Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska

Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska

Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska

Zapieczona na złoto korona z puszystej masy warzywnej, położona na charakternym sosie podlanym irlandzkim aromatycznym stoutem. Zapiekanka pasterska dobrze się mrozi i łatwo odgrzewa. Doskonała na lunch do pracy. Czas: ok. 1,5 h Poziom trudności: średni (wymaga przede wszystkim cierpliwości, będziesz dusić, gotować i piec) Cena dla dwóch osób: ok. 12 zł (z podanych niżej składników można zrobić 4 duże porcje – koszt 25 zł) Zapiekanka pasterska dla mieszczuchów Przepisów na zapiekankę pasterską jest tyle co pas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, zapiekanki, zapiekanka, ziemniaki, mięso, tarta, rosół, mielone, twaróg, makarony, surówka, mięso mielone, makaron, kapustą, seler, zapiekanka z mięsem , sos pomidorowy, czerwona kapusta, ziemniaki zapiekane, pieczone ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka warzywna, surówka z kapusty, bez pieczenia, zapiekanka ziemniaczana, mięsa pieczone, zapiekanka z serem, ser biały, duszona marchew

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.