

Kiszenie czerwonej kapusty

Kiszenie czerwonej kapusty

Może na robienie zimowych zapasów jeszcze za wcześnie, przepis zamieszczam już teraz by pomyśleć o tym, warto w ogóle robić takie kiszonki.  Może komuś się przyda :) Ja jestem wielbicielką kiszonek. Kiszona czerwona kapusta obok białej jest moją ulubioną.  Używam jej do prostych surówek. Przepis pochodzi z książki "Kompoty, marynaty, dżemy" Zdzisławy Skrodzkiej. Składniki : ok. 5 kg poszatkowanej czerwonej kapusty, razem z głąbem ok. 1 kg kwaśnych jabłek 25 dag cebuli ok. 7,5 dag soli ewentual... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kapustą, czerwona kapusta, kapusta kiszona, surówka, przetwory, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.