kiedy rezygnuję z lekkich surówek a na moim stole często gości czerwona kapusta duszona z żurawiną. Jest to idealny dodatek do mięsnych dań. Szczególnie pasuje do gęsi . Idealnie komponuje się także z mięsem kaczki . Jak kapusta to muszą i być pyzy . Trochę zachodu no i idealny obiad mamy gotowy. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 2 garście
Pobite gary BarbaryCzerwona kapusta poza tym, że zawiera dużo witamin, jest również bardzo smaczna i stanowi apetyczny kolorowy akcent na talerzu. Można podać ją w postaci
Obiad gotowydoskonały pomysł na obiad. Kotlety są chrupiące z wierzchu, a mięso jest soczyste i miękkie. Można podawać je z ziemniakami albo kaszą i ulubioną surówką z warzyw. Idealnie smakują z czerwoną kapustą albo buraczkami. Pycha! Kotlety schabowe z kością. Kotlety schabowe z kością - składniki: około 500-600g kotletów schabowych z kością mąka do panierowania bułka tarta do panierowania
Moja Książka Kucharskaszczypioru i pieprznego imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany
Niedzielny kucharzszczypioru i pieprznego imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany ryż ( np. według tego przepisu
Niedzielny kucharzZamiast sałatki z buraczków czerwonych , gotowanej kapusty czy innego rodzaju surówek polecam smakowitą odmianę do drugiego dania w postaci marchewki duszonej. Na lunch do pracy też się świetnie nadaje – w każdym razie my nią nie gardzimy . Jest prosta w składzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek
Lamarida.plcydru i włączam wolnowar. Czas wolnowarzenia opcja low - około 6 do 8 godzin opcja high - około 4 do 6 godzin Podaję z ziemniakami i czerwonymi buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty. Ps. Czasami robimy tak jak podano w oryginalnym przepisie czyli sos dodatkowo blendujemy i zagęszczamy mąką, czasem tylko blendujemy, nie dodając mąki albo po prostu polewamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzerwona kapusta jest przeze mnie uwielbiana, dlatego bardzo często ją przygotowuję. Idealnie pasuje do ryby, placków ziemniaczanych lub drobiowego mięsa. Składniki: mała główka czerwonej
Kukuleczkimnie to w zasadzie mogłoby nie być mięsa ale surówka musi być. Jeśli chodzi o czerwoną kapustę to najbardziej lubię właśnie taką w wersji na surowo. Dodaję do niej różne dodatki, obowiązkowo jabłka. Najczęściej podaję ją do pieczeni z sosem. Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 2 jabłka cebula ząbek czosnku 2 łyżki majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatemu nigdy nam się nie nudzą. Przeważnie łączę składniki, które akurat mam w domu i zawsze wychodzi coś pysznego a przede wszystkim zdrowego. Bez surówki nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki: ćwiartka czerwonej kapusty 1/2 pora (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1 jabłko łyżka majonezu łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz Kapustę zeszatkować drobno. Pora pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozbełtanym jajku. Na końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać
My simple kitchenzdjęciu: ziemniaki szwedzkie hasselback potatis , surówka z kapusty kiszonej , kotlet z czerwonej fasoli (panierowany w pestkach słonecznika, wg tego przepisu ), sałatka na ciepło z jarmużu i jabłka , seler w sosie pomidorowym z czosnkiem. Bogactwo smaków i aromatów. Do tego kolorowo, niedrogo i bardzo smacznie. Z wyjątkiem ziemniaków, resztę przygotujesz całkiem szybko. A jak przygotować seler w pomidorach? Składniki
Qlinarnie i Qlinarniemalinami, kozim serem i młodą marchewką ; blog: Inspirowane naturą Chrupiąca szarlotka ; blog: Marcepanowa kuchnia Mus owocowy z miodem ; blog: Czerwień i błękit Czekoladowy omlet z czerwoną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Surówka młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu) ; blog: Czerwień i błękit Ogórki z miodem i musztardą (2 sposoby) ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane extremalne ; blog: Weekendy(...)malinowym ; blog: Be Fit Be Strong Domowe czekoladki bounty ; blog: Daria o zdrowiu Surówka z młodej kapusty z pomidorami i selerem naciowym ; blog: Czerwień i błękit Sałatka na smaczny i zdrowy lunch do pracy ; blog: Take it Izzy Batoniki bounty ; blog: Smiling shrimp Koktajl biało-czerwony ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczone młode buraczki ; blog: Weekendy w domu
Weekendy w domu i ogrodzieJaka jest Wasza ulubiona surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs
Rozpustne gotowanieunikam ich jak ognia. Nie będę pisała, o które sosy mi chodzi, Wy tam już dobrze wiecie. Surówka została zrobiona do pieczonej makreli i czerwonego ryżu. Było pysznie. Z tego wszystkiego surówka smakowała nam najbardziej. Składniki: pół główki młodej kapusty 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 łyżki sosu słodko-pikantnego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki prażonego sezamu(...)użyłam gomasio ) sól Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obraną i startą na najgrubszych oczkach marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Warzywa zalewamy sosem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą, mieszamy i posypujemy sezamem. Artykuł Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy